Bronies.cz

Úplná verze: Bronies a křesťanství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Takže, chtěl bych se zeptat, jestli tu jsou další Christian-bronies, jako já. Ale diskuze je pro všechny, kteří aspoň něco ví o křesťanství. Jaký může být vztah bronyismu a křesťanství? Dá se to sloučit, nebo si to odporuje? Mají něco společnýho? Jak akceptují křesťani bronyho a bronies křesťana?

Například moje maminka tvrdí, že MLP je modla a bronies její uctívači. Já jsem zas přesvědčenej, že to je impulz od Boha, kterej učí lidi, jak se mít rádi populárnim, zábavnym zpúsobem.
Patrně se tu nesetkáš s dobrým ohlasem, neboť většina jsou ateisté nebo si věří tomu, čemu chtějí a nepraktikují.

Dle mého názoru jsou bronies a křesťanství na sobě nezávislé a nijak se neovlivňují.

Člověk si může vytvořit svoje zásady i svůj morální kodex tak jak bude chtít a nepotřebuje k tomu deset přikázání, na druhou stranu k tomu nepotřebuje ani seriál a jeho rady.

Křesťanství jako ten původní základ stejně tak jako seriál MLP jen dává dobré rady, jak se řídit, dává příklady a může teoreticky i změnit někomu názor na určité věci. Seriál to ale dává více jednoduše a nevysvětluje tam, kdo je synem koho atd.

Shrnutí - Necpat to dohromady, chovat se tak, abys neškodil jiným a byl jsi obohacen dobrou morálkou, a věř si čemu chceš.

Ajsmug
MLP je proste seriál.
Kresťanstvo je proste náboženstvo.
Ja som zato, aby si každý pozeral a veril čomu chcel, lebo ani jedno z toho nekáže zle. Treba si z každého vziať veci, aké si od toho chceme vziať. Druhým to nenútiť proti ich vôli. Just love and tolerate... ako to platí pre MLP, tak by malo aj pre akékoľvek náboženstvo

Host

No, já jsem taky křesťan, ale myslím, že v tomhle případě mají pravdu Frolda se Schimanskym. Prostě MLP je seriál "jako každý jiný". To, že má na lidi nějaký vliv je fajn, ale za "učebnici od Boha" bych to nepovažoval. Jako modlu chápu něco, co je pro tebe v životě nejdůležitější ze všeho a vkládáš do toho všechno své usilí (chápu to správně? - tohle nászvosloví... Rainbowlaugh) a tu si si v zásadě můžeš udělat z čehokoliv,, ať jsou to poníci, comp, sport... To není o ponících, ale o lidech.
Ahoj. Předem chci říct že jsem ateista, vzhledem k mé infp osobnosti to ani není překvapivé Flutterryay . Věřím že tam někde v dály jsou nějaké bytosti ohromné moci - stvořitelé světů, časoprostoru, ... (třeba je jen jeden co já vím Rainbowlaugh ). Na zemi je totiž mnoho náboženství a každé hlásá že právě ono je to správné. Ale k tématu - nijak mi nevadí že je nědo křesťan, muslim (takový ten normální, ovšem většina jsou s prominutím mag.ři), buddhista, ... Praktiky církve katolické se mi opravdu moc nelíbí - vraždy, zlodějina, ... takový papež který u postele zakopává o zlato a káže o chudobě v Africe se zlatou holí v ruce. Kdyby raději dali těm chudákům něco ze svého církevního majetku, to né. Ale křesťanstí jako myšlenka mi vůbec nevadí, ovšem to co z křesťanství dělá církev to je něco strašného. Ale chtěl bych jen říct, mám známého (je mu asi 40?). Je evangelickým farářem a můžu říct že takového fajn chlapíka člověk dnes málokdy vidí. Vede takový menší křesťanský kroužek (jsme malé městečko). Kdysi jsem tam chodil a byla fakt pohoda, dobrá nálada.
FiM je pro seriál, který mám rád a ze kterého si beru rady, jak se chovat. Křesťani ani jiné náboženské směry mi nevadí, pokud mi svoje učení nestrkají přímo pod nos.
Srovnavat serial a viru je jako pokusit se spratelit lva a antilopu. Nejde to dohromady ale poselstvi to mozna ma stejne.
Lvice a antilopa? http://www.novinky.cz/koktejl/236066-pra...satou.html

A abych mluvil k věci, podle mne motáte hrušky a jablka.. FIM je obyčejný seriál s normálním poselstvím.. takových už to bylo dost a dost.. proč to chytlo bronies zrovna teď, to vážně netuším, ale rozhodně to není tím, že by FIM bylo extra víc lépe animované nebo mělo lepší poselství.. Asi bylo lidstvo zralé na zkrat, tak prostě přišel, jinak si to nedovedu vysvětlit.. Ale kult to bude.. K miliónům běžných MLP fandů se přidalo pár set tisíc bronies, a k nim se přidávají další následovníci.. že zrovna propadli kouzlu FIM? Podle mne ne.. možná jen prvně viděli něco lépe animovaného, nebo prostě jen mají větší komunitu na pokec (a nabaluje se to na sobě jak sněhová koule).. Fenomén je to proto, že je to atypické.. stamiliony fanoušků anime dneska už nikoho neohromí, ale pár set tisíc fanoušků poníků... WOW ???

Náboženství.. nevím.. poselství jsou možná dobrá, ale provedení mizerné.. navíc islám a křesťanství jsou tak zprofanovaná, že by je chtělo škrnout a udělat znovu Ajsmug Osobně jsem ateista, a nábožství beru jako jen jako výsledek setkání domorodců s vyspělejší civilizací Ajsmug I to je svým způsobem víra.. jediné, co snad trochu není zatíženo minulostí, jsou východní nábožství vycházející z přírody nebo Budhy..
Aj MLP aj kresťanstvo majú pozitívne hodnoty a označiť seriál plný farieb a "love & tolerate" ako modlu mi príde prinajmenšom zvláštne. MLP nie je nejaký nábožný film, ktorý sa niekomu snaží vnútiť vieru (no offense). Je to jednoducho kreslený seriál.
Pokud do toho můžu mluvit, tak jsem sice Ateista (I když na sčítání lidu jsem do kolonky víra napsal JEDI a je nás v republice 15 tis. což je víc než registrovaných romů Rainbowlaugh), ale myslím si že MLP by nemělo být nějakým způsobem negativní vůči křesťanství či jakémukoliv náboženství. Na konci snad každého dílu má MLP nějaké morální ponaučení, spíš je to takový ten druh seriálu co se snaži aby si z toho lidi vzali jen to dobřé což by podle mě nemělo ničemu vadit. Nebo snad ano? Derpyderp1 Mé vědomostí o křesťanství jsou čistě „povrchové" a nijak do hloupky jsem to nestudoval, ale myslím si že by to v rozporu s MLP nemělo být.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42