Bronies.cz

Úplná verze: Rwakk tvorba
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Tuxiku: Je zajmavý jak rozdílně vnímáme ten samej text. A proto jsem rád, že ses k tomu takhle víc rozepsal.
Pro mě byli Draci od začátku drama, který nejspíš neskončí úplně dobře, a ten pohodovější úvod jsem bral jako kontrast k tomu, co má přijít dál. Nebo spíš jsem v to doufal, protože jinak by mě to časem asi přestávalo bavit. (A Rwakk mi to pak i potvrdil.) Takže moje očekávání bylo nakonec v souladu s tim, co jsem dostal. Kdyby draci byli moc měký, asi bych to vnímal jako levnej ústupek čtenáři - něco jako obligátní happy end pro dobrej pocit - a tim pádem trochu jako zradu. (Že by přesnej opak tomu, jak to cejtíte vy?) Ale je pravda, že ten masakr i podle mě zabírá víc místa než by bylo ideální.
Hledání nějakýho východiska ze vzniklý situace, která hrozí zničením všech, bych očekával. Ale tohle je podle mě teprve začátek a je na to ještě brzo.
Já nevím, ale připadá mi, že někteří lidé prostě nikdy nebudou spokojení.

Já spokojen byl. Nebyla to nejlepší kapitola, ale nepatřila ani mezi ty nejhorší. Líbila se mi, nikoliv svou náplní, spíše četbou mezi řádky a očekáváním intrik.
Zmok:
Nikdy jsem netvrdil, že by Draci měli být měkký, nikdy jsem netvrdil, že vyžaduji, nebo očekávám happy end. Svůj názor jsem řekl výše z nějž bych vypíchl to nejdůležitější:
(07.08.2014, 22:37)Tuxik Napsal(a): [ -> ]Do příběhu se přidaly konflikty zvenčí, aniž by byly pořádně vyřešeny konflikty uvnitř. Doteď jsem pořádně neměl možnost pořádně poznat jednotlivé draky, neznám jejich minulost, touhy, obavy a chtíče.
A v tomto pro mě jakožto čtenáře tkví zrada, jelikož draci mezi sebou rozehráli hru, která při současné situaci už nikdy nebude dohrána; v příběhu je obsazeno mnoho postav, které už nikdy nedostanou svůj prostor a ke všemu jich neustále přibývá.

Závěrem chci říci toto:
Nikdy jsem netvrdil, že je příběh vyloženě špatný, jen mám pocit, že na současné dění ještě nebyl dostatečně připravený.


Frolda:
(08.08.2014, 01:26)Frolda Napsal(a): [ -> ]Já nevím, ale připadá mi, že někteří lidé prostě nikdy nebudou spokojení.
Pobavil jsi mě, Froldo. Na světě existují dva tábory lidí - spokojení a nespokojení - tudíž je logické, že někteří budou brblat Rainbowlaugh
Většina draků ještě získá pro sebe místečko. Vím, že je to nejspíše předčasné ale draci se podle všeho ještě nějakou tu dobu potáhnou. Mnozí je přestanou číst a naopak se možná najde i někdo, kdo naopak začne ( i když jejich dálka bude spíše odrazovat). Proč ještě někteří nezískaly potřebný prostor je tím, že jejich chvíle ještě nenadešla, ještě neměli význam. Některé charaktery se možná zdají do počtu a svým způsobem je to pravda.
Pravdou ale je, že ne každému se mohu věnovat stejně. Tak už to prostě v těchto příbězích bývá. Někteří si ujmou více místa než jiní. Nezažil jsem zatím knihu, kde by to tak nebylo. Přesto bych jim rád dal to, co si dle mého zaslouží.
Přijde ještě mnoho částí, mnoho smutku, lásky, napětí, zrady, intrik a možná i trochu pochopení v které někteří doufají. Baví mě vymýšlet ten svět. Baví mě to natolik, že si chci začít vypisovat všechny dračí zvyky a dopodrobna utvořit jejich svět v rovnováze tak, aby mohli být uvěřitelní.

Může obsahovat náznaky k dalším kapitolám
K přílišné brutalitě. No, válku a vyhlazování jsem psal poprvé v životě a i když se vám to zdá brutální, tak já prostě takhle vidím válku dvou druhů, kteří jsou donuceni žít vedle sebe i když to není možné. Křehké příměří které trvalo mnoho stovek let narušila lidská chamtivost. Draci se jen bránili, ale také jsou to predátoři. Dodržují tradice o délce hranic ne kvůli strachu z lidí, ale protože stařešinové vědí, že mladí draci jsou moc draví. Hranice které byli vztyčeny nechrání tak jenom draky, ale i lidi. Jižní letka má udržovat pořádek na hranicích. To ale po Klerikově vpádu a vychýlení vah na stranu lidí jde velice těžko. Pokud by Straz a Grin nepřežili zajetí a nevarovali letku, byli by zničeni nepřipravení. Jenže díky tomu, že přežili, stanou se poslední jiskrou, co rozpoutá požár. Takto ale letka může zareagovat a ochránit, co jí je drahé. Tlačeni do kouta i tak mohou zachovat svou hrdost.

V dracích se směšují ty nejprimitivnější rysi zvířat s těmi nejvznešenějšími klady i zápory inteligentních tvorů. Jsou monstry ale mají také duši. Trpí tím vším, čím trpí lidé ale musejí se proti tomu postavit skrze tradice, instinkty i vlastní srdce. Jedině velká rána dokáže změnit svět. Obě strany musí pochopit, jakou cenu zaplatí, než bude konec.

Tuxik:
Jo, tohle bude důležitej punkt. Mně se líbí třeba Malazská kniha, kde je hromada postav, obrovskej příběh a autor se s ničim moc nevysvětluje, ale vždycky se to děje vedle osobnějšího příběhu několika málo postav, který při tom člověk líp pozná a ty to po nějakou dobu táhnou. Jako třeba po celou knihu nebo několik, ikdyž se takovejch příběhů pak paralelně rozjíždí víc.

Já nejvíc čekám na to, jak se vnitřní a vnější konflikty spojej a tim ze všeho vznikne ještě větší průšvih. Dořešovat všechny naznačený příběhy před tim, než jejich nositelé začnou umírat, by teď Draky zase roztříštilo. A pak zas ztrácí smysl, že jsme se jim věnovali. Muselo by se to všechno nějak elegantně a šikovně propojit.
Chápu tvé rozpoložení Midnight, ale tak snadné to není. Dlouho jsem bojoval s tím, kdo bude muset zemřít a ano, někteří ještě jistě zemřou ale ve správný čas na správném místě.
Dříve či později jsem tuto reakci od někoho čekal, co si budeme povídat, jistě to je mnohým proti srsti. Jenže jsem to musel udělat.

Na propojování mám právě vyhrazenou celou druhou část, ke které se dostanu po příští, ukončovací kapitole začátku. Je pravda, že některé věci budou asi v některých chvílích hodně nepřehledné, ale jde o to, že kdybych všechno propojil, vysvětlit hned, nemělo by pak hodně věcí předešlých smysl a mnohé věci, která se vám i líbili by byli zbytečné. I tak, se snažím kráčet vpřed s tím, že se části pomalu ale jistě rozkrývají. Stařešina na začátku vybral z nějakého důvodu. Kapky nikdy nelhali.

Nejsem dokonalí a nikdy bych to o sobě neřekl. Jsem velice špatný ale snažím se. Dělám na něčem co i přes blok mi dělalo potíže. Ta kapitola mě nebavila psát, ale musela přijít a některé části jsem si užil i tak. Vycházím s toho, jak jsem draky pojal.
Uvidíme, co se stane, prozatím mám pár nápadů, které by se měli odehrát v příštích čtyřech kapitolách, počínaje kapitolou 38 neboli 1 kapitolou nové knížky (dovoluji si o tom mluvit jako o případné knize)
Věřím, že každý si tam nejde svoje, ať už to bylo na začátku nebo to bude na konci.
Hudrujete nad tím, že někdo nesmyslně umírá. Přitom je to jen příběh. Nic víc, nic míň. Slouží k denormalizaci našich životů. K čemu by bylo, kdyby jsme nebyli naraženi na morální hranice? Když s vámi příběh pohne, jde o tu nejvyšší kvalitu. Podívejte se na sebe. Koukáte se na televizi a vidíte sestřelená civilní letadla nad Ukrajinou, topící se uprchlíky u pobřeží Itálie, rozsekané lidi na Pobřeží slonoviny... a alibisticky si říkáte, jak strašně vám to vadí, jak strašně s tím nesouhlasíte, ale nic s tím neděláte.
No a pak přijde Rwakk a s ním zlý drak.
Zkuste za šupinami hledat něco jiného. Drak není člověku podobný. Je to mýtická bytost, jež vzešla z magie. Je postavena zcela mimo evoluci (i když Rwakk se draky snaží biologicky zařadit, ke své škodě). Hledáte v nich člověka, protože se s nimi ztotožňujete. Není to na škodu. Ale když se ztotožníte s drakem, musíte přijmout jeho konání a musíte ho pochopit, nebo alespoň se o to pokusit.
Dokud Rwakk nestrčí do story mazlíčky (opovaž se Rwakku), neuvěřím, že mají vyvinutou mezidruhovou empatii. Těžko říct, jestli vůbec nějakou empatii mají. Zatím vidím jen spolupráci na základě povinnosti a uvědomění si jejího významu. Nepamatuji si každou řádku, ale kromě pár peprných scén jsem neviděl formy spolupráce na základě nějakého druhu nutkání (tedy instinktů). To se mi na dracích líbí. Používají rozum, aby se kvůli instinktům navzájem nesežrali a ne jako lidi, kteří tak nějak cítí, že by se neměli vraždit, ale pořád vymýšlejí, jak to udělat.
Odstup Rwakka od lidství je oprávněný a plně jej chápu. Bavíme se tady o podobném případě, jako vy uvažujete o hmyzu. <Cynická vložka> No u Celestie, představte si, dneska jsem rozšlápnul hnízdo pavouků, co mi nějaká potvora nakladla pod dveře. Jo ona to vlastně byla mláďátka... Tak to vážení du truchlit nad stovkama osminohejch embrií, kterejm jsem ukončil život dřív, než se mi rozlezly po baráku, takže dneska ode mě nic nečekejte.</Cynická vložka>
Už to vidíte?
Vážím si Rwakka za to, že se nebojí jít dál. Tenhle díl totiž není ubohé vraždění pro vraždění, ale má v příběhu své místo. Bude to pokračovat dál a konání každého jedince v něm bude mít následky jak pro něj, jak pro hnízdo. Těším se, jak to bude dál.
Další kapitola draků je zde. Poslední kapitola prvního celku, dovolím si říct knihy. Když se podívám zpětně na vše, co jsem napsal, až na pár věcí, co chci přepsat do čtivější podoby jsem na sebe poměrně pyšný. Nečekal jsem, že u toho tak dlouho vydržím a že mě to bude tak bavit. K tomu ale někdy příště. U babičky není moc dobrý počítač a internet.

37. kapitola uzavírá(?) jeden z příběhů a startuje nový. Doufám, že se kapitola bude líbit.
Kapitola nese název Planoucí srdce
Mefisto, Mornat a Varius čelí smrtelnému protivníku. Jak dopadne souboj s dračicí Cirothe se dozvíte v této kapitole.

Bonusové materiály ke knize jsou již ve výrobě. Další kapitolu bych také rád co nejdříve dopsal a zveřejnil. Doufám, že i nadále někteří z vás u draků zůstanou a budou je bavit. I přes to, že některé věci se vám možná nelíbí, píšu je v dobré víře pro správně zakončení.

Mr.LaLike

Aach... Byla blbost přestat číst draky. Po dlouhé době mě něco naštvalo. Je pěkné si u něčeho ulevit. A ještě k tomu to je dobře napsané s mou nejoblíbenější rasou v hlavní roli. Každopádně budu rád když si tuhle dobrou práci udržíš.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46