Bronies.cz

Úplná verze: [PARODIE] Broníci a jejich charakteristika
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Dámy a pánové, představuji vám velice profesionální a vážně míněný dokument o fenomenálním živočichovi rodu bronius. Děkuji všem, kteří se tohoto výzkumného projektu účastní.

Broníci a jejich charakteristika

OBECNÉ INFORMACE:
Broníci se řadí do třídy savců a řádu primátů. Vzhledově připomínají člověka rozumného, při bližším zkoumání jsou však vidět zřetelné rozdíly v oblasti rukou (daleko tvrdší prstové klouby a částečně srůstající prsty), pánve (oproti člověku mají dva až tři kostrční obratle navíc, někteří dokonce mají i miniaturní zakrnělý ocas) a středního mozku – ovládají schopnost známou jako Pony sense. Pony sense umožňuje broníkům vyhledávat jiné broníky, na dálku rozpoznávat nebezpečí a vycítit pony merch i přes pět metrů tlustou betonovou zeď.

VÝSKYT:
Broníci jsou rozšíření po celém světě, s největší koncentrací ve Velké Británii a Severní Americe. Populace broníků od roku 2010 neustále roste, a to navzdory tomu, že se jejich lovu věnují stovky lidí po celé planetě. (Tito si říkají hejtři. Pokud broník spatří hejtra, varuje ostatní křikem "Parasprajt! Parasprajt!" a celé stádo se následně pokusí schovat v divočině, v případě nouze házejí po hejtrovi vlastní bobky.)

ŽIVOT BRONÍKŮ:
Žijí většinou pospolným životem, utvářejí drobné spolky o velikosti tří až dvaceti jedinců. Členové tohoto malého stáda se v častých intervalech scházejí na srazech. V období páření se broníci všeho druhu hromadně scházejí na takzvaných konech, tyto akce čítají často i stovky až tisíce jedinců.

DRUHY BRONÍKŮ:

Broník forčanský (bronius tetracloacus) - První objevený druh broníka. Některé teorie tvrdí, že se všechny odnože broníků vyvinuly právě z broníka forčanského, nebylo to však jednoznačně prokázáno. Společenstvo broníků forčanských je velmi uzavřené, udržuje striktní hierarchii a ostatní druhy broníků se jim většinou z neznámého důvodu vyhýbají. V jejich společnosti jsou nejvíce viditelní takzvaní Opi (často označováni také jako "fagoti"), kteří na sebe berou funkci náboženských kazatelů. V posledních letech vzniklo několik tezí, které podle místa výskytu rozdělují broníky forčanské do tří poddruhů; Broník bétardský, broník kotardský a broník mlpácký.

Broník duhový (bronius iridias) - Tito broníci mají velmi specifický charakterový znak: Rituál zvaný kosplej, pomocí kterého si broníci duhoví namlouvají své partnerky v období konu. Broník se vyzdobí v barvách libovolného boha broníckého náboženství, nejčastěji jedné z šesti hlavních bohyň. Časté jsou ale i kospleje reprezentující bohyni derpu nebo boha času.

Broník pinkický (bronius rosae) - Tento druh byl dlouho považován za odnož broníka duhového, avšak v Březnu 2012 byl jmenován samostatným druhem. Takzvaný Pony sense, běžný u všech broníků, je v případě broníka pinkického nahrazen Pinkie sensem, který mu umožňuje předvídat budoucnost v rámci desítek vteřin. Díky této schopnosti je broníka pinkického téměř nemožné ulovit a jeho ocásek je v kruzích hejtrů velmi ceněná trofej.

Broník klozetský (bronius cleistos) - Tento druh objevil v Prosinci 2012 slovenský biolog Karol Andulka. Zde je záznam v jeho cestovatelském deníku, který popisuje chování broníka klozetského: (odkaz)
Objev broníka klozetského způsobil skandál ve vědeckých kruzích. Na rozdíl od ostatních broníků totiž žije samotářským životem a neúčastní se konů, což způsobilo nekonečné debaty týkající se jeho způsobu rozmnožování. Navíc bylo zjištěno, že mnoho broníků klozetských infiltrovalo lidskou společnost a vydává se za lidi.

NÁBOŽENSTVÍ:

Broníci vyznávají kult Emelpí, což je polyteistické náboženství soustředící se hlavně na šest velkých bohyň, známých jako Mejnsiks. Každá z nich údajně udělila broníkům jedno požehnání, a ti, kteří je za svůj život dokážou všechna plně využít, dosáhnou stavu osvícení - ponifikace, a dostanou se do Equestrie (bronícká verze nebe).

Jejich svaté spisy se nazývají fanfiky. Dva nejznámější fanfiky jsou Kupkejks a Majlitl Daší (podrobná analýza zde). Velmi populárním motivem fanfiků je milostný vztah Daší s bohyní cti Janablkó.

Typickým prvkem bronícké kultury jsou i náboženské písně. Jednou z nejznámějších písní je Pártivit Pinký (odkaz), která údajně poprvé hrála během rituálu Kupkejks. Známá je i radikální píseň Diskórd (odkaz), která vzývá temnou duši chaosu a disharmonie.

Broníci jsou velmi religiózně založení a otevřené oponování jejich názorům se nedoporučuje. Reakce bývají různé od záměrného ignorování přes rozčílené skřeky až po označení za hejtra a nevyhnutelnou smršť hovínek.

OCHRANA BRONÍKŮ:

Proti lovu broníků se již postavilo mnoho osobností a organizací. Broníci podle nich projevili příliš velkou inteligenci na to, aby byli masově loveni stovkami hejtrů.

První kroky na ochranu broníků podstoupila organizace Greenpeace, která dokonce založila dceřinou organizaci Pinkpeace, jejímž jediným účelem je zabránit hejtrům v lovu broníků.

Další organizací je BitCH – Brony is the Cleansing Hand, skládající se z lidí, kteří konvertovali k náboženství Emelpí, považují broníky za vyšší formu člověka a napodobují jejich zvyklosti.

Americký prezident Barack Obama otevřeně podpořil manželství mezi broníky a lidmi ve svém proslovu „Support the Brony marriage“ (v plném znění zde).

Ostravská zoologická zahrada se přidala k programu ochrany broníků a adoptovala dva broníky pinkické. V Červnu 2011 se slavil úspěch, narodila se dvě broňata – dvojčata Derpy a Ditzy.

VÝZKUMNÝ TÝM:

Zde je seznam lidí, kteří se na tomto dokumentu podíleli.

Prof. Karol Andulka: Profesor biologie, pozorovatel v terénu (několik úspěšných výprav, objev broníka klozetského, získání vitálních informací o bronících pomocí vojenského zásahu na centrálu hejtrů)

Maxmilián Baterka: Student biologie, pozorovatel v terénu (již dvě odvážné infiltrace do broníckého společenstva, autor skici ukazující rozdíly mezi jedincem mužského a ženského pohlaví, objevitel neznámého objektu v broníckém hnízdě)

Ing. Jakub Kerísek: Vědec teoretik, kronikář (sepsání dokumentu, shromažďování informací, výzkum broníckého náboženství)

Bořivoj Deštivý: Svědek temného broníckého rituálu. Jeho výpověď nám pomohla rozšířit naše obzory o víře Emelpí.

Tímto děkuji všem, kteří mi pomohli sepsat tento dokument a kteří neúnavně posunují výzkum broníků kupředu.


Pokud máte jakékoliv návrhy pro rozšíření či doplnění tohoto dokumentu, nebo máte nějaký dotaz ohledně dokumentu či samotných broníků, neváhejte mě kontaktovat.
Heh tak tohle je opravdu luxusní! Rainbowlaugh Doufám, že poslední odstavec nebereš jako součást recese a budeš to nadále vylepšovat. Keep going! Pinkiehappy
Boha jeho Rainbowlaugh Rainbowlaugh Ale super... jsem bronius cleistos Rainbowlaugh
Hmm.. pane profesore chpff cmpf..
chybí vám tám Broník nebo taktéž Hipsterikus poddruh -PreHipsterikus tedy ten který praktikoval víru před 6 bohyněmi.
ale já obyčejný student vám přeci nemůžu mluvit do práce. A taktéž diskriminujete Pegasisters.
Je to zajímavé jenom to náboženství mi nějak nesedí na moji osobu
Terodeness: To si piš, minimálně ty fanfiky tam přidudou Pinkiehappy

Baterka: Pane kolego, to vy diskriminujete právoplatné broníky tím, že je neprávem diferencujete. Hipsterici nejsou zmíněni, jelikož nejsou považováni za broníky, nýbrž jejich předchůdce. Ale beru si Vaši připomínku k srdci a zvážím, jestli by nebylo vhodné je alespoň zmínit.
Prosím Vás, abyste mi v budoucnu neříkal "pane profesore", jelikož tímto titulem nedisponuji a tu poctu si nezasloužím.
Fajn počtení Rainbowlaugh
Lol made my day
OT?
Někdo mi by mohl vysvětlit konečně definici toho "hipster pony". Podle některých to jsou lidi, co se jen dívají na seriál, ale na bronies kašlou, podle jiných to jsou hateři G4 ale loveři preG4, podle dalších to jsou lidi, kteří se považují za něco lepšího jen proto, že měli poníky rádi dřív než to bylo cool a poslední verze je, že to jsou fanoušci celého MLP. Většina lidí se ovšem obratem shodla na tom, že hipster brony = debil Pinkiesmile Tak nevím, co teda jsem Rainbowlaugh

Jinak, článek jsem zrovna úplně nepochopil (na některé narážky asi nejsem až tak velký brony), ale celkem pobavil.. Pinkiesmile
Zvedlo mi to náladu. Rainbowlaugh Bylo opravdu příjemné si to číst, až jsem si zvpomněla na biologii > učení > školu! A to se mi často nestává!
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10