Bronies.cz

Úplná verze: Japonci a MLP
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4
Dami a panove, vazeni kolegove a kolegine.
Dovolte mi Vas sezamit se zaverem me tri-tydenni vedecke prace a studia Japonci vs serial MLP:FiM.
A bez dalsiho protahovani, zde jsou zjistena fakta.


- Japonci jsou divni
- maji radi MLP: FiM jako my ostatni. Ale to se neni cemu divit.
- serial zde je od 1.4.2013, tedy cca pul roku a japonci uz znaji vse
-- znaji S01, co se tu odvysilala
-- znaji i S02 a S03, maji na ne vlastni titulky, audio: anglictina
-- znaji i EQG a maji titulky
-- znaji fandomovou tvorvu a to jako vsechnu (FluffyPuff, Witchcraft, MLP songy a AMV, DoubleRainbow, no proste vse co je na YouTube a internetu, i Bananas a ToTheMoooon)
-- znaji dabery jmenem a koho nadabovali
- umi kreslit, a to jako vsichni (jednoduse i detailne a naprosto uzasne a rychle)
- pouzivaji Twitter (zadna fora nebo FB), ale do 140znaku napisi tak 5x vice nez my (ze by ..hirakana, katakana a kanji?)
- zjou mili a laskavi
- take se stydi za MLP jako my (MLP zde ma take nadech ze je to pro male holcicky)
- navic serialy o mluvicich zviratech jsou u nich pro deti (deti = okolo 3 let)
- japonsky cosplaying je uzasny, moc kostymu neni
- jsou perfekcionalisti, takze kostym bud bude uzasny nebo nebude
- fullsuite AppleBloom jeden japonec delal 5 mesicu
- moc merche neni, jsou zelezne privesky a strapati ponici (japan only), pak jen ofiko dovoz co je i u nas
- MLP Japan serialy maji deli intra a zbytecne outtro, serial je mirne zkracen o nezajimave sceny aby se vesel do limitu
- behem serialu jsou reklamy (typycky 3 spoty)
- MLP S02 je potvrzena ze bude
- japonska organizace se sklada z 6ti clenu, prvi con byl v 09/2013, dalsi se planuje na 01/2014 (Tokyo)
- ucast na prvnim 100 lidi, 6 zahranicnich hostu, z toho 2 cesi, z toho jeden cech nevidel ani jeden dil MLP
- maji spicatelnou verzi Winter Wrap Up (v japonskem serialu je jen anglicka verze +preklad titulku), oni maji zpivatelnou verzi
- uz me moc veci nenapada, takze ukazka, ze japonci jsou divni a uchylni

(klidne si zkuste odpovedet sami a pak si rozkliknete odpoved)
Nejoblibenejsi ponik z Mane6
Apple Jack
Proc?
Fakt netusim. Asi ze hodne pracuje? Nevim
Nejmene oblibeny ponik z Mane6
Rainbow Dash
Oblibeny jazyk MLP serialu (mimo anglictiny a japonstiny)
cestina (ze vsech 20ti jazyku si vybrali prave tenhle)
Nejoblibenejsi pisnicka z MLP serialu v cizim jazyce
Winter Wrap Up (... ac snehule mam rada, uz je mi v nich hic ..)
Ou jee. Divny co?


A nyni muze zapocit diskuze.
Wow..
Vedel som, že japonci sú divný a ich názory totálne pošetilé a pofidérne, ale až toto?!
No páni, jeden by ani nečakal koľko divných vecí dokážu Aziati urobiť, aby kazili povesť coolovému FiM..
Myslím, že s tým českým dabingom (no offense) ma zabili najviac, to je už moc aj na mňa..
--------------------
Okay, mimo to.. Japonci vedia robiť úžasné cosplaye, kostými, vedia kresliť, v tom sú dobrí.. Preto je normálne, že veľa profíkov na tieto obory je z Japonska, pomerne dosť z Ameriky a tak to ide ďalej..
--------------------
P.S: Načo tí aziati sakra nemajú titulky? Snáď majú titulky už aj na české a slovenské filmy, ktoré ešte ani nevyšli, nie?!

------------------------------------------------------------
EDIT : Počúvajúc japonský dabing, povedal by som, že čestina je horšia o dosť.. Neviem, nie som zástanca veľkej zahraničnej scény a zdá sa mi, že k japoncom patrí jednoznačne anime.. To skôr ako naši poníci..
Veľa ľudí na fóre "dlho čakalo" na japonský dabing a väčšine sa páčil..
Neviem no, mne to nepripadá tak cool, pretože japončina je pre mňa sama o sebe divný jazyk Rainbowlaugh
Anime? Ano..
Poníci? Not so likely..
Jsou divni, jasne, ale nepripada mi, ze by to nejak hanili. o_O
Tak co se Japonska týče, tak se nedivím tomu, co je tu napsáno. Musíme si ale připustit pár věcí.

Japonci jsou perfekcionisti, jak bylo zmíněno výše, ale mají ještě jednu zajímavou vlastnost - neustále lžou a ignorují. Přitom to nemyslí zle. Lžou proto, aby byli slušní.
A typicky - když si mladý Japonec začne číst mangu v tramvaji, všichni okolo to vědí. Spoustu starších spoluobčanů to štve, ale nic neřeknou. Zatímco u nás by mladík dostal od nějaké babky přes hubu, tam nikdo ani nepípne, protože nechtějí dělat povyk. Koukají se jinam, ale vědí úplně přesně, jaký je v tom časopise plakát.

Nikdy vám neřeknou ne. To vás radši začnou ignorovat. A klidně se to stane uprostřed rozhovoru, jen aby vás nemuseli odmítnout.
Takže v případě, že položíte Japonci otázku, který dabing se mu líbí nejvíc, kromě japonštiny a angličtiny, jeho odpověď je předvídatelná. On vám neodpoví, že se mu líbí čeština proto, že by se mu líbila. Pravděpodobně o tomhle dabingu ani neslyšel. Oni vám to řekli, protože věděli, že jste Češi. Kdybyste byli Fini, řeknou, že se jim líbí finština a tak dále. Pokud byste neřekli svoji národnost, byli by v prdeli.

Co se týká Applejack a RD... Všimnuli jste si jejich vlastností? Co symbolizují?
Pravdomluvnost, pracovitost, skromnost, slušnost, síla, úcta, přitom je hrdá na svou rodinu a pomáhá ostatním v neřešitelných situacích, i když třeba sama neví jak (jakože toho umí hodně). Já nevím, jaké máte představy o národní morálce Japonců, ale tohle jsou hodnoty, které vzývají oficiálně.
Naproti tomu Rainbow Dash je flink, vejtaha, revolucionář a frajer. Snaží se vyčnívat z řady a chová se nedospěle.
Oni vám nemohli odpovědět jinak. Až ale se s nějakým jabronym seznámíte z očí do očí (nejlepší přítel v životě i po smrti, společná smrt na bojišti a společná sekta, budete si vyměňovat katany apod.), tak když vás pustí ve vyjímečném případě jednou za uherský rok sednout k jeho počítači, bude tam pravděpodobně RD na ploše.
Proč? Protože je to flink, vejtaha a frajer. Nebojte se, oni mají stejné touhy, jako každý jiný. Jenom jsou mistři ve skrývání názorů. Jediný způsob, jak udělat mezi Japonci průzkum, je přes internet v maximální anonymitě na nějaké stránce podobné 4chanu (tedy hluboko v komunitních fórech). Pak máte možná šanci zjistit názor mladého Japonce.
@SeaLiLee: je taky pravda, ze oni cestine nerozumi. Prijde jim jen pry "roztomila". Kdyby tak vedeli co tam je zac Pinkiesmile. Ale poustel jsem jim i TOP15 failu, kde je treba CZ Gala song, tak ne uplne vse bylo libuzvucne.

@Elevea: yeap, desne tezky coby lajkovy nektere veci prelizot spravne co? Nerekl bych asi primo ze zlou nebo ignoruji. Oni jsou proste slusni a maji svou slustnost. Coz sebou i nese, ze je pro cizince tezke zjistit, co znamena "ne". tohle slovo maji ve slovniku, ale ne na jazyku. Veci ne ze by nesly, ale jsou treba "tezke" (mucukashi), nebo kdyz si chcete koupit internet do telefonu ("gomen, vyprodano"). Fraze "my se vam ozveme" znamena na 95% ne. A podobe. Ale rict si ne umi, jen to delaji slusne.
Nekdy to je pekne napotvoru tahle slusnost, protoze vam vse odkyvou i kdyz vam nerozumi. Zeptate se jestli rozumi, oni odkyvou, ale nechapou. Takze to chce trochu skill se ptat trochu jinak (ne na ano ne, ale jinym zpusobem).
Ohledne perfekcionalismu, tak takhle vypada poulicni cosplay prehlidka japoncu, co jsme tak nahodne nafotili pri prichodu Osakou: http://www.flickr.com/photos/97485389@N0...072273132/

Takt bych chtel, aby sem japan bronici prijeli a mohli jsme pokecat, zachlastat a ukazat jim okoli. Nalakani jsou, kdyz sem budou mit cestu, rekl bych ze je to vice nez realne.

Ostatni fotky jsou na: http://japonsko.pocitac.com/
2xsoft: jestli sem chceš dostat nějakého Japonce, tak ať řekne svým rodičům, že v Čechách je spousta památek UNESCO a do roka ho máš tady Rainbowlaugh.
(14.10.2013, 09:56)Elevea Napsal(a): [ -> ]A typicky - když si mladý Japonec začne číst mangu v tramvaji, všichni okolo to vědí. Spoustu starších spoluobčanů to štve, ale nic neřeknou. Zatímco u nás by mladík dostal od nějaké babky přes hubu, tam nikdo ani nepípne, protože nechtějí dělat povyk. Koukají se jinam, ale vědí úplně přesně, jaký je v tom časopise plakát.

Jů, to mě zajímá, tomu nerozumím. Myslíš to tak, že když si čte v tramvaji nějakou mangu s lechtivým obsahem, nebo se považuje za nevhodné číst jakoukoliv mangu (tedy i tu pro děti)? Nebo je obecně neslušné v tramvaji číst (to by mi ale bylo divné)?
V tramvaji i metru libi bud spi, ctou si nebo si hraji s mobilem. Lidi v metru i vlaku jsou neskutecne tisi, nemluvi, netelefonuji. Na to je i upozornuji cedule a hlaseni.
Cteni si mangy i novin je v pohode. Je i uplne vpohode si cist lechtivou literaturu, eroticke prilohy jsou normalni soucasti novin. Je jedno jestli ti je 13 nebo 60.
Nevim proc by ti melo jinemu cestujicimu vadit, kdyz ostatni nikterak neomezuje a chova se dle predepsanych pravidel a spolecenskych norem. Stejne tak je jedno jestli kolem nej prijdes v cosplay. Bavi te to, pohoda. Neresi. Kdybys ale byl urednikem v kontaktu s lidmy, tak musis v rpaci dodrzovat urcite dekorum co se tyka obleceni a ucesu.
Dalsi zajimavy fakt:

[Obrázek: 1pv4.jpg]

Japonci rozeznavaji tri skupiny a ne dve jako my. Prijdete na to jake?

Popisek u obrazku je takovyto:
Japan recognized gays, lesbians and bronies.

Grete.41evaMike

Jaká země by ten seroš neměla ráda Twilightsmile
[Obrázek: 611486-mlp_japanese_poster_super.jpg]
Stran: 1 2 3 4