Bronies.cz

Úplná verze: Generální audio vlákno
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Hi there!
No, udělal sem to už dvakrát a budu v tom pokračovat.
Mám tady pár autorů a písniček, které si myslím, že by stálo za to obhlédnout.

první je TheJournalisticBrony
Je to zpěvák a skladatel a prozatím se zaměřuje na covery. Upřímě, zas taková třída to není a v jeho starších písničkách jde slyšet, že se zpívat teprve učil. Vyjma nějakých instrumentálů má první takovou lepší cover na Antropology a Between Fairytales and Happy Endings. Plus jeden cover který se mi hodně líbí zvaný Good Girl (on to teda převedl na Good Boy Rainbowlaugh)
Jeho vlastní písničky, které bych chtěl zmínit jsou I'm on the Moon Again (ta je už opravdu hodně pěkná)
a potom Asylum
to je fan tvorba na stejnojmený fanfic (nečetl sem ho, ale mělo by to být hodně psycho o Twilight)


Lyrics:
A darkness in the land
Can't you understand
The things you see are only the beginning

What you see is lies
The children are playing
Blood and organs from the living

I bid you not you'd die
Escaping here will fill your life
Dying in this hell

Everything you see
Will soon leave your eyes
For memories will fade your mind

What you know is false
Your mind now is lost
Locking you up in an Asylum

zpatra v češtině (ani nevim proč)

Temnota v kraji
Pochopit nemůžeš
To co vidíš je pouze začátek

Co vidíš jsou lži
Děti si hrají
krev a orgány z žiných (jinak nevím)

Přeji ti abys neumřela
Útěk odsud zatemní ti život
zmíráš v tomhle pekle

Vše co vidíš
Opustí brzy oči tvé
Vzpomínky v mysli ti vyblednou

Vše co víš je špatně
Mysl tvá již ztracena je
zavřena jsi v Asylu


další postavička je Kind Tide

ten touhle dobou je už sice skoro rok neaktivní, ale má pořád v repertoárů několik krásných instrumentálů a songů. Některé jsou takové... sladkokyselé, slyšíte tam veselou melodii, ale pořád tam v pozadí smutně drnká elektrická kytara či co to je. No, jak píše u svého jediného alba na bandcampu Lost in the Everfree
Citace:This is a collection of hopes, lonely memories, [broken] dreams, and reunions.
ale hlavně bych u něho chtěl vyzvednout jednu písničku, která je opět inspirovaný ficem Black and White (o Octávii), který mě neuvěřitelně... zasáhnul, takže když sem na něj našel takovouhle nádhernou (a velmi smutnou) písničku... no prostě here:


tak, teď bych hodil trochu veseljší notu Pinkiesmile
Chi-Chi
To je velmi slavná zpěvačka (pokud skládá hudbu tak málo) známá hlavně díky svému velmi, velmi velmi vysokému hlasu. Tuším i dabovala, ale zkrátka to je ideální hlas třeba pro Fluttershy.
Dělá vlastní covery, které díky tomu jejímu hlasu zní přinejmenším... zajímavě Pinkiehappy Dále často spolupracuje, vlastně hodně často spolupracuje a každý z těch výslednů stojí za to -> Playlist , například s 4everfreebonym na jeho sérii Chant of... nebo často dělá se Sim Gretinou, třeba What Your Friendship Means To Me (to tohle je už starší)

Ukázku si vezmu Just Another Day in the Skies, kde opět obstarává vokály (tentokrát jako R Dash)


a zrovna u téhle písničky zůstanu, její autor je totiž dalším suběktem
BluNoseReindeer

Ten má ovšem jako OC soba takže o něm odmítám psát... Rainbowlaugh
Ne, vážně tohle je taky talent o kterém se skoro neví. Dělá jak akustickou, tak i elektrickou hudbu (i když převládá lehký rock), a co víc vokály jsou taky od něj tady je například acapella verze Got the Music In You, tam je dokonce lehký beatbox (poz. acapella znamená, že jediný hudební nástroj je hlas)
od něj bych vypíchnul Changeling Queen (ft. Cracking Lazr)


No, takhle by se dalo v "nedoceněných" brony autorech psát a hlavně poslouchat asi celý den. Naštěstí YT není úplně blbý a stačí trochu zabrouzdit po těchhle co sem vypsal a vám sám začne ukazovat další a další. Nebo se stačí podívat u písničky, kdo jim s tím pomáhal (feat.), najít si ho a máte další poklad od kterého vedou cestičky k dalším. Například jak sem nedávno postupoval. Našel jsem si Chi-Chi, od té našel BluNose... a od toho dalšího borce Cracking Lazr, od kterého právě poslouchám Winter Wrap Up, ale nechce se mi o tom psát Twilightblush (zvláštní že právě tyhle křižovatkové písničky jsem tady dal...)

A celý tenhle šílený příspěvek bych uzavřel písničkou, která je podle mě naprosto úžasná a má... 43 zhlédnutí?!? (12 z nich jsem beztak já)
Je to cover na Písničku Nightmare Moon od TarbyRocks, která přestože je v základě "elektrická", tak jistý SeaBreeze z ní udělal rock-punkovou-...něco kterou když poslouchám tak mám pocit že je... špinavá, v tom smyslu, že zvuk a všechno není perfektní a je tam spousta chyb, ale zní to pořád úžasně, prostě punkově Pinkiesmile



Tímto mé denní dvě a půl hodinky kreativity končí, ještě někdy sem třeba něco nasypu
Jestli to někdo dočetl až sem, klobouk dolů a máte u mě čokoládu/něco ostřejšího Rainbowlaugh
Flyghtning

Callenby

Starlight

PixelNerd
Reverb Brony

4EverfreeBrony

Prince Whateverer feat. Thejournalisticbrony, Rina

Aloha, jsem zde

Tentokrát sem si připravil jenom dva jednoho hudebníka, ovšem o to je zkusím rozebrat podrobněji.
(trochu změna od minule bude, že se tenhle text krásně zamodrá hromadou odkazů na alba etc., třeba mi to tentokrát prohlížeč bude stíhat Pinkiesmile (pořád nestíhá))

Aoshi Music

Je to jak píše "rapper, vocalist & experimental electronic musician".
Ale popořadě. Přímo na YT má první písničku ze dne 1. 9. 2012 Rainbow Factory Overdrive a z té ta experimentálnost jen čiší.

Vypisovat od něj dobré písničky je marné, to bych tu musel nasypat 80% jeho tvorby, jen bych zmínil, že jsem si všiml, že většina písniček je ze začátku zařazená do nějakých brony alb od My Little Creeper přes Derpy's Wings III až po asi nejznámější One Last Shot a Rainbow & Rooted, kde se zapsal dvěma HEATSHOTY (V1 a V2) ze kterých V1 je použitý jako "hlavní" song a V2 to uzavírá (skoro Twilightsmile) a FlutERR

V poslední době dělá mimo jiné taky remixy, například Sound Barrier origo od TAPSe. Slyšíte jak to dokázal převést do ještě "syntetičtější" formy? Dokud sem tohle neslyšel, nevěřil bych tomu.
Nebo například předělávku svojí vlastní písničky "Security song for Blackjack" (ano, je to FoE: PH), kde ukazuje zač je toho rapec (prví hlas je Versal, Aoshi se "probudí asi v půlce Pinkiehappy) a ta je také zařazena v albu Music from Club Mixers, které je celé taky zaměřené na PH

A jako správný hudebník svoje písničky narval i do vlastních několika alb, kde jsou mimojiné i spousta remixů a collabů s od jiných osůbek, takže Diskografie se hodí

Ještě abych tu od něj zmínil nějaké perličky, tak nejnovější má Daring a One Dark Mare potom 21: Know when to hit, Know when to hold tady je zase vidět Blackjack a za ní jeho OC... to je ale podoba co? Rainbowlaugh + je tady... troll song? Jo, jak jinak tohle nazvat? Why Are These Ponies Getting Freaky?


Ovšem za jeho (pro mě) nějlepší dílo považuji
Aoshi - Awoken Overdrive (A re-imagining of "Awoken" by H8 Seed + WoodenToaster)
zařazené do Derpy Wings II
Nikdo to tu nejspíš nesleduje, ale whatever Rainbowlaugh O den jsem se spozdil, nebyl jsem ve stavu, kdy bych mohl jít na PC. Tak až dneska Rainbowlaugh
Hydra

Archie

Callenby

µThunder

Igna

L-Train

Já to sleduju ale většinou si neposlechnu všechny písničky. Pinkiehappy
Jinak ten Trance je úžasnej. Rainbowkiss
On the Moon (REMASTERED) ah my gosh Rainbowkiss
Brony Militia
BlackGryph0n & Baasik

PrinceWhateverer

YourEnigma

Sayonara Maxwell

StrachAttack

Reverbrony
Pinkiesmile

Archie

FritzyBeat & PhonyBrony & Chi-chi & Exiark

Spectra

Sam Synthis

A SlyphStorm vydal "nové" album, které je sice no-pony, ale nejspíš by tu nemělo chybět.
https://slyphstorm.bandcamp.com/album/electroflail