Bronies.cz

Úplná verze: Rwakk tvorba
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Krteček je super Rainbowlaugh připomíná mi parodii na říkanku o Mravenečkovi, kterou s velkou oblibou všude možně vypráví můj táta. Rainbowlaugh

A přijde mi, že tvá druhá báseň je docela pěkné shrnutí všech zásadních rysů tvé tvorby. Drobné komické a drzé poznámky, neotřelý výběr slov v díle které řeší vlastně vážný problém, ale přesto je v něm i maličká špetka citlivosti. Ze všech se mi líbila tahle báseň nejvíc.
Tak po delší době vám zde znova přidávám kapitolu z draků.
Nese již pořadové číslo tři a pojednává hlavně o osudech Zibri A Lifia.
Dokáží překonat všechny nástrahy, které si pro ně hlavní hnízdo přichystalo?

Hodina soudu i rozsudku

Také bych rád poděkoval Eleveovi, který se nově ujal korektury spolu s Aidrien. Víc očí víc vidí. Některé jeho poznámky mi navíc pomohli opravit pár skřípajících míst.

Pokud vše půjde dobře, tak ještě před stěhováním, co nás s Aidri čeká vydám jednu kapitolu. Děkuji za pozornost a příjemné počtení Pinkiesmile
Po delší době zase přicházím s Draky a jejich příběhy. Tentokrát je ale děj odlišný. Nejedná se o hlavní sérii ale o samostatný děj a počátek cesty pětice draků, s kterými se život nemazlil.
Povídka je na vyžádání pro několik explicitních scén a nevhodnou mluvu.

Děkuji Eleveovi a Aidrien za korekturu a několik rad, které mi moc pomohly.
A také prosím ty, jenž jsou zainteresovaní v povídce, aby mi odpustili, ale za temnou minulostí se často skrývá světlo co temnotu následuje.

Zrození Mrtvých

Dříve než se pět spojí, musí projít zkouškou, ze které není úniku. A tou zkouškou je život.
Muzu pozadat o odkaz na povidku, prosim?
Kapitola čtvrtá Draci na cestě ke hvězdám.

Mohu říct, že byla výzva tuhle kapitolu psát, protože zahrnuje pouze jednu situaci na jediném místě. Upřímně, celá kapitola je jeden dlouhý dialog protkaný něčím, co vám pomůže pochopit dračí soudnictví.

Kapitola začíná tam, kde předešlá končí a přímo na ni navazuje. Nese název Konečné rozhodnutí a vypovídá o věcech, které museli následovat, když byl souboj tak hrubě přerušen Amber.

Konečné rozhodnutí

Poznámka a Spoiler. Doporučuji zobrazit až po přečtení kapitoly, jinak vám možná nebude dávat smysl.
Ač se vám jistě zdá, že chronologicky příběh Tajgara nezapadá zvláště při části, kdy vypráví že i Císař tento příběh poslouchal v hnízdě tak je to částečně pravda. Příběh o Deimovi a Chronovi byl znám už za jeho mládí ale zněl trochu jinak. Příběh o nesmiřitelných soupeřích se traduje už od pradávna, ale později když byl císař opravdoví Císař byl pozměněn tak, aby se v něm vyskytoval i on. Za jeho života se jen sem tam takto tradoval, ale po jeho odchodu to vyvrcholilo do stávající podoby kdy nakonec Deimova syna porazí on. Mnoho příběhů je takto později přeměněno tak, aby se v nich Císař vyskytoval. Příběhy tak získali větší vážnost a stali se něčím, co by lidé mohli nazvat precedent. Těchto příběhů se traduje spousty a slouží jako soudní systém dračí říše. Čím více jich drak zná a dokáže parafrázovat, tím větší postavení často získává. Stařešiné jich zpravidla znají nejvíce. Problém nastává ve chvíli, kdysi některé příběhy protiřečí, což se někdy stává. Záleží pak právě na jejich vyložení. To je asi vše a doufám že vám to aspoň trochu vyjasnilo důvod, proč tomu tak je.

Další kapitola je již také napsaná a prochází první korekturou. Pokusím se ji zveřejnit při nejbližší příležitosti.
Děkuji vám, že máte trpělivost s mojí tvorbou. Poslední dobou to jde pomalu, ale už se do toho dostávám. Píšu častěji a vícero věcí za ráz. Jistojistě plno z nich nikdy neuvidíte ale aspoň se rozepisuji.  Rainbowlaugh

Také znova děkuji Aidrien za první korekturu (aby se Elevea nezbláznil) a Eleveovi (který mi dokáže vždy svými poznámkami poradit a často i více pomoci, než si asi myslí.)
Bylo mi potěšením Twilightsmile
Draci na cestě ke hvězdám pátá kapitola.

Zibra konečně opouští Velké hnízdo a není sama. Její křídla ji konečně nesou domů a moc se těší. Je však i plná obav, co se tam za dobu její nepřítomnosti může stát. To a ještě více se dozvíte v této kapitole.

Konečně na cestě domů.

Příští kapitolu nejspíše vydám až příští měsíc.
Děkuji všem čtenářům za trpělivost a snad se ještě najdou lidé, které to pobaví.
Také děkuji Aidrien a Eleveovi za korekturu. Znova mi velmi pomohli nejenom s opravou, ale i stavbou některých vět.
Jsem zvědavej, co se na jihu zase semele. Musim říct, že vždycky, když se děj odehrával ve velkym hnízdě, mě to bavilo míň. Byl tam prostor věnovanej spoustě draků co vlastně neznám. A taky jsem ty kapitoly z druhý knihy četl s moc velkym rozestupem. Teď jsem přečetl dvě kapitoly najednou, to je asi minimum pro to aby se do toho dostal, a už se to zase začalo rozjíždět. Dostává mě, jak věnuješ snad víc prostoru tomu ci su draci myslej a co cejtěj, než tomu co dělaj, a mě to při tom tolik baví. Vlastně mi to u některejch, i jinak dobrejch, knih chybí.
Děkuji Zmoku za komentář a rád bych co měsíc vydával jednu kapitolu. Dá mi to čas i na jiné věci. A k jedné z nich se dnes dostávám. Je pravda už více jak rok jsem nenapsal žádnou pony povídku. Tak jsem se to rozhodl napravit.
Tímto bych vám rád zveřejnil povídku Queen Heart. Tato povídka je do jisté míry ovlivněna jinou povídkou, kterou někteří z vás znají a to Lucky Star.

Queen Heart

Rád bych dodal, že již dlouho jsem se o fanfic nepokusil a tak to tam bude znát, ale stejně si myslím že jsem to měl napsat jak to je.

Varování: Povídka není vhodná pro sluníčkáře. Povídka má rating 15+.

A o čem vlastně je? Jistě znáte pohádku o Šípkové růžence, ale co kdyby ta pohádka zněla trochu jinak?
Pěkně napsaná povídka i když smutná.
Ps. Ten text v dopise mi v mobajlu blbě zobrazuje český znaky v ofiko aplikaci od googlu, divný.

Odesláno z Magického pidičtverečku
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46