Bronies.cz

Úplná verze: Froldova kouzelná klávesnice
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
Gentlemani a hraběnky,

Epilogem a dodatkem je uzavřen můj nejdelší příběh, který jsem psal zhruba rok. 6. 10. 2013 jsem dal sem do vlákna svou první kapitolu. Tehdy tu moc povídek nebylo a ano náhodou jsem netušil, co se z tohohle díla vyvine.

Zhruba od třetí kapitoly jsem chytl první vlnu inspirace. Pracoval jsem na ní pár dní před vánoci a dostal se do takové fáze, kdy jsem psal až do ledna a dokončil tak první 48 tisícový blok. Pak jsem se rozhodl dát si pár měsíců pauzu, neboť jsem měl velice těžké předmaturitní období a potřeboval jsem čas.

Ještě před maturitou jsem začal pracovat na druhé části. Pamatuji si, že jsem asi po páté kapitole na mém prvním Vyšehradě dělal osnovu, co tam zhruba chci mít a vymýšlel jsem nápady, které se tam vskutku objevily - trosečníci, řasy a další věci. Věděl jsem, že tam bude sabotér, ale detaily jsem dodal až během psaní.

No a třetí část měla začátek trochu rozporuplný. Říkal jsem si, že si dám po druhé části chvíli pauzu a dodělám některé koncepty vedle, ale po třech dnech jsem nevydržel a vrhl se do práce. Udělal jsem ale chybu a řídil se kompletně podle skripta, který jsem si napsal před tím. Po šesté kapitole, kdy jsem dostával zpětnou vazbu od více autorů a prakticky všichni se shodli na tom, že natahuji a chce to trochu víc šťávy, jsem plán zahodil a začal zase psát podle sebe.

Tak mi to vydrželo až do konce, přidal jsem nové nápady, dal jiné myšlenky a snažil si pohrát s koncem tak, aby tam toho nebylo zbytečně moc a aby se splnily věci, které jsem tam chtěl mít. (Smrt Generála, odhalení Flashe Idey, smrt Beathana a další)

Aurora byla moje první práce o velikosti románu. Ostatně čísla mluví za vše:
  • Slova - 117 747
  • Stránky (Wordové A4) - 199
  • Znaky (bez mezer) - 572 443
  • Znaky (s mezerami) - 692 046

Odhalila tak moje velké nedostatky především v délce a kvalitě bojů, jak upozorňoval Zmok. Snažil jsem se proto použít v některých částech třeba šermířské termíny případně jsem se díval, jak popisují boj jiní autoři a občas tam hodil nějakou poznámku, čeho si ten hrdina v boji narychlo všiml. Potíž je v tom, že když váš hrdina upřeně sleduje boj, tak se dá těžko vyhnout velké nudě, když bych popisoval jak si všímá všech možných a to i těch nepodstatných detailů na protivníkově těle.

Holt je třeba na sobě ještě pořádně pracovat a najít si styl i v těchto mnou moc často nepoužívaných oblastech. Třeba se jednou zadaří.

Rád bych vás milí čtenáři poprosil o jednu věc, vlastně k vám mám dvě věci.

Ta o kterou vás chci poprosit - Napište mi vaše dojmy z celého příběhu. Nemusíte mi tu rozepisovat vše kapitolu po kapitole, zas tak žádostivý po zpětné vazbě nejsem (i když někteří tuší, že Rwakku a Greytaile? Rainbowlaugh), rád bych ale, aby to bylo něco víc, než jen věta - Je to moc dobrý.

No a ta druhá, chtěl bych vám všem velice poděkovat za vaši skvělou podporu, která mě mnohdy držela a já psal dál. Velmi vás to motivuje, když víte, že si nepíšete jen tak do hlubin harddisku.

A na závěr, zmíněný epilog a dodatek.

Epilog

Dodatek

Všem vám velice děkuji Pinkiesmile
Výborně Froldo,
dovol mi abych ti pogratuloval. Sám jsem z tvého díla četl jen několik málo pasáží, ale i tak jsem sledoval jak pomaličku narůstá a jsem rád, že jsi ho dovedl až do zdárného konce, což, jak sám dobře vím, bývá občas velice těžké. Blahopřeji a ať ti to psaní jde i nadále od ruky.
No, určitě gratulace k dokončení tak dlouhého příběhu. Poslední kapitoly jsem si přečetl najednou a mám z nich takový pocit, že jsi u nich příliš myslel na to, že se celý příběh blíží ke konci a přitom máš ještě dost nápadů, tak jsi to příliš zrychlil a spousta věcí mi přišla poloviční. Nové postavy, které jsou spíše jenom naznačené, některé zvraty jsou na úrovni Deus Ex Machina [spoiler: (Celestie, vyhnutí se náčelníkově léčce, záchrana Froldy, hlavní záporák)], smrt důležitých postav odbytá [spoiler: (náčelník zkusí lest a místo toho, aby se pak člověk dočkal souboje, je najednou venku mrtvý, stejně tak Gasper, o kterém se dozvíme akorát, že padl v rovném souboji)]. Podle mě to je docela škoda, že se musel děj takhle zrychlit - pak na mě jenom těžko zapůsobí samotný závěr.

A jinak, abych se vyjádřil k Auroře celkově: šlo o dobré dílo, které jsem četl rád. První část sis dal dostatek času na to, abychom poznali všechny postavy a pořádně se s nimi seznámili, aniž by to byla nuda. Když pak první část skončila, cítil jsem v sobě to napětí z nových příhod. Druhá část, přestože se odehrávala na omezeném prostoru paluby vzducholodě, ukázala, že ani to pro tebe žádný problém a že dokážeš vyprávět napínající příběh a stejně jako první část, i tuhle jsem hltal s radostí z četby. No, a třetí část: Začátek byl určitě slibný a i nové postavy byly dostatečně vykreslené už jenom tím, jak se chovaly - stačilo si přečíst rozhovor a člověk viděl, jaký kdo je. Jenže jak už jsem řekl výše, zrychlený konec tuhle část částečně pohřbívá stejně jako kdysi v RP. To je docela škoda, protože předtím sis s každou kapitolou dostatečně vyhrál a najednou tohle.
Velice Ti děkuji za ty chvíle, kdy jsem si četl každou kapitolu Aurory Pinkiesmile. Bylo to absolutně super. Ještě jednou, díky Pinkiesmile.
Tak ještě jednou zdravím, mám tentokrát nepříjemné/příjemné zprávy.

Jsem blb.

Nedá se to říct nijak jinak, zaslepen touhou po konci příběhu jsem obětoval konec a uchlácholil se tím, že se to ještě nějak poddá.

Původně jsem měl trochu jiné plány, ale nakonec jsem si řekl, že je tam nedám. Pak jsem dostal zprávu od jednoho betareadera, že bych měl ten konec vylepšit, což jsem neudělal.

A teď za to pykám.

Zapomeňte na téměř vše, co se dělo od 27 kapitoly, neboť se dočkají značné úpravy a nejspíš ještě dvě přibudou.

Z toho důvodu byly smazány i ze stránky. Obnovím je najednou, jakmile bude vše hotové, dám je zpět a napíšu sem upozornění.
Znovu zdravím froldo a chtěl bych se zeptat kdy budou ty předělávky Twilightsmile
A jestli nebudeš dělat další velký román Pinkiehappy Twilightsmile
Ahoj, předělávky budou stoprocentně před velkým srazem, tedy do pátku večer.
Gentlemani a hraběnky, hlásí se vám Frolda archeolog a restauratér.

Jak jsem sliboval, předělal jsem konec Aurory, abych se za to nemohl stydět. Troufnu si říct, že se mi to povedlo, i když možná nebude každý stoprocentně spokojený.

Pracoval jsem na tom velice dlouho a vydal jsem ze sebe to nejlepší. Tentokrát už ano. Některé úryvky a části jsem nechal, ale v každé z těchto kapitol byla alespoň minimální změna a jak si jistě všimnete, dokonce přibyla i jedna nová kapitola. Dále byl dodatek přejmenován na další kapitolu.

Kapitola 27 - Je to jako kuchyně

Kapitola 28 - Lovná zvěř

Kapitola 29 - Krevní msta

Kapitola 30 - Nečekaný akt

Kapitola 31 - Starý dluh

Kapitola 32 - Úsvit září

Epilog

Snad jsem už konečně dodal důstojný konec. Teprve nyní považuji Auroru za úspěšně uzavřenou.

Pozn. autora: Dokonce i těch vysněných 120 tisíc slov jsem drobně překročil Pinkiesmile
Zdravím pane froldo chci se zeptat co máte v plánu dělat /psát a zajímalo by mně jak to vypadá s další dodávkou příběhů ??? Pinkiegasp Derpytongue2


Rád bych věděl co budou další příběhy a podobně...A nebo jestli budete začínat něco nového anebo už se dostaví ty příběhy které mají být on the way Twilightsmile .
Ahoj Marsmene,

pomalu končím s MLP tvorbou, ale to neznamená, že ještě nějaký ten měsíc na ní nebudu pracovat.

S On Way bych moc nepočítal, je to spíš orientační.

Bašta u nářečné EjDžej už je dopsaná, jen ji musím rozšířit, protože má sotva dvě stránky a není to nic moc, takže dodám víc děje, víc prostoru a tak Rainbowlaugh.

Kasíno už tam mám skoro rok a nepracuji a zatím ani neplánuji na něm pracovat.

Oh Brave New World jsem zrušil.

U sta mořských ďasů. To vypadá nadějně, ale ještě jsem na něm nezačal pracovat.

No a ještě mám jeden plán do budoucna. Dopsat Válku, a možná i Císaře nebo Zámek, i když to už nejspíš nebude tak velké jako Aurora. U Zámku plánuji maximálně dvacet kapitol, případně deset, ale větších. To bude asi lepší. Válku zhruba ztrojnásobím. Plánů a děje na to bude dost a Císaře ještě nemám téměř domyšleného, ale taky bych na něm rád pracoval.

Také chci konečně dopsat nějaké staré resty a začít pracovat na svém a také zušlechtit svoje téma s překlady Rainbowlaugh. Takže práce je plno a času málo :/
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44