Bronies.cz

Úplná verze: Rwakk tvorba
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Ne zrovna povedené dílo ale drama jsem psal poprvé. První zadání s Challenge upsati se Ďáblu.
Pojednává o náhodné cestě čtyř protichůdných postav jedním kupé. Připomínalo mi to Blbečka ale je mnohem těžší.

Čtyři v kupé

Draci jsou stále na ploše a daří se mi postupovat aspoň po odstavcích. Nejspíše trpím vyhořením z téhle části. Už bych se rád dostal k nové. A také doufám, že překvapení bude fungovat a zpříjemní vám celý děj.
Sice ještě není připravena k vydání, ale slavnostně prohlašuji, že jsem předevčírem dopsal další kapitolu draků. Dala mi hodně zabrat. Doufám, že všichni, kteří na ni čekají budou potěšeni. Snad za to čekání bude stát.
Také doufám, že další kapitola mi už tolik času nezabere. Myslím, že se mi podaří zrychlit tempo. Rád bych ten příběh dokončil tak, jak si zaslouží.

[spoiler: Odpusťte, ale musel jsem vás po tom všem aspoň informovat. Dala mi hodně práce z různých důvodů.]
Až přijde čas, tak to určitě vytiskneš. Mezitím si budu muset krátit čas čtením kousků Twilightsmile. Tak šup šup, dej to korektorce, ať se nemusím užírat čekáním.
Tak to doufám, že to bude stát za to. Nerad vidím takováhle oznámení, protože je považuji za chvastani, ale draci mě zatím nikdy nezklamali, takže se moc těším Pinkiesmile
Kapitola je už opravená, takže až bude čas, hodí se to na internet. Zatím práci zdar!
Po opravdu dlouhé době vám tedy představuji 36 kapitolu Draci míří ke hvězdám. Od poslední kapitoly se toho stalo hodně, ale věřím, že to za to čekání aspoň někomu stálo.
Nejspíše u této kapitoly půjde znát, že jsem ji psal na vícero etap.

tagy: Smrt, krev, násilí: Dle pravidel fóra, pouze na vyžádání.

Kapitola XXXVI-Cardinem

V této kapitole proběhne útok na město Wal. Čtveřice draků zažije něco, co se jim ani v nejčernějších můrách nemohlo zdát.

Přeji vám příjemné počtení a ještě jednou se omlouvám za tak dlouho dobu.
Napsal jsem to, jak jsem uznal za vhodné. Existují chvíle, kdy i sebevětší dobrák udělá něco, za co se do konce života bude stydět.
Souboj dvou druhů si bude žádat nejednu daň, jak na životech, tak na duši. Celena, postavená do krajní situace se zachovala tak, jak velí pud dravců. Když drak propadne bojovému šílenství, nehledí na to, kdo je spojenec, mládě nebo nepřítel. Pud sebezáchovy má u draků v tomto příběhu větší vliv, než mateřský instinkt, neboť dračice se přímo nestarají o své potomky. V hnízdě je vždy vybrán jeden nebo dva draci jako učitelé mladých.
Mateřský instinkt je nejsilnější v období, kdy dračice hlídá snůšku.

Za každého čtenáře jsem rád a je mi líto, že se to nelíbilo a není chuť číst dál. Nikoho samozřejmě nenutím draky číst ale vím, že když je někdo čte, tak mi to dělá radost. Jsem rád i za tento na jednu stranu negativní a na druhou pozitivní názor.
Snad si jednou zase k Drakům najdeš cestu.
Midnight:
Řekl bych, že se na to díváš moc z lidskýho pohledu. Pro spoustu zvířat je zabíjení mláďat za určitý situace přirozenej mechanismus. A draci jsou někde mezi lidma a zvířatama.

A mimochodem, to je pro mě jeden z největších plusů tohodle díla. Střet rozumu s vrozenejma pudama, který jsou ještě silnější než u lidí. Důsledky jsou hořký, ale takový jsou přírodní zákony.
V tomhle sympatizuji s Celenou. Je to jeden z důvodů, proč jsem do příběhu nechtěla zapojovat Drageu. Autor si s postavami nakonec bude "pohrávat" jak chce.

Mě osobně se příběh líbí, i když to byl tentokrát dost masakr, ale ono se tomu fakt asi moc vyhnout nešlo. Pinkiesmile
Promiň mi, Rwakku, pokud se tě následující slova dotknou, ale od jisté události nehodlám už nikdy nic zatajovat a radši řeknu vše rovnou. Předem chci říci, že se jedná o názor jen jednoho člověka a doufám, že si v hlavě přebereš pro tebe to potřebné.

K samotné kapitole
(Neotvírat, pokud jste kapitolu ještě nečetli a nechcete se nechat nějak ovlivnit)

Celá kapitola není ničím jiným, než ukázkou brutality, která byla místy předhozena v groteskní formě. Nevím, jaký byl tvůj původní plán, ale momentálně na mě působí tak, že si nepřeješ nic jiného, než aby čtenář nenáviděl draky. Draci jsou zde ukazováni jako primitivní krvelačná zvířata, která čerpají neskutečné potěšení z mučení a smrti. Během útoku nebyla ukázána byť sebemenší známka morální převahy, heslo bylo jednoduché – genocida – a osobně to chápu jako špatné rozhodnutí. To, že Straz toužil po vyhlazení lidstva bylo odůvodněné, ale nechal jsi do tohoto krveprolití strhnout i ostatní draky. Zmocňoval se mě pocit, že drakům nejde ani tak o vyhlazení lidstva, jakožto o prožitek z mučení. Jedna věc je šokovat, druhá věc je vytvoření jedné dlouhé brutální scény, avšak vzájemně si tyto dva způsoby nemyjí ruce. Za žádnou scénu jsi neužil jediného kontrastu. Stačilo jedno jediné slitování ze strany draků a celá situace by vypadala jinak, ovšem příběh by se vyvíjel stále stejně. Zmíním situaci, která byla už zmíněna Midnight už předtím: moment, kdy Celena pobila děti. Zde jsi měl možnost dát najevo, že draci nejsou jen hloupá zvířata (která ani nejsou schopna pojmenovat lidské příbytky, či výdobytky, což svědčí o jejich totální ignoranci a nezájmu vůči okolnímu světu), jejichž životním motem je: „Zabij jídlo, zabij nepřítele, zabij druha, zabij všechno!“, ale že v sobě mají i světlou stránku. Jenže s tímto chodem, jež si naservíroval, není možné si stávající a budoucí čtení pořádně vychutnat. V mých očích draci jsou a budou svině, kteří si zaslouží porážku jako prasata. Ačkoliv ani jedna ze stran nemá být hrdinská a ani správná, odteď fandím lidem, jelikož jejich pokolení není nakažené neopodstatněnou krvelačností, jako je tomu u létajících ještěrek (pokud bych po něčem takovém toužil, vrátím se k psaní Lovce).


K celé sáze


Po této kapitole jsem se musel zamyslet nad celým dílem.

Ságu Draci míří ke hvězdám jsem bral jako oddechové čtení. Líbilo se mi, jak jsi se zabýval dračími zákony, společností a jejich samotnou podstatou. Společně budovali hnízdo, společně lovili, jeden druhému se dvořili, bojovali se společnými nepřáteli (raptory) a soupeřili mezi sebou o přízeň na pozici vůdce. Člověku byl postupně odhalován nový a zajímavý svět, poznával unikátní osobnosti a toužil vědět více. Ovšem vše se začalo hroutit a příběh se z budování dračí společnosti změnil v šílený boj. Do příběhu se přidaly konflikty zvenčí, aniž by byly pořádně vyřešeny konflikty uvnitř. Doteď jsem pořádně neměl možnost pořádně poznat jednotlivé draky, neznám jejich minulost, touhy, obavy a chtíče. Četl jsem všechny kapitoly, ale v hlavě mi utkvěly především ty, které se odehrály před „ničením dračích vajec“, potom se to začalo celé slívat v jedno.

Stále doufám, že se k tomu opět vrátíš, ale obávám se, že vzniklá situace tě akorát zažene do kouta a nedovolí ti nic jiného, než pokračovat ve válce.


Avšak je to tvoje dílo a důležité je, abys ho psal kvůli sobě pro osobní spokojenost a k tvé libosti nikoliv osatních Pinkiesmile
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46