Bronies.cz

Úplná verze: Jak vypada vase plocha
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Tak a ještě tady mám i plochu mých dvou monitorů Pinkiehappy
[Obrázek: UBLyIr1.jpg]
Vzpomněl jsem si, že mám doma ještě něco Pinkiesmile

Sice jsem to už postoval dávno (opět to není Pony realated, takže OT), ale.. nechápu, co lidi proti Linuxu vlastně mají?

Non-Pony:
Před asi 10 lety jsem si instaloval na starší PC jako druhý OS Ubuntu Linux. Je to dost stará verze, ale kupodivu drží krok s dobou, i když aktualizace neviděla po celou dobu.

Dodat kodeky pro poslední verzi MP4 XVid/DivX a šlapalo by to jako hodinky (nebýt faktu, že stroj, na kterém to jede, je pro něj nedostatečný - tento Linux totiž více méně nahrazuje/nahrazoval Windows XP - zdarma samozřejmě, ale také s podobnými systémovými nároky - proti Windows 98 je to slimák - hlavně při bootování, a to nemluvím o pokusu spustit pod DOSboxem i obyčejného Dooma, který by i na podstatně slabším stroji běžel nativně jako blesk).

No každopádně výhoda Linuxu (jakožto i kteréhokoliv OS staršího než Windows XP bez přístupu na net) je zřejmá: nemá se tam prakticky co pohnojit (osmadevadesátky jedou bez zásahu už asi 7 let, tedy od doby, kdy jsem je naposledy ghostoval - binární kopie celého disku - na nesmysly typu "reinstalujte si při chybě systém" nemám čas ani náladu, nehledě na maraton nastavování všech aplikací). To, a navíc je to dobrá legrace na pár dnů při instalaci, pokud něco nejede jak má (během zprovozňování sítě přes ISA kartu, konfigurace NATu a modemu se naučíte víc příkazů než za celý předchozí život Rainbowlaugh). Tudíž perfektní OS pro lidi, které odkojil DOS a jeho konfiguráky (proto mám taky v lásce 3.11/98).

Hodí se i jako pojistka při nejistotě, zda USB externí disk má nebo nemá vadu 137 GB limitu (teoreticky USB nemá - na rozdíl od ATA se staršími ovladači, ale 100% jistota není nikdy). Windows nemá příkaz DD, který je dobrá útěcha (před zápisem si jednoduše zálohujete MBR a FATku). Ajsmug

Nevím, jak si vede Linux dneska, ale v té době měl pro naši firmu jednu zásadní vadu - Corel Draw tam nejel ani ve Wine (jakožto jediná problémová aplikace) Twilightoops

[Obrázek: linuxploch.png]
A zase nová plocha Rainbowlaugh (konečně mám dva monitory Pinkiesmile )
Rozlišení: 2565x900
[Obrázek: wp2782014.png]
Na čo sú ti dva?
například když překresluju schéma na plošný spoj, tak je to dost užitečné nebo když hraju na PS2, tak na jednom monitoru je obraz z TV karty a na druhém můžu mít cokoliv dalšího nebo například teď odepisuju a na druhém monitoru mám na celé obrazovce video z YT Rainbowlaugh (navíc můžu mít víc smetí na ploše)
Dá sa to spraviť s tabletom?
to se zkus zeptat v sekci Technická poradna tam ti poradí
Co to máš za vychytávku s tím úkolníčkem na pravým monitoru? Nebo je to nějaká specialita Win8?
je to i v win Vista/7, program se jmenuje "Rychlé poznámky"
Můj velmi milovaný Linux, ale nenáviděný Ubuntu(resp. Linux Mint)
[Obrázek: 10515147_1477645715808633_1581857368290856981_o.jpg]