Bronies.cz

Úplná verze: Stylistika
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Pokud vim, tak Fimfiction používá bbcode a vlastní styly (podle mě nic moc). Jak tam dostaneš dokument z googlu aniž bys přišel o formátování?

Jinak .docx na SkyDrive se dá komentovat dost podobně jako na Gdocs.
Je tam tlačítko pro odsazení všech odstavců Twilightsmile
Citace: Jak tam dostaneš dokument z googlu aniž bys přišel o formátování?
Nedostanu. Prostě za odstavcem udělám volný řádek.

@Darm: Vím, ale mezera za odstavcem se mi zkrátka líbí víc, než odsazení. Jelikož to na fimfiction regulérně naformátovat nejde, prostě vynechám řádek.

Dostáváme se mimo téma, mimochodem. Toto jsou záležitosti typografické, nikoli stylistické. Stylistika říká: buď odstavec odsaď, nebo za ním udělej mezeru. Jestli tu mezeru uděláte enterem nebo jestli jí naformátujete už je jiná oblast.
Prosím, dej jich sem víc. Fluttershysad
Zatím pokaždé, co jsem přidal něco složitějšího než formátování odstavců, začala menší nebo větší flame war, která se už jednou dokonce přelila do dalšího vlákna. Pinkiesick
Pár týdnů zpět jsem se dočetl o principu známém jako Chekhov's Gun. Je to jednoduché: "Pokud v první kapitole řeknete, že na stěně visí puška, tak ve druhé nebo třetí kapitole prostě musí jít dolů. Pokud se z ní nebude střílet, proč tam vlastně visí?"

Od té doby jsem přečetl celou řadu fanficů. Některé z nich byly sice skvěle napsané, ale občas popisovaly něco, na co se po jednom odstavci hned zapomnělo. Netřeba říkat, že příběh tím trpěl.

Jiné zase naopak použily Chekhov's Gun jako skvělý prostředek pro foreshadowing. Podrobně popsaly něco zdánlivě nedůležitého, a o dvě/tři/deset kapitol dál PRÁSK ho! Z odložené pušky se začalo střílet Pinkiehappy

Tohle je jenom taková drobnost, ale hodí se o ní vědět.
Na toto téma psal i Triumvirát (část první, část druhá). Doporučuji přečíst a sledovat jejich stránky.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9