Bronies.cz

Úplná verze: Zmokovy literární kreace
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Právě+ jsem dopsal fanfic,. Ještě nejsem střízlivej, tak doufám, že ráno nebudu litovat :-)

Vlastně je to rozšíření jednocho literárního challenge tady. No, vlastně je to záminka napsat si military scifi. A kánonu se moc nedrží (obávám se, že kanonickou povídku nedokážu vůbec napsat.)

Osud ve hvězdách
Hehehe, opravdu jsem nečekal, že jednou něco taky vydáš a musím tleskat, že jsi to nakonec udělal. Ještě teď si pamatuji, jak jsi mi povídal, že píšeš fanfic, ale tenhle to opravdu nebyl. Přesto se mi i tenhle líbil. Jde v tom vidět, že jsi ho psal ty, podle toho jak tě znám.
Je dost možné, že některým se tento fanfic líbit nebude. Podle mne je to ale zajímavé dílko a hlavně sci-fi, kterého zde zrovna moc není. Proto za mne dostáváš malé nevýznamné plus.
Rád bych ti dal kritiku ale moc dobře asi víš, že na to nejsem zrovna dobrý člověk. Snad jen, že některé místa se mi zdáli trochu zmatenější, nebo spíše, že jsem je asi nepochopil. Jinak mě to uchvátilo a musel jsem to přečíst až do konce. Myslím, že jsi to napsal tak, jak to máš rád. Nikde to nevázlo ( i když i to musí být, aby se někdy poukázalo na některé věci. Lépe se něco pak třeba vysvětluje) a bylo do úderné.
To je asi vše a doufám, že to není jediná věc, co od tebe uvidíme.
Díky za zhodnocení. Mám skoro dopsaný ještě další dvě povídky. Právě nějaký to vysvětlení pro čtenáře je jedna z věcí, která je na nich potřeba doladit. Chtěl bych aby se všechno dalo odvodit z příběhu a nebyly potřeba nějaký shrnující odstavce. V tomhle jsem hroznej minimalista a je to pro mě asi nejtěžší věc při psaní.
Mě to opravdu přijde dobře napsané ^^I ten nápad je sám o sobě zajímavý, ale trvalo mi dýl než jsem to pochopila Rainbowlaugh
Když jsem četl úvodní scénu měl jsem pocit, jako bych ji už někde četl - že by double-drabble?

Tvůj styl psaní se mi líbí, je to čtivé, ale bohužel jsem se dost ztrácel ve výrazech. (warpové generátory, to mají být teleportéry?)

Absolutně mi uniká pointa celého příběhu: [spoiler: Kosmická loď si to rozdala s Celestií, proč?]
Jo, double-drabble, to byl ten challenge. Asi to budu muset reklasifikovat na scifi s techno-babble. Warpovej pohon deformuje prostor a tim umožňuje pohyb rychlejší než světlo. Je to běžna rekvizita scifi, tak mě ani nenapadlo to vysvětlovat. Měl by fungovat nějak takhle: http://www.osel.cz/index.php?clanek=6485

(14.08.2014, 09:35)Tuxik Napsal(a): [ -> ]Absolutně mi uniká pointa celého příběhu: Kosmická loď si to rozdala s Celestií, proč?
Je to spíš takovej živej obraz, než příběh s pointou. Stejně jako byl ten drabble. Rule of cool a někde vzadu je motivace Sombry k pomstě. Jestli to celý nedává smysl - chybka se vloudila :-) Slibuju, že příště to bude lepší. Ikdyž těžko odhadnu jak moc.
Jaký by byly hlavní hrdinky, kdyby byl My Little Pony seriál z prostředí softwarový společnosti?

Možná takhle (krátká blbůstka)
Niiice, tak tohle mě fakt pobavilo Rainbowlaugh Rainbowlaugh Rainbowlaugh
Našel jsem starší povídku s Poníkama, co jsem někdy napsal. Tak jsem si jí přečetl a opravil pár hrubek a tady je.

Bloutín - Je to o dvou vojákách, co maj za úkol hlídat ten nejzapadlejší hrad v Equestrii. Zjistěj, že nějakej důvod, proč je tak zapadlej, asi existuje.
Povídku "Bloutín" jsem přečetl. 

Povídka je fajn. Dvakrát jsem se u ní i pousmál.  Twilightsmile