Bronies.cz

Úplná verze: My Little Dashie - The Mini Movie
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Tak jsme se konečně dočkali filmového ztvárnění povídky My Little Dashie. Jaké jsou vaše pocity ? Podle mě to je docela přesné, ale hlavně krásně zpracované.

Video vytvořil StormXF3, spolu se svým týmem Pinkiesmile
Film:



Trailer:
Film to nebyl špatný. Docela mě udivuje, že to dotáhli až do konce. Plno MLD projektů skončilo velmi brzy bez dokončení.

Scénář je dobrý, znatelně vychází z literární předlohy. Má však ale velký problém a to téměř žádné dialogy. První dialog až po 10 minutách a vlastně až v 1. třetině filmu je prostě špatně. Jaké by to bylo mít první dialog v celovečeráku až po první půlhodině.

Občasná gestikulace herce působí až moc nuceně a relativně komicky. Stejně tak mu nejde moc práce s hlasem. Přehrává a jde vidět, že mu nejde interakce s postavou, která se přidá až v postprodukci. Stejně tak jde proti filmu absence obličeje. Je sice fajn, že je to "anon" se kterým se můžeme sžít, ale to by se i tak snáze dělalo kdyby mu bylo vidět do obličeje. To je to, co dodává filmu ten lidský prvek a pohled na hrudník a product placement tomu fakt nepomáhá. Povídka byla úžasná právě v tom, že se jí povedlo rychlé sžití s hrdinou a vyždímat tak emoce i z lidí, jako jsem já. Film v tomhle však hrozně selhává a je to hrozná škoda.

Kamera je asi nejlepší aspekt filmu. Dají se tam najít všechny velikosti záběrů, což je dobře, ač se nejčastěji střídají polocelky a polodetaily. Dobré je také použití stativu a steadycamu, ruční kamera by se do tohoto žánru nehodila. Celkově bylo znát, že si kameraman se svojí technikou rozumí a tvořil tak skvěle ostřené záběry, které jsou skvěle i kompozičně a barevně. Dobré také je, že si kameraman rozuměl se střihačem a vznikla tak (na amatérský počin) hodně dobrá střihová skladba. Ač bylo pár záběrů přes filmovou osu, tak se to fakt vyvedlo. Škoda jen, že není nikde zmíněno, kdo byl kameramanem a střihačem. Docela bych si prohlédl jejich ostatní tvorbu.

Kromě chybějícího obličeje hlavního hrdiny, chybí ve filmu i zvuky čehokoliv, co animované postavy dělají s výjimkou sonic rainboom a dialogů. Vypadá to bez zvuků, že tam poníci nejsou a ač vizuálně sednou do obrazu skvěle, tak zvuky to právě shazují, co se dá. I hloupé zvuky, jako klapání kopyt, zvuk větru, nebo i lehkého dýchání byl filmu dodal mnoho. Je škoda, když se zvuková postprodukce odflákne stejně jako tady a spoléhá se pouze na vypravěče a případný dialog.

Poníci jako takoví vypadají skvěle. Animátoři odvedli skvělou práci s klíčováním, stínováním i animací. Najdou se některé nedostatky. Když se RD otočí na křesle, je pohyb složen z moc málo framů a pohyb je trhaný, nebo záběry s objetím na konci jsou naprosto zřetelně pouhá fotka s přidělaným poníkem... Kdyby aspoň animátoři nechali při klíčování hlavního hrdinu trochu "plavat ve vzduchu" vypadalo by to reálněji, takhle to hrozně bije do očí.

Film není špatný, znovu se na něj už asi nepodívám, ale bylo by zajímavé vidět něco dalšího od stejného týmu. Za mě 3/5, je ještě v čem se zlepšovat, ale tvůrci jsou na dobré cestě stát se nezávislými filmaři. Jenom se musí příště vyměnit herec a vypravěč za někoho, kdo to umí.

Edit: @Jeryk: copak jsi na filmu dělal ty? Vidím, že jsi napsán jako Contributor v credits Ajsmug
Sehnával jsem mu nějaké materiály, když s tím projektem začínal Pinkiesmile
To si určitě musím o víkendu pustit. I když teda podle traileru nebudu čekat kvalitní animaci, ale přinejmenším dojemný příběh..

(02.01.2014, 14:28)Honzdir Napsal(a): [ -> ]Scénář je dobrý, znatelně vychází z literární předlohy. Má však ale velký problém a to téměř žádné dialogy. První dialog až po 10 minutách a vlastně až v 1. třetině filmu je prostě špatně.

Sice to není ve 1/3 filmu, ale myslím že Alien nebo MLP:Movie jsou dobrý příklad, kdy se na začátku nemluví hodně dlouho Ajsmug
Animace je horší než jsem čekal, ale říkal jsem, že na to se zaměřovat nebudu.

Celé to je o příběhu. Ten je sám o sobě dobrý, smutný i nadějný zároveň. Všechno ukazuje, že by měl působit na city člověka.

Žel bohu, nestalo se.

Kamera a obrazové zpracování je výborné, o tom žádná. Sice absence obličejů byla už ke konci trochu obtěžující a autoři by to mohli vylepšit tím, kdyby po odchodu Dashie ukázali obličej hlavního hrdiny. Ale zřejmě se chtěli držet předlohy, která byla pravděpodobně napsána tak, aby se do této postavy mohl čtenář/divák více vcítit (nevím, nečetl jsem a neplánuji to).

Ale to ostatní. Dabing většiny postav (vyjma princezny) je průměrný až podprůměrný. Byla vidět křečovitá snaha namluvit to co nejvíc "kresleně", a přesto se hlasy postavám moc nepodobají.

Vypravěč měl naproti tomu hlas výborný, ale bylo slyšet, jak vypjaté momenty vůbec neprožívá. Zvlášť ta jeho "směšná" snaha s dlouhým něčím, co mělo asi připomínat vzdech s klepajícími se ústy.

S tím souvisí na můj vkus velká ukecanost. Tipuji, že to bude téměř 100% převyprávěný text povídky. Někdy méně znamená více. Autoři se mohli trochu víc soustředit na vyprávění obrazem. Ne vše bylo nutné popisovat, někdy i opakovaně. Zvláště ke konci už mi pak hlas vypravěče lezl na nervy.

Hodnocení 4 až 6/10 (mám z toho velmi rozporuplné pocity).
Docela dobrý hodně se to podobá
Rozbrečel jsem se u toho ^^
Začátek mě hodně navnadil ale pak to vychladlo.
Řekl bych že to že je ten týpek bez hlavy mi celej film totálně zabilo. Je to fakt hodně úchylný když si celestie povída s tričkem s nápisem "SKIGAPER 1983" Taky se mi v půlce filmu už docela zhnusil ten jeho hlas. (asi jak chybí ty dialogy) Animace asi byly dobrý ale já to zatim ani nedokoukal.
Vzhledem k tomu, že mě samotná povídka nějak extra neoslovila, u filmu to není o moc lepší.
Nedokoukala jsem to, po pár minutách mě to začalo nudit.
Ale snaha se cení. Pinkiesmile
Začátek se mi zdál moc povedený. A vezmu-li v potaz, že to bylo pojato vyloženě jako vyprávění, tak i přes tu absenci dialogů se přenesu. Jen, když už tam mluvil někdo mimo vypravěče, tam jsem ho skoro neslyšela, na tož, abych mu rozumněla.
Víc mě mrzí nedostatek zvukových efektů. Některé hluché scény tam pak ten požitek z filmu moc neumocňují, ne-li naopak. Což je škoda, protože kamera a příběh jsou moc povedené. Jen ta přehnaná gestikulace na konci ve mě vyvolávala rozporuplné pocity.

Oproti všemu, zpracování konce se mi líbilo asi nejvíc. Nemůžu si vzpomenout, jaký pocit jsem měla při čtení povídky, ale určitě už nezapomenu, jak jsem se cítila při závěru filmu. Twilightsmile
Stran: 1 2