Bronies.cz

Úplná verze: Rwakk tvorba
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Děkuji za příjemný komentář. Další část je již na cestě...popravdě byla napsána dříve než ten úvod, protože to mělo vypadat na počátku úplně jinak, ale nakonec jsem se rozhodl původní děj trochu rozšířit o pár příběhů navíc. Pinkiesmile

Při prohlížení souborů jsem také narazil na tohle.
Pár informací k reptorům, které jsem myslím ještě nezveřejňoval. Vlče mi k tomu nakreslilo i obrázek ale ten dodám později s jejím dovolením. Pinkiesmile

Reptoři
Po dvou letech příprav sem se konečně pustil do jednoho fanficu na dlouhý čas. Rád bych vám teď předvedl první kapitolu.
Fanfic je z velké části Headcanon který však využívá i oficiální informace ze seriálu, jen je předvádí trochu jinak.
Přesto věřím, že se najde aspoň jeden čtenář, kterého tento příběh potěší.

Sombra, vzestup a pád
Jak už název říká, fanfic se bude týkat Sombrova života od jeho počátku, prvních krůčků a patálii až po nám tak dobře známí konec. Co jej však k tomu konci vedlo? O tom vám bude vyprávět tento příběh.
V příběhu se nacházejí jak oficiální charaktery, tak vytvořené přímo pro příběh. Každého jsem se snažil vystihnout tak, jak by se mohl dle mého v té a té době chovat. Proto, pokud se vám budou některé charaktery zdát mimo jejich oficiální charakter, je to vývojem postavy.

Část první - Utajený dýchánek

První kapitola je zasažena jak jinak na začátek naší cesty.
Trochu mi to přípomíná mého císaře, ale uvidíme. Jdu si to přečíst

Dojmy jsou ne úplně čistě pozitivní, ale rozhodně zajímavé a budu sledovat.

Zde surový slet myšlenek -

Nepoužil bych spojení zorganizovat piknik - pořádáme, hostíme.

Umíš to, co mě chybí. Já vládnu dialogům a ty popisům Rainbowlaugh. Aspoň se ze čtení kromě zábavy i něco učím.

Já si nemohu pomoc. Kindred je sice dobré jméno, ale pořád se mi zdá, že jen vykrádá lolko

Fortuna je římská bohyně štěstí. každá mytologie ji má jinou. Použil bych něco univerzálnějšího - ke všem svatým (i když nevím, jak to tam máš postavené), k Štěstěně (by možná taky šlo).

Cukr... víš jak se těžce rafinuje? Rainbowlaugh Ale třeba ho z řepy/třtiny louhujou magií. Nezasvěceného to nenapadne. Ale osobně bych zvolil slazení medem.

Lišaj je teda Lišák Rainbowlaugh

Sprostá slova sice dají určitý důraz, ale stejně bych se jim vyvaroval. Kazí dojem

Uvidíme jak se to vyvine dál, ale oživilo se to pěkně. Dostal jsem chuť psát Císaře. jak jsme se bavili o tom nakopnutí, myslím si, že tyhle dvě fanfikce mají potenciál spolu soutěžit Pinkiehappy
Děkuji za komentář.

S tou organizací děkuji. Pak to upravím.

Mé dialogy mám rád a tvé také. Jsou jiné ale myslím, že pro potřebu příběhu akorát. Že mám lepší popisky? Ani jsem si nevšiml, myslím si že jsou hodně neumělé a dost mě to štve...až na pár výjimek.

Kindro se měl původně jmenoval Kornet, ale Aidrien mě varovala, že to moc připománá Korneto a tak jsem to změnil. Kindred byl částečně okopírován z Lolka ale neúmyslně. Dokud jsem na něj nenarazil, vůbec mě to nenapadlo. Ale protože tu postavu mám rád, tak jsem ji to jméno ponechal.

Fortuna je použita úmyslně, protože je součástí jiného fanficu který jsem sice nezveřejnil, ale má své opodstatnění + je to narážka na RP které zaniklo: Pod křídly Fortuny

Cukr existoval a existuje od dob, kdy Discord zjistil, že má rád sladké Rainbowlaugh

Obhroublí jazyk je použit záměrně, protože za to může výchova obou chlapců, kteří mají neblahý vliv i na Lunu.

Císaře si pamatuji a doufám, že si jej v brzké době přečtu. Máš náskok ale já se jen tak nedám Pinkiesmile
Stejně toho starého císaře trochu přepíšu. Našel jsem pár chyb a některé věci potřebují upravit.
Draci - O původu jmen

Tahle kapitola se mi opravdu líbila, člověk se dozvěděl něco o výchově draků, ale hlavně - a to především - mě úplně nahlodala ohledně osudů jednotlivých draků. Kdo jsou a kam vlastně jdou (nebo spíše letí)? Když o tom přemýšlím, tak bys rovnou mohl psát knihu na každého draka zcela individuálně Rainbowlaugh Rainbowlaugh Jo a potěšilo mě, že se po dlouhé době opět objevil Jabel, obecně nechápu proč se mi nejvíce líbí ti draci, kteří zrovna pro samotný příběh nejsou klíčovými tahouny - takoví ti obyčejní, ale se svými vlastními strastmi, u kterých se ovšem člověk nejvíce dozví o běžném životě draků a jejich tradicích.

Kapitolu jsem četl včera před spaním - běda ti, jak jsem začal, už mě nepustila - a ironicky dnes jdu do práce a potkám kámoše ze základky, který zrovna doprovázel kámošku do zoo v Praze. Hlídali dva caparty, pro které připravili právě návštěvu v zoo. Řeknu ti, že s dětmi si člověk opravdu užije docela dost legrace. Hlavně některé vzpomínky, jako třeba když se zapatlají a první věc, která nás napadla bylo plivnout na kapesník a špínu hezky setřít - OP babička style Rainbowlaugh Ale tahle generace to má už super jednoduché, páč existují vlhčené ubrousky. Byla to fakt legrace, zejména, když společně fiktivně kroutíte volantem a dáváte si závody (prohrál jsem, řídil jsem bagr), nebo když vás totálně omráčí svými znalostmi o letadlech.

Eh, jo nechal jsem se unést Rainbowlaugh
Moc ti děkuji za velmi příjemný komentář na večer. Člověk přijde z práce a co tu nevidí. Jsem rád, že jsem tě mohl potěšit a také trochu pozlobit Rainbowlaugh
Na další kapitole začínám se zpožděním pracovat až dnes, ale tyhle komentáře jsou právě motorem, který mě nutí k rychlejšímu tempu.
Kdybych měl tak dvacet klonů, co myslí stejně, nejspíše bych ty příběhy asi opravdu psal z individuálního hlediska každého draka. Zasloužili by si to...ale jsem jen člověk a tak budu muset proplouvat mezi jejich osudy a představovat vám to, co by čtenář vědět měl. Je mi líto, že jejich obyčejné životy nejdou tak vidět a přitom jsou také zajímavé. Příběh ale musí jít dál a proto tyto klidné části někdy střídají akční.
Tolik asi k tomu.

Pokud vše půjde dobře, tak nejenom draci jsou na cestě, ale i další část Přes hroby a sudy a samozřejmě Sombra, vzestup a pád.
Hezký večer přeji.
Nepřináším vám dnešní večer žádnou literární strukturu kromě tohoto prohlášení.
Má tvorba již tak nepravidelná bude ještě nepravidelnější. Bude za to moci smutný fakt, že od včerejšího večera již nejsem snoubencem.
Aidrien se se mnou rozešla a ač vlastně v dobrém, pořádně to bolí. Proto prosím čtenáře o trpělivost, než se z toho trochu zpamatuji.
S Aidrien i nadále budu spolupracovat ale nevím jak často budou některé korektury hotové. Věřím, že ale i přes náš rozchod se i nadále bude snažit co nejvíce.
Děkuji za pochopení a přeji hezký večer.
To je mi líto  Fluttershysad Bohužel většinou lidé kráčí společnou cestou jen určitou dobu (v dnešní době čím dál kratší...). A jak říká jeden můj oblíbený citát "Neplač, že už to skončilo - raduj se, že to vůbec přišlo"  Pinkiesmile Budou jiná setkání, jiné společné cesty a máš velkou naděj, že budou ještě lepší a vydrží déle - možná i do konce  Ajsmug Teď je vše temné, ale světlo ti pak zazáří o to jasněji před očima. Máš ještě spoustu nesplněných snů před sebou  Pinkiesmile
Draci na cestě ke hvězdám, kapitola 9
Než přijde slunce

Draci žijí své poklidné životy, ale jeden z nich se ostatním vyhýbá. Co se však stane, když se blíží velká událost, která jej vytáhne ze stínů? Samozřejmě se dozvíme pár nových zvyků a tradic. Pinkiesmile

Přeji vám příjemné počtení milí čtenáři. Jsem opravdu vděčný že Elevea a Aidren se ještě nezbláznili z toho co se k nim dostává. Já blázním a jen to píšu.
Další kapitole se možná už také brzo objeví. Až korektoři zregenerují své mozkové závity a načerpají dost sil na další opravu.

Nebojte se případně komentovat. Jak kritika tak pochovala je cestou ke zlepšení.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46