Bronies.cz

Úplná verze: Divočák si čmárá v kleče
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8
Jakými nástroji jsi to dělal?
Hmmm, to kdybych si pamatoval Rainbowlaugh
Trošku lépe bych propracovala čumáčky Pinkiesmile
Zkoušel jsem zase trochu experimentovat Pinkiehappy takže zase odklon. Myslím že budu muset kreslit častěji Rainbowlaugh
Nakreslil si malé ucho, krk by som troška posunula dopredu a ešte by som poexperimentovala s nohami.
Malé uši? O.o každému se kreslí lépe tak nebo tak Pinkiehappy
Nom, a to ostatní vezmu pod pilník na dopilování
No, doporučil bych ti netvořit digitál, pokud s kreslením teprve začínáš (a už teprve ne myší, to nemá cenu), naopak by ses měl vrhnout na tradiční kresby, sehnat si spoustu papírů a kreslit tolik poníků, až se ti o jejich anatomii bude zdát - jednoduše řečeno. Taky nekresli zpaměti, pokud neovládáš dobře daný subjekt, kreslit zpaměti je obtížné. Pokud jednou za čas něco nakreslíš jen proto, abys to tady mohl publikovat, nečekej dobré výsledky a chválu.

Kupříkladu si vem skici od KP-ShadowSquirrel a zkus je nakreslit sám, dost pomůže naučit se poníky konstruovat ze základních geometrických tvarů - koulí, válců a tak, zkrátka zredukovat detaily na minimum a soustředit se na gesto a objem dané pózy. Pro začátek si můžeš klidně vytisknout několik póz a přes pauzovací papír je obkreslit, abys měl pak v ruce lépe proporce a tak, trochu to pomůže.

Však se podívej na Squirrelovy skici a zkoušej, když se tím budeš opravdu zabývat, nebudeš mít časem problém nakreslit jakéhokoliv poníka v jakékoliv póze a perspektivě a na to začneš nabalovat jednoduchá pozadí, předměty, jiné poníky jak spolu interagují atd... Ale to se nestane za den, chce to píli a odhodlání.

No, snad si z toho něco odneseš a promítne se to na tvých kresbách, přál bych ti to.
Prosím, neber tohle jako kritiku či post, který ti má uškodit, v žádném případě to tak nebylo zamýšleno.

Měj se. Pinkiesmile
Mám ti ukázat že to nejprve dělám na papír? Rainbowlaugh
[Obrázek: 31b14a5f92b5a4373b676a8e5fdbb0e7.jpg]
[Obrázek: e7f1ff0673dc2080dde0e89cba046149.jpg]
Máš sice nakreslený jeden kruh pro hrudník a jeden pro plotík, ale měly by se správně protínat nebo aspoň dotýkat... Sem by se ti mezi ně v pohodě vešel ještě jeden a pak je poník moc dlouhý.
[Obrázek: 983abc56dafaa1658ff7434fd11c6c87.jpg]

Dovolil jsem si vzít tvůj obrázek a vkreslit do něj upravenou anatomii, není 100% show-accurate, ale snad i tak pomůže, snad tam uvidíš ty disproporce.

Doporučil bych začít u základny, nakresli si plochu, kde bude poník stát a na tu ho umísti, takhle ti na obrázku nebudou kopyta ujíždět.

Kdybys měl nějaké dotazy, klidně zodpovím. Rainbowlaugh
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8