Bronies.cz

Úplná verze: Rwakkovy rozhovory
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Ještě jednou ti chci Rwakku poděkovat za rozhovor (pokud by někoho napadl stejný nápad, jen do toho, ráda odpovídám na otázky o sobě! Pinkiehappy ).

Froldo, každá komunita potřebuje někoho, kdo píše tenhle druh věcí. Pinkiecrazy
Na Rwakkových rozhovorech je právě skvělé, že vyzpovídá i autory, kteří nejdou tím "klasickým" směrem, což je skvělé, protože to může nalákat i nové čtenáře, popřípadě inspirovat i současné autory k novým způsobům tvorby.
(30.12.2013, 16:09)Zagami Napsal(a): [ -> ]Froldo, každá komunita potřebuje někoho, kdo píše tenhle druh věcí. Pinkiecrazy

V tom případě bych mohl říct - I wrote creepypasta before it was cool Rainbowlaugh

Ostatně povídky Vezmu si jen půlku případně Já se zrodil pro tebe tomu napovídají Rainbowlaugh
Vezmu si jen půlku je strašnej čajíček... Rainbowlaugh

ale dost OT. Rainbowlaugh
OT

Přečti si zámek Rainbowwild Rainbowlaugh
(30.12.2013, 15:10)Rwakk Napsal(a): [ -> ]Je zajímavé, že u všech těchto autorů se najdou povídky, které mají podobný nádech jako ty tvé. Je to ten důvod, proč je čteš, nebo to je jen kvůli kamarádství?
Je to ten důvod. S Tuxíkem jsem se třeba seznámila právě kvůli Kaleismu (zastupuje v něm jednu osobu) Rainbowlaugh

Zastupuji v něm jednu osobu a doteď jsi pořádně nevysvětlila, co to Kaleismus vlastně je Rainbowlaugh

OT
Byl bych se přidal do vaší rozmíšky o creepypastě, ale tato tématika jde poněkud mimo mě Ajsleepy
Jsem rád, že Rwakkovy rozvohory mají nějaký ohlas. Pokud si to přečtou i jiní než stávající autoři, ať už noví čtenáři nebo dokonce autoři, myslím že mohu s jistotou prohlásit, že autoři tohoto fóra pro ně udělají co budou moci jen pro to aby našli lásku k četbě či psaní.
Nevím jak ostatní ale myslím že jsou na tom stejně jako já. Rádi pomůžeme pokud nám dáte šanci.

PS: Tímto děkuji zatím všem autorům kteří mi dali tu důvěru a mohl jsem s nimi udělat rozhovor. Opravdu si toho vážím.
První rozhovor v novém roce je zde, přestože byl psaný před delší dobou. Představím vám v něm jednu z významných členek literární sekce - Azulianu, kterou jistě všichni znáte prostřednictvím různých challengů nebo skrz její vlastní tvorbu.



Vítám tě u našeho rozhovoru a jsem rád, že jsi k němu jako jedna z významných osob literární sekce svolila. A stejně jako jiných se tě rád zeptám – co se skrývá za tvojí přezdívkou?
Přezdívka Azuliana vznikla v podstatě náhodou. Ostatní varianty jména Azula byly zabrané Rainbowlaugh Abych vysvětlila: je o mě známo, že jsem velký fanda série Avatar: the Last Airbender a mou nejoblíbenější postavou je princezna Azula. No a někdy v té době jsem začínala na novém serveru ve WoW a chtěla jsem, aby jméno mé postavy reflektovalo tuto mou náklonnost. Stačilo pár úderů do klávesnice a "Azuliana" byla na světě. Paradoxní je, že jako Azu mě znají jen bronies a pár hráčů, jinak mě 90% známých zná jako Frýžu (odvozeno od Frýželková, mé příjmení).

Jak se vlastně může žena dostat zrovna k My little pony? Co tě přivedlo do řad bronies?
Kamarádi fantazáci, kteří sjíždí každou (cenzura) a tak dlouho vás přesvědčují o tom, jaká je to prča, až se kouknete. V tomto případě to byli dva dospělí muži - takže, díky vám, Katchere a Michale! Rainbowlaugh Jinak žena se může dostat k MLP jednoduše skrz nostalgii, protože třeba já jsem částečně vyrostla na předchozí generaci MLP a dvě figurky G3 poníků byly nedílnou součástí mého dětství. Takže s fenoménem MLP jsem se setkala už někdy v roce 92. Pinkiesmile

Co tě vedlo na to napsat něco na tuto tématiku?
Miluji romantické příběhy o "zapovězené" nebo "nerovné" lásce. A už od prvního dílu fandím Sparity. Pinkiesmile takže to byla jasná inspirace. Mimochodem, má předchozí fanfiction tvorba z prostředí Harryho Pottera je na chlup stejná, akorát místo Spika a Rarity je většinou Severus Snape a Hermiona Grangerová. Pinkiesmile

To znamená, že máš už četné zkušenosti s fanfic tvorbou. Vydáváš stále i své povídky někde jinde, nebo jsi toho zanechala? Na bronies.cz jsi již dlouho nic nepublikovala jako své vlastní dílo.
No, neřekla bych, že "četné" zkušenosti, těch povídek tolik nebylo, ale ano, publikovala jsem dříve na serveru určeném pro Harry Potter fanfiction. Pro šikovné lidi není problém tam mé povídky dohledat. Ale už tam nepublikuji. V současné době povídky umisťuji souběžně na svůj blog a na bronies.cz. Co se dlouhé pauzy týče, mám za sebou poměrně náročné období v osobním životě, takže psaní opravdu bylo to poslední, na co jsem myslela. Ale už mi v hlavě neodbytně hlodá myšlenka, že Crimson konečně dopíšu a také k ní dodám i plánované "dodatky" (když nepočítám jeden clopfic Rainbowlaugh)

Zmínila si clopfic. Myslíš si, že také patří k tvorbě zrovna na My little pony? Nemůže to někdo označit za zvrácené? Co tě na nich uchvacuje?
Patří, nepatří... Většina tvůrců jsou dospělí lidé a v jejich fantazii tedy dominuje dospělý pohled. Jsou ochotní jednoduché příběhy z dětského seriálu rozvést do něčeho většího a komplexnějšího. A k tomu patří i erotická náklonnost mezi charaktery nebo násilí. Co se erotiky týče, když píšu o mladém drakovi a dospělé klisně ve víru lásky, je jasné, že dojde i na sex. Přiznám se, že na rozdíl od "normálních" příběhů, kde mi jde o pobavení čtenáře, u clopficu je to spíš autoterapie (první clopficy jsem začala psát v době, kdy mi to skřípalo ve vztahu a mně chyběl pocit něhy a intimity) a to, že to čte někdo jiný, už je bonus.

Co si o své prvotině na bronies.cz myslíš dnes?
Přiznám se, že povídku Noční můra nebo sen bych neměnila a stále jsem na ni pyšná. Na to, že byla první, se mi docela povedla a navíc tehdy přinesla něco nového, protože všichni ostatní psali o válce a podobných věcech a najednou přišla holka a mrskla tam čistokrevnou sladkobolnou romantiku. Pinkiesmile

Často společně s Froldou poslední dobou pořádáte literární soutěže. Co vás k tomu vede a kdo má povětšinou hlavní slovo?
Vede nás k tomu snaha o oživení a zpopularizování literární tvorby ostatním. U mě osobně ještě snaha, aby si autoři vyzkoušeli i něco jiného, než na co jsou zvyklí, protože oblast fanfictionu obsahuje spoustu podžánrů a o spoustě z nich autoři ani netuší, že existují. Poslední slovo má Frolda, první já, protože většinou je to moje maličkost, která přichází s nápadem. Pinkiesmile

Plánuje se nějaká další soutěž, nebo snad i probíhá?
Zatím je stále ve fázi plánování. Trošku jsme nepočítali s předvánočním shonem a tím, že se nám vyskytne tolik soutěží i v jiných tvůrčích sekcích.

To mě přivádí k otázce. Myslíš si, že je tu nějaká možnost, jak by mohly začít různé sekce spolupracovat?
Určitě. Už jenom třeba tebou navrhovaný sborník. Kdyby se propojil s ilustracemi od "našich" malířů, mohla by to být skvělá reprezentativní věc a došlo by k aspoň k častečnému propojení.

Sleduješ situaci v literární sekci? Co si o ní myslíš? Máš nějaké nápady, jak ji zlepšit?
Literární sekci sleduji. Z mého pohledu ji teď tvoří "zavedení" autoři, dost nadšenců odpadlo, což je na jednu stranu škoda, protože to mohlo přinést čerstvou krev. Co se celkové situace kolem psaní týče, mám z ní dost rozmrzelé pocity. Lidé nečtou -> autoři nemají potřebu psát -> sekce "umírá". Co se nápadů na oživení týče, snažím se právě třeba pomocí challengů nebo soutěží, ale je to bída. Když na fóru o 2000 lidech v anketě zahlasuje 36 lidí, je někde něco špatně...

Může to být i tím že někteří lidé si dělají duplicitní účty a ty jsou pak banovány. Fórum tak nepřímo roste a jde to znát. Ale k otázkám. Jsi s některými z autorů v kontaktu? Máš někde snad i autory které máš ráda a čteš?
Tak samozřejmě jsem v kontaktu s Froldou. Přiznám se, že nečtu všechny autory (hlavně vynechávám autory "na zkoušku napíšu odstavec"), ale mám své oblíbence, třeba právě Froldu, RadlanaJaye, Greytaila a taky tebe.

Co považuješ za svůj největší úspěch a co za neúspěch?
Největší úspěch? Ohlasy na můj první clopfic. Rainbowlaugh A neúspěch? Že stále není dopsaná Crimson Star... což se budu snažit napravit, páč si to ona i Spike zaslouží.

Co plánuješ kromě Crimson Star do budoucna? Budeš i nadále psát na tématiku My little pony?
Napadl mě zcela a naprosto šílený nápad na crossover MLP a jednoho mého oblíbeného univerza. Zatím mám první kapitolu a dál se uvidí. Prozradím jen to, že to bude komedie. Pinkiesmile
A samozřejmě budu dál vymýšlet challenge pro ostatní autory.

Většinu rozhovoru již máme za sebou, ale rád se zeptám na tohle. Povíš nám nějaké věci ze svého soukromého života? Nebudu se ptát na věci, které sem nepatří, ale co třeba oblíbené jídlo, hudba či zájmy? Také, protože valnou část bronies komunity tvoří muži, by čtenáře jistě zajímalo, zda jsi zadaná nebo volná.
Zájmy mám rozmanité a mám jich spoustu. Jsem vášnivý potterhead, tolkienista a avatard. Několik let jsem tancovala na polo profi úrovni a mým snem je se tancem živit (aspoň častečně). Ráda čtu, píši, kreslím, zpívám (9 let ve sboru na pozici prvního sopránu, ale rozsah mám na všechny tři hlasy). Občas šiji, vyšívám a tvořím z korálků. Oblíbené hudby je spousta, nemám vyhraněný žánr, ale spíše má raději rychlou a pozitivní hudbu a elektroniku. Oblíbené jídlo? Sním všechno kromě květáku, ale vede svíčková, kuře na paprice a segedín. A kafe a pivo (bílé pšeničné). Co se vztahů týče, není žádným tajemstvím, že jsem zadaná a že mým partnerem je Mr.Desolator.

Myslíš si, že nová série přivede nové autory a nové čtenáře do literární sekce?
Doufám, že ano. Mě osobně nová série nakopla inspirací na obnovení tvorby.

To rád slyším. A na závěr. Je něco, co bys ráda vzkázala svým fanouškům?
Mějte se mnou strpení. Pinkiesmile Tvořím nárazově podle nálady, takže se může stát, že třeba dlouho nic nevytvořím. To platí jak pro psaní, tak pro kreslení.
A taky pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, komentujte! Autorům to pak dává šťávu do dalšího tvoření!

Tímto se s tebou loučím a doufám, že tě rozhovor těšil stejně tak jako mě. Přeji ti příjemně strávené svátky a chuť i sílu do další tvorby. Svými soutěžemi jste s Froldou zabránili úplnému rozpadnutí literární sekce a jsem vám za to velice vděčný.
Taky díky moc za rozhovor. Bylo mi potěšením. A za tu poslední větu se budu červenat až za roh. Rainbowlaugh

To mě těší.
Na tenhle rozhovor jsem se těšil, kvalita stále stoupá a jsem za to rád Pinkiesmile

Dobrá práce!
Jů, první v novém roce, to mě těší.
Škoda jen, že zrovna teď je oko uživatelů upřeno úplně někam jinam.

Každopádně se nám tu vyskytla zajímavá debata ohledně literární a výtvarné sekce.

http://bronies.cz/Vlakno-Cocoscina-sklad...#pid316299
Možná by nebylo špatné ji oddělit do samostatné diskuze.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24