Bronies.cz

Úplná verze: Epizoda 20: Leap of Faith
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5
To bude možná tím, že druhá půlka S4 je celkem nudná a lidem se o epizodách ani nechce mluvit, když je nijak zvlášť nezaujali Twilightoops
Myslíš třeba jako v porovnání s S3 Ajsmug To by mne teda fakt ohromilo Pinkiesmile
Spíš si myslím, že to je tím jak moc je ta série dlouhá (stejně jsem za to rád). Prostě opadlo počáteční nadšení nad novými díly. Ono to taky vypadá jinak, když ti po půl roce vyjde jeden díl a po týdnu vyjde jeden díl.
Takový průměrný díl. Tak trochu příklad jak v dnešní době reklama ovlivňuje lidi. Potěšila scénka s Lyrou. Pinkiesmile
Já to přisuzuji lidské lenosti a přežranosti.


Já jakožto zarytý jabkař tuhle epizodu miluju. Konočně jsem měl pocit, že se tady soustředíme na Applejack samotnou.

Když ke konci přede všemi přiznala, že lhala, měl jsem na kahánku.


Písnička byla výborná. F+F jsem sice před tím nemusel, ale tady mi přišli jako rozumně zahrané postavy. I když podváděli, pomáhali poníkům, a byli si toho dobře vědomi. Vyvstává otázka, zda-li je lepší být šťastně podveden, nebo naopak.

Co mi moc nevonělo, byla skotačení Granny Smith. Moc vtipné mi to nepřijde, dělat si legraci ze senility starých lidí. Ale vzala to s humorem, tak co Pinkiesmile
Mě ten název epizody pořád připomíná ten skok z AC série Rainbowlaugh
S týdením zpožděním dokoukáno.

+ Klíč
+ Babička a Applebloom aquabely Pinkiehappy
+ Big mac bez chomoutu, Big mac s ploutví, Granny v plavkách Rainbowlaugh
+ Nemocní poníci. Konečně něco nového. Plus ta s paraspritama na hlavě.
+ Mám ráda návraty postav z předchozích sérií. Flim a Flam potěšili.
+ Lyra rozhodčí, Derpy na tribuně, reklama s Doktorem

- Nejpředvídatelnější děj za celé čtyři série. Ten poník s berlema byl podezřelej od první vteřiny, kdy vstoupil na pódium.
- Jeden z nejhorších songů, taková laciná imitace Cider super squeezy 6000.
- Ani jedna za Mane six? Nevím, jestli jste si toho všimli, ale před 4. sérií nebyl jedinej díl, kdy by se objevily méně než dvě. A tady Flight to the finish, Somepony to watch over me a teď tohle. Není dobrej nápad získávat klíče přátelství bez přátel Facehoof

Mohlo to být horší Applejackunsure
Oukey, pluskování má něco do sebe. Pinkiehappy

+ Apples (Všichni mi v téhle epce hrozně sedli. Hlavně Applejack, ale i více vystupující Granny Smith, Big Mc sám o sobě, Applebloom a její touha zkoušet nové věci. Zase o něco víc ukázány vztahy mezi nimi.)
+ Návrat Flima a Flama (I když je nemusím, tak jsem uvítala, že tam spíš zakonponovali staré postavy, než aby vymýšleli zase někoho nového, navíc sem tihle dva pěkně pasovali.)
+ Song (Když už kvůli ničemu, tak proto, že se připodobnil k předešlému songu s Flim Flam Brothers, když tam začalo zpívat to publikum.)
+ Everypony knows everypony (Takhle skutečnost mě nikdy nepřestane udivovat. xD Teda chápu, že třeba zrovna SAA jsou pro Ponyville důležitý a když tam makaj čtyři poníci, tak není těžké si je zapamatovat, but still... Prostě mě to udivuje, ale vážně se mi to líbí. xD)
+ Lyra (K tomu se nedá co dodat, ta scéna mluví za vše. Rainbowlaugh)
+ „But thanks to you, I realized that sometimes honesty isn't the best policy.“ (Jeden z nejlepší momentů celý episody. Ten AJ-in výraz po tom. Celý to, že nejen, že šla proti svýmu elementu, ale i to, že zrovna tu její špatnou volbu si vzal za příklad někdo jiný. Vrhá to na mě obdobný dojem, jako když si FS uvědomila, že někdy být moc laskavý není ta nejlepší cesta. Twilightsmile)
+ „Are you saying you lied?“ (Krásná ukázka toho, že nikdo není dokonalý. Je ale správné přiznat si svou chybu a nést za ní následky. Za tenhle díl jsem nehorázně ráda zvláště kvůli tomuhle.)

-.... hm, to bych musela být až přehnaně kritická, abych nějaký našla xD


V kostce: Díl mě nadchnul, nezklamal, sem tam překvapil a nadchnul ještě víc + jako fanynka Applejack jsem opravdu spokojená se způsobem, kterým získala svůj klíč + J. Haber se tímto do odvolání dostává do skupiny mých oblíbených autorů


So, jak tak koukám, tak opět "pro změnu" patřím k té menšině, co jde s hodnocením proti proudu. Pinkiehappy
(03.04.2014, 22:15)Sideralis Napsal(a): [ -> ]+ „But thanks to you, I realized that sometimes honesty isn't the best policy.“

Krásná ukázka toho, že nikdo není dokonalý. Je ale správné přiznat si svou chybu a nést za ní následky

Já bych zase docela rád uvítal epizodu, kde by tohle bylo (hlavně ale nevyřešené) morální dilema (vyjádřit někomu upřímnou soustrast, i když byste zesnulého za jeho života samou láskou nejraději sprovodili ze světa sami; říct někomu, že mu to sluší nebo že má hezké dítě, abyste neurazili jeho city, atd., výslovně zalhat, abyste druhého potěšili - i když něco podobného bylo už v epozidě Green Isn't Your Color)

AJ těch následků moc nenesla. V tomto duchu se spíše nesl konec epizody Ponyville Confidental.


Ještě k té babičce. Tenhle seriál ve mne buduje takové dvojité tažení u pohledu na důchodce. Na jedné straně nám ukazuje, že i oni mají své klady a dovedou to rozjet, na druhou stranu ale vytváří jakousi iluzi, že naše prarodiče jsou cool, jenom to o sobě neví. Applebloom sice přijala babičku takovou jaká je, ale jen proto, že dovedla pobavit její vrstevníky. Docela si umím představit zklamání mnoha vnuček a vnoučků, kteří zjistí, že jejich babička nejen, že za mlada neskákala z věže, natož aby to uměla ještě v 80. letech, ale byla jen obyčejnou nudnou paní.

Chtělo by to díl, kde by se spíš ukázalo, že prarodiče nám mohou být i protivní svým chováním, ale i přesto bychom je měli akceptovat (dokud žili, tak jsem měl v rodině obě kategorie, a nemusel jsem se přemlouvat, abych například s dědou trávil čas, i když jsme neměli úplně stejné zájmy - ale dali jsme si šanci a vyšlo najevo, že i starší člověk se rád vrtá v technice nebo kouká na pohádky (něco jako Granny Smith bez cool minulosti - děda byl vyhýbkář, ale jako dítě byl pro mne hrdina, když mne nechal přehodit Pinkiesmile ), ale když Vám zbyde už jen příbuzná, jejíž jedinou starostí je, abyste vedle ní seděli a umírali spolu (doslovně), a při pokusu jí vzít na vycházku nebo ji rozesmát reaguje uraženě, tam se těžko přemáháte Twilightoops ).
No, pro AJ si myslím že byl ten následek v tom, že musela všechny zklamat, když jim přiznala, že lhala. Ona, které všichni věřili pro její úpřímnost. Pravda, není to tak do očí bijící jako u Ponyville Confidental.

Mermomocí jsem se chtěla vyjádřit i k tomu zbytku, ale asi to tak moc mluví samo za sebe, že to komentář ani nepotřebuje. Očividně je témat o vztazích k vyření ještě spousta.

Jinak tu dobrosrdečnou lež bych ani tak nebrala jako lež, než spíš jako nějaký zvyk, něco co se říká, aby měl prostě ten druhý radost nebo z toho minimálně neupadl do deprese....
Stran: 1 2 3 4 5