Bronies.cz

Úplná verze: Rwakkovy rozhovory
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Nekativitou komentářů (případně tím, že za aktivitu neplynou pluska) se nenech odradit - lidé to čtou a co vím (na srazech na tvoje rozhovory občas přijde řeč) tak jim tvoje příspěvky líbí.

Pro mě jsou ty rozhovory hodně zajímavé hlavně v tom, že skládám obraz o dotyčném člověku (jako ostatně všichni moderátoři - čerpáme ze všech příspěvků, které sem lidi píšou) a je hodně zajímavé porovnávat zkušenosti a pohledy na věc. Umožňuje to líp hodnotit to, co sem lidé píší, jejich pohnutky, kontext atd. Většinu těch, se kterými jsou tu rozhovory osobně neznám, tak se třeba dozvídám Twilightsmile

Bohužel (nebo bohudík - záleží na úhlu pohledu) k tomu nepíšu komentáře, protože to obvykle vyvolává protichůdné reakce, a tak raději trávím čas konstruktivněji, než nikam nevedoucími dohady tady (a většina těch, kteří v reálu něco tvoří funguje podobně).

OT: K té absenci komentářů...
Nedávno tu proběhla podobná diskuze - Cwossie psala, že nemá ohlasy na svou tvorbu, takže chtěla skončit, což by byla veliká škoda.

Osobně jsem nad mnohými komentáři (v mnoha částech fóra) před časem zlomil hůl - byť velmi nerad. Bylo mi vyčítáno, že komentáře typu "super, líbí se mi, těším se na další díl!" a další veskrze pozitivní výzvy jsou k ničemu, protože neobsahují žádnou kritiku, ze které by autor mohl růst. Hledám si na věcech to lepší a kritiku tak, jak by podle mě měla vypadat, bohužel nemám čas ani energii. A na dohadování se s těmi, co na to čas a energii mají, na téma že moje "Prostě se mi to líbí" je komentář k ničemu, protože danou věc nerozpitvám do něčeho, co pro mě nemá žádnou hodnotu... raději věnuju čas a energii jinde.

Imho spousta bronies by se vyjádřila velmi podobně (protože jen konzumujem, prostě proto, že se nám dílo líbí) a dohadování s "experty" na danou problematiku nám dílo znechutí do šedé břečky. Takže je sice škoda, že se o svůj dojem nemůžeme podělit, protože riziko i tady na fóru, že mi něčí kecy zkazí celý den je prostě velké, ale ta nemožnost se veřejně podělit je pořád malá cena za to, že dojem z díla je téměř ve všech případech pozitivní. Je to škoda i pro tvůrce, protože nemají zpětnou vazbu od těch běžných uživatelů. Na srazech s lidmi, kterým můžu věřit, pak rád rozebírám co jde (pokud na to mám energii).

Psal bych komentáře velmi rád, ale jak už jsem psal, nemám potřebu to rozpitvávat, což mnoho lidí nechápe (asi maj moc volného času). Díla sleduju proto, že z toho mám pozitivní zážitek, ne proto, abych na něm hledal chyby (nepřináší mi to jako prostému konzumentovi žádnou hodnotu) - stejně jako z lidí, si z děl beru to lepší (protože v reálném životě toho mám víc než dost), což bohužel nebývá pochopeno ku prospěchu obou stran.
Je milé, zde vidět takový komentář. Jak jsem v minulém příspěvku podotkl, tak nedostatek komentářů tyto rozhovory velmi ubíjel. Na takovou míru, že se mi z některých stran dostalo správ, že rozhovory už svou slávu odbyli a je načase je ukončit. To je další důvod, proč jsem zde byl neaktivní.
Pokusím se to tedy napravit.
Vždycky máš kolem spoustu lidí, kteří ti (z různých důvodů) budou donekonečna opakovat, že to nemá cenu a jak se na to máš vykašlat Twilightsmile klasika. Podle mnoha lidí tenhle fandom vlastně nedělá nic jiného, než upadá Rainbowlaugh no stačí se podívat trochu po realitě, aby člověk poznal, že tyhle názory může v klidu pustit k vodě.
OT: na jiném fóru jsem viděl funkci, že bylo možné poděkovat za příspěvěk a lidé kteří poděkovali byly pod ním vidět. Což by ukázalo, že to lidi čtou, ale nemuselo by se "spamovat" ve stylu "skvělé porkračuj". Samozřejmě netuším jak by bylo složitě to sem implementovat pokud vůbec.

Jinak já to také čtu a doufám, že ještě hned tak neskončíš
Byla by škoda, kdyby si s těmi rozhovory skončil, protože si myslím, že je zde pořád dost kvalitních spisovatelů, kteří si zaslouží, aby se o nich uživatelé dozvěděli něco více. Jinak stejné problémy s komentáři mám i já u svých rozhovorů. Také sem si už říkal, jestli má cenu v tom nadále pokračovat, protože když nemám žádnou odezvu, tak nevím jestli se uživatelům ten rozhovor líbil a nebo ne a tím pádem jestli má cenu dělat další. Ale pak sem si řekl, že i když nenapíše nikdo žádný komentář, tak vím, že si to alespoň, byť i jen ze zvědavosti, někdo přečte.
V tech rozhovorech rozhodne pokracuj, lidi je (jako spoustu jine tvorby) sice moc nekomentuji, to ale neznamena, ze by nebyly ctene. Btw - vydas nekdy ten rozhovor se mnou ? Uz je to peknych par mesicu a jsem strasne zvedavy, jestli by me odpovedi v soucasne dobe znely jinak Rainbowlaugh
Určitě zněly Pinkiesmile
To je další věc ohledně rozhovorů: Časem se stávají neaktuálními. Nevím, jestli je ideální dělat se stejným člověkem rozhovor vícekrát (připadá mi to takové zvláštní), ale mohl by to být poměrně spolehlivý zdroj rozhovorů a informace by byly více aktuální. Samozřejmě to nesmí dojít do bodu, kdy by Rwakk recykloval autory jako Švédové odpadky Rainbowlaugh
Rwakkovy rozhovory po dvou letech? Rainbowlaugh
Rozhovory čtu ráda, stejně jako literární sekci jako takovou, ale většinou je to v hektickém čase, kdy často musím zmizet dřív, než stačím nějak reagovat, případně se mi nechce (bo často po těžkém dni líná huba) nebo okno s daným tématem odkliknu dřív, než se k tomu stačím vyjádřit a než to znovu rozkliknu, je další den.

Rozhovory po dvou letech nejsou špatný nápad. Lidé se mění, mění se jejich povaha, postoje k psaní, k poníkům, životu, jejich život samotný... vůbec to nezní špatně. Pinkiesmile Ale záleží čistě na daném autorovi a hlavně Rwakkovi, jestli o něco takového stojí.
Teoreticky by se mohlo zapracovat i na nových otázkách, které se k tomu nabízí - jak hodnotíš svou tvorbu dříve. Jak se změnily tvé ambice. Plánuješ zase psát. Co nějaké kolaborace. Jaký máš názor na dva sborníky atd. atd.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24