Bronies.cz

Úplná verze: Rwakkovy rozhovory
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
A máme zde nový rozhovor a to tentokrát s jednou autorkou, která sice na tomto českém fóru píšu, ale anglicky! Básničky od DrakeDamage mají své kouzlo a věřím mnozí z vás si u jejich děl užij krátký čas pohody.

Zdravím a vítám tě u Rwakkových rozhovorů, DrakeDamage. Jak jsi se vlastně k poníkům dostala?
Vlastně úplnou náhodou. Bylo půl jedenácté ráno a já sledovala youtube gameplay a autor zmínil Smusovi parodie. Já si řekla, že tomu dám šanci a líbili se mi. Jenže pak mě začalo zajímat, jak zní originál, a tak nějak to vyústilo ve sledování obou serií ( v tu dobu byly jen dvě) za dva dny.
O Smusovi slýchám často. Vím o více bronících, kteří se k seriálu dostali přes něj. A jak jsi se dostala k tomu, že jsi se zaregistrovala na Bronies.cz? A proč jsi si zvolila přezdívku DrakeDamage? Znamená to něco víc nebo je to jen nějaká blbůstka?
Jelikož se mi seriál líbil, tak jsem o něm chtěla vědět víc a při svém hledání jsem narazila na bronies, pak na Bronies.cz, a po pár dnech sebe-přesvědčování jsem se zaregistrovala. Moje jméno vzniklo dlouho před registrací, je to spojení mého nejoblíbenějšího anglického jména Drake a prvního anglického slova, které jsem se naučila - Damage.
Co se ti líbí na jménu Drake?
To je těžká otázka, asi jak zní. Začíná to na Dr, což mi připomíná začátek rockové písně a také má spojení s draky, které jsem vždy měla ráda.
Půjdeme tedy dál. Přidala jsi se k literárním autorům na bronies.cz ale jsi oproti nim výjimečná. Proč vlastně všechny své básně píšeš v angličtině, když je to české fórum?
Výjimečná je trochu silné slovo, ale básně jsou v angličtině, protože jsem je původně neměla v plánu dávat na forum. Za to můžeš poděkovat Alexovi, který mě přemluvil, když je viděl. A také jsem toho názoru, že angličtina je lepší pro vyjadřování než čeština, ale to může být čistě kvůli mé lásce k ní.
No, angličtina má mnohá kouzla jako každý jazyk. Mě nikdy moc nešla, a tak miluji češtinu o to víc, ač mi také nejde. Ale přivádí mě to k otázce, pokoušela jsi se někdy udělat i něco česky?
Samozřejmě jsem to zkoušela, má poslední báseň je v češtině a občas v ní veršuju, ale nikdy mi to nepřišlo tak cílené, jak bych chtěla, možná proto, že mě nikdy čeština moc nešla.
Jaké má tvá tvorba vlastně ohlasy? Pokoušela jsi se ji dávat i jinam? Na nějaká anglické fóra nebo weby?
Tak, co vím z fora, díky odpovědím na téma, tak se lidem líbí a to mě těší, ale nikam jinam ji dávat nebudu. Moje tvorba je velmi často spojená s mlp a já to tak ráda. Navíc, na Bronies trávím dost času a znám svoje lidi, a jelikož nejsem zrovna pinkie, tak se většinou novým známostem vyhýbám.
Slyšel jsem o tobě, že velice ráda brouzdáš v off-topicu. Povíš nám něco o tom proč? A jaké to tam vlastně podle tebe je?
Jestli myslíš off-topicem hry a fancluby, tak možná, ale jinak tam moc nejsem, takže jaké to tam je, ti asi moc nepovím.
A co třeba ty hry? Které ráda hraješ v Off-topiku?
Tak "Máš BAN" určitě, to je svým způsobem diskusní téma, kde píšeme jeden nesmysl za druhým a mluvíme o věcech, kterým polovina nerozumí.
Zajímavé, vraťme se ale zase k literatuře. Sleduješ literární sekci? Je tam nějaký autor, který tě zaujal nebo nějaký challenge?
Čas od času tam zavítám, ano. Neřekla bych, že mám jednoho autora, kterého bych řadila nad ostatní, ale chybí mi Arosis, doufám, že se někdy vrátí. A challenge není nic pro mě, upřímně mám plnou hlavu nápadů, ale dokopat se k něčemu je problém.
Co si myslíš o projektu Sborník?
Budu upřímná, moc toho o něm nevím.
To je trochu škoda Rainbowlaugh ale to nevadí. Blížíme se k závěru, ale napadá mě ještě jedna otázka na tvou tvorbu. Prezentuješ poezii, pokoušela jsi se někdy i o prózu?
Ano, pokusila, díky tomu znám svou slabou stránku při psaní. Jsem špatná s detaily a natahováním scén, takže cokoliv delšího, co se pokusím napsat je mnohem kratší, než je žádoucí. Navíc mám vrozenou tendenci rýmovat, takže se z toho když tak vyklube poetická povídka.
Hehe, možná by to mohla být povídka o zebře Rainbowlaugh , ty také rády rýmují. Ale závěrem. Povíš nám něco o sobě jako osobě? Oblíbené jídlo, činnosti a tak? Některé možná bude zajímat, zda jsi zadaná či k mání. Nebo co třeba ráda děláš ve svém volném čase.
Tak jídlo by rozhodně muselo být pizza a jablka. Ale činnost je těžší, ráda zpívám, hraju hry, tancuju, preferuju noc a temno, což je vidět v mých básních a jsem mírně psychicky nestabilní Rainbowlaugh - proto mi lidi nevěří, že je Pinkie tak nízko na mém žebříčku oblíbenosti. Zadanost ti neřeknu Rainbowlaugh
A tímto se s tebou loučím. Jsem moc rád, že jsem se mohl o tobě něco dozvědět. Vzkážeš nějaká poslední slova svým čtenářům nebo čtenářům tohohle rozhovoru?
Ráda bych poděkovala za tu čest být v jednom z tvých rozhovorů a také bych ráda poděkovala všem, co vyjádří svůj názor k mým básním, pomáhá mi to zlepšit moji tvorbu. A ještě něco, Trixie is the best pony.
Tak teď jsi mi nasadil brouka do hlavy. Já si skoro pět let myslel, že DrakeDamage je chlap Rainbowlaugh.

Co se člověk v jednu ráno nedozví
@Frolda

Bejvávalo  Pinkiecrazy

https://bronies.cz/Vlakno-Jak-jste-se-do...7#pid22807

Máš teď klid na duši? Rainbowlaugh
Jen abych zdůraznil...nemám to špatně Rainbowlaugh A Tuxík má také pravdu.
Ale no taaak Rainbowlaugh Rainbowlaugh Rainbowlaugh

To už je skoro jak nějaká zombie epidemie. Nenechte se od nich nikdy kousnout
A máme zde druhý rozhovor ze série Aneb jak to bylo dál. Tentokrát je dotazovaným Frolda, který jako jeden z mála literárních autorů zde na fóru i něco publikuje. Doufám že si tento rozhovor užijete.

Vítám tě u tohoto rozhovoru. Je to už dlouhá doba od toho prvního a věřím, že se plno věcí změnilo. Povíš nám, kam ses životem odebral? Stalo se ti něco zajímavého?
Nechal se vyhodit ze staré školy, prošel několika nepěknými pracemi, tu a tam nějaké nervové zhroucení a... no asi k té literatuře, pořád čtu a moc rád. Píšu, sice méně než dřív, ale už se to pomalu a jistě zlepšuje. Procházím svá stará díla a u mnoha z nich dělám revizi a přepisování. Někde je ho třeba více, někde méně. Také se snažím dodělávat stará díla, abych je mohl uzavřít a nevrátit se k nim pěkně dlouhou dobu. Občas zkusím nějakou soutěž, ale zatím mám v psaní ještě mezery, potřebuju zabrat a zlepšit se Pinkiesmile
Povídal jsi, že ses účastnil nějakých soutěží. Povíš nám o nich něco? Kde jsi se účastnil a jak? A souvisejí třeba tvá zhroucení i s literaturou? Vždycky ses zdál být velice silný, tak copak se stalo?
Ano, nějaké ty soutěže mám za sebou, nějaké mě čekají. Docela zle jsem se umístil v soutěži O Brahmíní Vemeno 2016, částečně je na vině to, že jsem použil přepsanou a změněnou povídku, kterou jsem začal psát v roce 2013. Do nových soutěží, například Tovaryši kalamáře, která mi je mnohem milejší i tématicky, budu psát úplně novou věc. Také se více věnuji psaní vlastních věcí a mívám na ně docela dobré ohlasy. A taky se u nich stává občas velice zázračná věc, když si je přečtu po nějaké době, jsem docela spokojený Rainbowlaugh

Jojo, zhroucení souviselo i s literaturou a to tak, že jsem vůbec nepsal. Nebavilo mě to, nelíbilo se mi to, nechtěl jsem to ani vidět. A když jsem se o něco pokusil s tím, že to zlomím, tak se mi to ještě víc znechutilo. Víc psát jsem začal, až když už se to všechno zase trochu uklidnilo a poslední dobou, i když mám občas stresové období, tak se k psaní vrátím. Jen mám málo času Rainbowlaugh.

Silný člověk, to mi lichotíš. Ale rád na tohle používám jeden citát, který už si nepamatuju a nevím, kdo ho kdy řekl, ale vesměs znamenal, že silný člověk není ten, který toho hodně vydrží, ale ten, který když padne na držku, tak zase rychle vstane. Tím se snažím řídit.
Říkal jsi, že tvé povídky mimo scénu MLP mají ohlas. O čem tak píšeš? A jak se ti projevují právě fanoušci a fanynky? Povíš nám něco o tvé stávající tvorbě? Na co se zaměřuješ?
Je to tak, že má práce má ohlas a to vesměs pozitivní, ale nejen ty mimo. Mám rozepsaných pár konceptů. Docela dobrý ohlas měla moje povídka Veteráni z léta 2016. Jednalo se jen o příběh, který neměl mít extra pointu, neměl mít žádnou gradaci ani nic jiného, měl se jen dobře číst. Je teda pravda, že se jedná o příběh trochu sprostý, plný pití, holek a mlácení, ale aspoň je to popsané správně realisticky Rainbowlaugh. Do budoucna chystám větší projekty a knižní série o alternativních dějinách a pak taky takovou klasickou mezináboženskou fantasy. Baví mě si hodně hrát s dějinami, to je asi moje největší zaměření, pak rád řeším vztahy s holkama (v povídkách Rainbowlaugh). Ale mám ještě problém s dobrým vykreslováním postav a s popisem bojů. Fanoušky hororu asi zaujmu připravovanou povídkou Hotel. Mám k ní napsané všechny podklady, ale ještě jsem na ní pořádně nezačal pracovat. Takže nemohu říct, kdy přesně bude.

Fanoušci se mi projevují většinou skrz skype nebo komentáře na stránce frolda.cz. Ta teď má trochu přísnější pravidla pro komentování, kvůli častým atakům spambotů. Nicméně, zaregistrovat se může vesměs každý rozumný člověk. Velice mě potěšilo a zaujalo, když si mě zastavilo pár lidí na karaoke a pogratulovalo mi, že se jim povídky a hlavně překlady FalloutuTwilightangry2questria hodně líbí. To mi udělalo velkou radost.
Pojďme tedy na chvíli k poníkům. Píšeš ještě i na ně někdy? Přece jen jsi jeden z nejstarších, ještě poměrně aktivních literátů na bronies.cz. Jestli si někdo zaslouží označení dinosaurus, tak myslím, že jsi to ty.
Rainbowlaugh, spíš fosílie Rainbowlaugh. Mluvil jsem o tom, že chci dodělat své staré věci. Tzn. dodělat druhou a třetí auroru, také dodělat válku, na tom jsem pracoval přes léto. Následně nějaké samostatné povídky a taky jednou chci dodělat Císaře a Zámek. A vše zakončím první povídkou, kterou jsem o ponících napsal, Smrt začátečníka. Ta byla původně pro mou vlastní sérii, ale natolik se podobala falloutu, že jsem to do něj nakonec zasadil.
Myslíš si, že i v dnešní době mohou autoři najít v nových dílech inspiraci a napsat nějaké povedené povídky se stejným zápalem, jako když zde byli pouze první, druhá a třetí sezóná? Jistě sis všiml, že to byly ty nejaktivnější roky tvorby, že?
Jednotlivci určitě ano. Ale musí si za tím jít a být aktivní hlavně sami před sebou. Ve staré době byla motivace psát mezi kolegy autory.

Čtenáři budou číst cokoliv se jim bude líbit, ať už je autor starej nebo mladej
Jakožto jeden z těch starých, ještě aktivních autorů, co si myslíš o dnešních poměrech v literární sekci? Co nám o nich povíš? Je i dnes někdo, v kom vidíš nějaký potenciál?
Někteří lidé přišli, někteří odešli. Hlavně, když se píše nebo ne? A píše se dobře. Pinkiesmile Potenciál, já vždycky rád čtu v cizích rozhovorech, když někdo mluví o mně, tak to oplatím - Secretces, Mácaman, ty, Eresiel, Katrinka, Jamis, Quint a další samozřejmě Pinkiesmile
Jistě sis všiml, že se připravuje další sborník. Co si vlastně o tomto projektu myslíš? Jsi jediným autorem, který má po všechny tři roky stejného kreslíře a jeden ze dvou autorů, který zatím byl v každém sborníku. Jsi vlastně takový veterán. Co nám k tomu povíš?
Těším se, až ho budu mít v ruce. Jojo, Cally je moje nejlepší kamarádka a jsem její největší (teď už teda vlastně druhý největší) obdivovatel na světě. Za nic na světě ji nevyměním Pinkiesmile Navíc, je to holka talentovaná a bezvadně kreslí. Má zlaté ruce.
To rád slyším, také se na sborník těším. Pojďme ale třeba k jinému tématu. Kdysi jsi býval globálním moderátorem, ale pak jsi musel odejít kvůli nějakému skandálu v dávné minulosti. Myslíš si, že dnes bys dokázal být také moderátorem? Nebo sis svého užil.
Dokázal bych, ale jinde. Na bronies už je to prostě profláklé a dělalo by to víc problémů než užitku, ať už bych udělal cokoliv.

Ale to už je skoro vytahování starého kostlivce ze skříně Rainbowlaugh
Omlouvám se, ale neodolal jsem se zeptat Rainbowlaugh Vrátíme se tedy k literatuře. V poslední době se pořádají literární srazy, ale pokud vím, ještě jsi na žádném nebyl. Je to protože ti to nevychází nebo si myslíš, že nejsou důležité?
Když vy ty literární srazy vždy dáte doprostřed týdne. Já jsem celý týden v Plzni a na sraz nemohu přijet Rainbowlaugh.

Až bude nějaký o prázdniny, tak se stavím Pinkiesmile
Určitě se tam na tebe těšíme. Myslím si, že bychom mohli pomalu i končit tento rozhovor a věřím, že sis ho užil stejně jako já. Povíš nám ještě závěrem, jestli ses někam posunul za ty roky? Nejen v tvorbě ale i ty sám jako člověk.
V tvorbě jsem se určitě posunul. Už to, že přepisuji staré věci o něčem mluví. Nejde jen o mou ješitnost a věčnou nespokojenost. Vnímám text jinak a s tím bohužel už přichází i to, že nepíšu na kvantitu ale na kvalitu. Nicméně, věřím, že časem si to osvojím natolik, abych měl schopnost psát dlouho a kvalitně.

Osobně jsem se také velmi posunul. Kdo mě zná, ví, že jsem prošel mnoha změnami. Mám sice občas pořád ještě trochu drzou vyřídilku, ale už jednám s lidmi mnohem lépe, rád si popovídám s kýmkoliv, a v sobě to taky pomalu a jistě začínám uklízet. Ale ještě mě jak v literatuře tak v osobním životě čeká dlouhá cesta

Tohle bude tedy konec milí čtenáři, ale věřím, že Frolda pro vás má nějaké slovo závěrem. Povíš něco čtenářům tohoto rozhovoru? Máš možnost se jakkoli vyjádřit a sdělit, co si zamaneš.

Naučte se odpouštět, ale nikdy nezapomeňte jméno toho bastarda. Dávejte komentáře, autory to vždy potěší. Když něco chcete říct, udělejte to. Neschovávejte drzost za upřímností.
Nikdo
Nikdy
Nenapíše
Moje jméno
Správně.

Jestli jednou třeba za pět let budu mít další rozhovor, budu to muset lidem vzkázat Rainbowlaugh

Stejně ale shoutout oceňuji Twilightsmile

Jako omladina fóra jsem nějak neměla možnost se o Froldově temné minulosti dovědět, ale vesele to nevypadá. Tak držím palce, aby se to už jen zlepšovalo!
Je vědecky dokázaný, že přezdívky, co maj víc jak dvě, výjimečně tři slabiky, lidi komolej a sami si je zkracujou.
Je v zájmu každýho, aby si vymyslel dostatečně jednoduchou přezdívku ;-)

Jinak zajmavej rozhovor. Hlavně to jak Frolda mluví o tom, jak se za tu dobu změnil a proč, to by se mohlo i rozvést.
Myslím že na tohle se budeš muset doptat sám Pinkiesmile až tak do osobních záležitostí bych asi zabíhat neměl.
Šmarjá, promiň Secret!  Pinkiegasp Já si toho při opravě vůbec nevšimla, že tam byla chybka  Twilightblush Ale tak aspoň jsem nezkazila autentičnost Froldových slov - byť i omylných Rainbowlaugh
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24