Bronies.cz

Úplná verze: My little pony for iOS, Android a Windows phone
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
přidejte si mě, na gameloftu žiju jako jerykbrony Rainbowlaugh
woren: Díky. Pinkiesmile
Tiger : Pokud používáš google play , musíš tam mít i G+
Annabel : A mě sis nepřidala Twilightoops
Prepáč, nevedela som že ma chceš pridať. Twilightoops Napravím to.
RayCodisek: nemusí já kdyby jsem nechtěně nezaložila když mě to štvalo ak bych ho do teď nemněla.
Ve škole jsem nad tím přemýšlela a došlo mi, že iOS není Google jako Android. To jsem opravdu tak blbá??? Rainbowlaugh
Jelikož po nedávných událostech se můj telefon chystá na reklamaci, potřeboval jsem přenést stávající save data do jiného (též Android) zařízení. Hledal jsem, ale návod na přenos save mezi zařízeními zdá se není.

Btw jsem zjistil, že Luna Dreamwalk byl nahrazen Celestia Sunrise, který už taky nefunguje Rainbowlaugh ale to patrně není žádná novinka

Po hodině a něco šťourání se v aplikaci (mezi rekompilacemi a transfery jiných věcí jsem měl chvilku čas) a pár návodech na úpravy save se mi nakonec přenos povedl - hra v druhém telefonu úspěšně načetla můj starý save a jede beze změny dál, pod stejným účtem připnutým k FB. Flutterryay

Kdyby někdo potřeboval transferovat, tak postup na transfer mezi dvěma androidy (beze změn) existuje - klidně se podělím, bude-li mít někdo zájem.
mohl by jsi mi ho prosím poslat do SZ? děkuji předem
Prosím mě taky. D9k
Radši to hodím sem - ono to v principu není extra složité, jen musíte vědět co děláte. Takže...

EDIT po napsání příspěvku: vždycky se zděsím, když vidím podobné návody na XDA-DEVELOPERS, ale teď už chápu, proč jsou takhle psány. Není třeba se toho bát - je toho hodně, protože jsou všechny kroky podrobně rozepsány (kromě rootování samotného zařízení), aby je každý pochopil.

Jak přenést uložená data z MLP:FiM hry od Gameloftu z jednoho Android zařízení na druhé

Přenos a další operace provádíte na vlastní nebezpečí! Nenesu žádnou odpovědnost za ztrátu dat, nebo jakékoliv poškození, které si použitím následujícího postupu můžete způsobit!

Předtím, než začnete, si přečtěte celý návod!


Na čem vyzkoušeno - postup by měl fungovat pro jakýkoliv novější Android verze 4.x.x:
zdroj: Sony Xperia Z
cíl: Sony Xperia Z2

Charakteristiky obou zařízení:
  • systém Android 4.4.4 (není nezbytně nutné, aby obě zařízení měla stejný systém)
  • root - bez toho to NEJDE!
  • Správce souborů (File Manager) (můžete použít jiný, ale musí podporovat root režim)

Co ještě budete potřebovat:
  • Počítač přístupem k netu (jen pro stažení nástrojů) a webovým prohlížečem (dnes samozřejmost)
  • WiFi připojení k netu pro oba dva mobily (kvůli instalaci hry a stažení souborů)
  • USB kabel a instalované ovladače k oběma mobilům v počítači (stačí, když se pro připojení k PC ukáží soubory z telefonu)
  • Poslední (aktuální) verze hry My Little Pony od Gameloftu na starém zařízení


Trochu omáčky okolo - princip

Herní data jsou uchována v jednom ze souborů ke hře a zakódována klíčem, který je unikátní pro dané zařízení. Před transferem na jiné zařízení je třeba soubor překódovat za použití klíčů z nového a starého zařízení. Protože jsou soubory uloženy v partition, kam se normálně dostat nedá, je k přístupu potřeba root přístup daného telefonu.[spoiler: Odemčený BootLoader není potřeba (pokud nevíte, co je to BootLoader, klidně jeho odemykání pusťte z hlavy - nepotřebujete to a radši to ani nezkoušejte. Mohli byste zařízení velice snadno zničit).]

Návod jak rootnout telefon tu uvádět nebudu - to musíte zvládnout sami. Návody existují pro de facto všechny telefony - stačí použít Google, nebo požádat někoho, kdo se v téhle problematice vyzná.


Postup přenosu krok za krokem

Předpokládám, že máte obě zařízení alespoň z 50% nabité. Celá operace se týká tří souborů (save a dvou klíčů k němu), které potřebujeme dostat ze starého a nového zařízení do počítače, překódovat je a nahrát do nového zařízení

Fáze 1: Získaní souborů ze starého zařízení

Spusťte na starém telefonu aplikaci Správce souborů (File Manager) a zapnětě root přístup následujícím způsobem:
  • ťukněte na nápis "File Explorer" vlevo nahoře
  • v menu až dole najdete sekci Ostatní, kde otevřete položku Nastavení
  • zaškrtněte volbu "Průzkumník Root" v sekci "Nastavení root (pro zkušené uživatele)"
  • povolte aplikaci root přístup, pokud vás o to požádá správce rootovského oprávnění

Může se stát, že i když povolíte rootovské oprávnění (skutečně ten root na systém potřebujete), tak aplikace bude tvrdi, že root nemáte. V tom případě zařízení restartujte a zkuste zaškrtnutí znovu - už by to mělo projít bez problému.

Krátká odbočka k terminologii: co je to root?
Root znamená v tomto textu více věcí, které je třeba rozlišovat:
  • root (pojem převzatý z *nix-ových systémů) - uživatel s nejvyšším oprávněním v systému; zjednodušeně řečeno jde o administrátora systému, který může dělat "téměř vše, co chce"
  • root zařízení: mobil/tablet, nemá v základu možnost spouštět programy s právy roota (protože bezpečnost) a většina majitelů mobilů/tabletů to nepotřebuje, protože jsou pouze uživatelé systému, nikoliv jeho administrátoři. Aby bylo možné použít root oprávnění, je třeba systém upravit (obvykle známým hackem) - tento proces se nazývá rootování zařízení. Když se to povede, je zařízení tzv. rootnuté
  • root adresář - neboli kořenový adresář. Struktura souborů v systému představuje "strom vzhůru nohama", takže kořen (root) je nejvýš a vše, co v systému je pod ním a tedy cestu k libovolnému souboru lze uvést s počátkem v rootu, který se označuje lomítkem ("/") na začátku cesty k souboru

Takže... máme Správce souborů s root přístupem. Ze starého zařízení potřebujeme následující soubory:

keyfile: /data/data/com.gameloft.android.ANMP.GloftPOHM/databases/gameloft_sharing
savefile: /data/data/com.gameloft.android.ANMP.GloftPOHM/files/mlp_save_prime.dat

Jak se k nim dostat:
  • ve Správci souborů ťukněte na nápis "File Explorer" vlevo nahoře a v sekci "zkratka" (hned ta první) vyberte "Device"
  • nahoře nad seznamem souborů se zobrazí aktuální cesta ("domek" - "mobil" - "storage" - "emulated" - 0) ťukněte na ikonku mobilu a ocitnete se v kořenovém (root) adresáři
  • proklikejte se až k souboru /data/data/com.gameloft.android.ANMP.GloftPOHM/databases/gameloft_sharing, ťukněte na něj a chvíli podržte - soubor zmodrá. Klepnutím na ikonu "kopírovat" soubor zkopírujte do schránky -> nahoře vedle nápisu "File Manager" (vlevo od lupy) se objeví modrá ikonka.
  • ťuknutím na nápis "File Manager" a pak na ikonu "Ke stažení" (malá chybka v překladu aplikace - má být "Stažené soubory") se vraťte do složky "Downloads"
  • ťukněte na modrou ikonu v záhlaví a soubor "gameloft_sharing" se zkopíruje do adresáře "Downloads"

Stejným způsobem zkopírujte do složky "Downloads" soubor /data/data/com.gameloft.android.ANMP.GloftPOHM/files/mlp_save_prime.dat. Můžete použít i jinou složku, ale není třeba si v telefonu dělat větší nepořádek než je nutné Twilightsmile  

Nyní připojte starý telefon k počítači - otevřete složku se soubory ze zařízení a z adresáře "Downloads" zkopírujte oba soubory ("gameloft_sharing", "mlp_save_prime.dat") do počítače. Doporučuji si pro tento účel vytvořit jeden adresář pro celou operaci (např. "MLPtransfer" v Dokumentech) a dávat tam všechny zmíněné soubory.

Aby nedošlo k nedorozumění, přejmenujte "gameloft_sharing" na "old-gameloft_sharing" a "mlp_save_prime.dat" na "old-mlp_save_prime.dat".

Tím jsou operace se starým zařízením ukončeny - můžete jej odpojit od počítače.


Fáze 2: Získaní souborů z nového zařízení

Stáhněte a nainstalujte MLP hru z Google Play (tedy poslední aktuální verzi) a spusťte ji. Hra si stáhne další soubory. Shlédněte (nebo přeskočte tlačítkem vpravo nahoře) intro ke hře a následně projděte tutoriál (důležité) až do bodu, kdy můžete otevřít herní menu vpravo nahoře. Nebojte se dávat Spikovi drahokamy na přeskakování questů - výsledek nijak neovlivní váš postup ve hře na starém zařízení.

Po skončení tutoriálu (když jsem to zkoušel potřetí, už mě to pěkně štvalo) odejděte ze hry přes menu vpravo nahoře - Nastavení (úplně spodní položka v seznamu) a kliknutím na ikonu odchodu ze hry vpravo dole.

Nyní stejným způsobem jako na starém zařízení získejte soubor /data/data/com.gameloft.android.ANMP.GloftPOHM/databases/gameloft_sharing a uložte jej do svého počítače k dalším dvěma souborům (soubor "mlp_save_prime.dat" z nového zařízení potřebovat nebudeme).


Fáze 3: Překódování souboru s uloženou hrou a nahrání do nového zařízení

Takže máme nyní potřebné soubory s daty:

old-gameloft_sharing (původní klíč)
old-mlp_save_prime.dat (soubor s uloženou hrou)
gameloft_sharing (nový klíč)

Nyní potřebujeme nástroj na překódování: ze stránky na Redditu stáhneme aktuální Dashys Rainboom editor (v souboru dashysrainboom.rar) a celý jeho obsah rozbalíme do adresáře se soubory, které jsme získali z obou zařízení.

Dashys Rainboom editor je kódovací nástroj napsaný v javascriptu, jde tedy o jednoduchou stránku - spustíme "index.html" a otevře se webový prohlížeč (vyzkoušeno v nejnovějším Firefoxu a Chrome). Editor umožňuje i změny v samotné hře, nicméně tento postup z více důvodů důrazně nedoporučuji a neručím za poničená data vaší hry, nebo zablokované účty!

3a) Načtení původního klíče (tzv. "gluid" neboli "Gameloft UID"):
  • v levém sloupci v sekci "insert gluid" klikněte na "Procházet", vyberte soubor "old-gameloft_sharing" a potvrďte
  • kliknutím na tlačítko "load" ve stejné sekci se ze souboru do dosud prázdného řádku načte klíč ve tvaru "t7AfEiGH37XwrR0tr6vCual=="

3b) Dekódování souboru s uloženou hrou
  • v levém sloupci v sekci "savefile" klikněte na "Procházet", vyberte soubor "old-mlp_save_prime.dat" a potvrďte
  • kliknutím na tlačítko "load" ve stejné sekci se ze souboru načte do pravého okna obsah souboru s uloženou hrou (stránka oznámí "Data loaded! don't forget to make backups!")
  • Obsah pravého okna neměňte!!! [spoiler: Varoval jsem vás...]

3c) Načtení nového klíče
  • v levém sloupci v sekci "insert gluid" klikněte na "Procházet", vyberte soubor "gameloft_sharing" (tentokrát bez old na začátku) a potvrďte
  • kliknutím na tlačítko "load" ve stejné sekci se ze souboru do dosud prázdného řádku načte klíč ve tvaru "t7AfEiGH37XwrR0tr6vCual==" (samozřejmě jiný, než ten původní)

3d) Zakódování souboru s uloženou hrou novým klíčem
  • v levém sloupci v sekci "savefile" klikněte na "save" - stránka vám nabídne ke stažení soubor "savegame.dat", který stáhněte a uložte do adresáře s ostatními soubory
  • přejmenujte soubor "savegame.dat" na "mlp_save_prime.dat" (bez přejmenování hra soubor nenajde)

Nyní je soubor s uloženou hrou připravený ke zkopírování na nové zařízení: připojte nové zařízení a zkopírujte "mlp_save_prime.dat" do adresáře "Downloads". A poté jej zkopírujte stejným způsobem, pomocí programu "File Manager" v novém zařízení do složky /data/data/com.gameloft.android.ANMP.GloftPOHM/files/ kde potvrďte přepsání stávajícího souboru kopírovanou verzí.

Spusťte hru na novém zařízení a pokračujte tam, kde jste skončili Twilightsmile

Případné dotazy a postřehy pište sem do vlákna.