Bronies.cz

Úplná verze: Připomínky a návrhy k obsahu Bronies.cz
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.

MBite

(29.07.2013, 09:47)RushariaGleam Napsal(a): [ -> ]Nápad je to dobrý, problém by mohl nastat, kdy by se nesouhlasilo se zařazením k žánru. Třeba pokud bych měla já zařadit jednu svou povídku, je tam asi 5x lomeno. Rainbowlaugh
Ale nápad se mi líbí. Pinkiehappy

To by zas sa tak vyriešilo že by si autor vybral jeden z nich a označil ho ako hlavný žáner.

Manuálne vlákno by som v pohode spravoval, teraz mám taký mesiac a pol nič nerobenia Rainbowlaugh, a počas školy by som si vedel v pohode nájsť hodinku aj viac denne na to, problém je ten že nie som expert na fanficy, a pri prehľadávaní by som mohol niečo zle určiť. Alebo ak to bude tak že autori s určia žáner, a mne len pošlú že chcú to mať indexované, tak na to netreba veľké IQ (nahrádzal by som funkciu tej aplikácie čo spomínal madA12345), to že sa mi zaspamuje SZ schránka mi nebude vadiť. Rainbowlaugh


Edit:
Tak po pár hodín rozmýšľania so si to naplánoval ako by to mohlo vyzerať.
Mohol by som to spravovať ja, keďže aj tak tu nemám čo robiť a konečne budem užitočný Rainbowlaugh

Vlákno by sa nachádzalo v sekcií Tvorba členů, a indexovali by sa iba naša tvorba, preklady netreba, tých je málo. Prvý príspevok by mal celkový index žánrov a info ohľadom indexovania, nasledujúce príspevky by boli samostatné žánre, keďže MyBB asi nemá hypertextovanie jedného príspevku na samého seba ale v konkrétnych bodoch, takto by sa z hlavného dalo prekliknúť k konkrétnemu príspevku/žánru.

Samotné diela by boli napísane v tomto štýle:
Citace:<názov>
<hlavný tag> <iný tag> ...
<autor>
<popis>

Napr:

Citace:Červená čiapočka
[Gore] [Tragédia]
MBite
popis: Krvavý príbeh o malom dievčatku ktoré muselo bojovať o svoj život v strašidelnom lese. V najťažšej chvíli ju ale zachráni nadprirodzená sila. Ako sa vyrovná zo svojím neľahkým životom?

Odkaz na vlákno by bol samotný názov diela.
Úloha autorov by bola jednoduchá, poslať mi pseudo túto kartičku vyplnenú všetkým potrebným, popisom ktorý nieje jedno slovo ale aspoň malý naznak toho o čom to je. Ja už to len zaradím tam kam to patrí.

Ešte ma napadol ten star-rating čo bol na EqD, len neviem ako by sa to zrealizovalo.

Zmok: google docs je to najmenšie zlo, keď som sa len tak preklikával tak som sa stretol aj s tým že autor svoje dielo len tak pichol do spoileru.

Aplikácia či samotná stránka by bola efektívna, ale by to pridalo prácu serveru. Manuálna práca by vlastne bola tá najekologickejšia voľba. Ale radšej nechám rozhodnutie na adminoch, počkám si na ich záverečné slovo. Twilightsmile
Dovolím si poznámku - mě osobně by potěšila vlákna na třídění ostatní tvorby:
1) přehled fanfiction z jiných fandomů
2) přehled vlastní autorské tvorby
Klidně bych se toho ujala, pokud by o to byl zájem.

MBite

(31.07.2013, 12:05)Aidrien Assagir Napsal(a): [ -> ]2) přehled vlastní autorské tvorby

Nad týmto už pracujem ja, čo sa týka ostatnej tvorby, myslím že tam už existujú stránky, napr fanfiction.net
Okey.
Koukám na banlist a týdenní ban za citování příspěvků vypadá hodně divně. To ta upozornění Pexxa dostala opakovaně, nebo už měla nastřádána varování za něco jinýho z dřívějška? A může vlastně někdo dostat třeba 80 nebo 100 % najednou, když bude před prvním varováním citovat 4 a víc posledních příspěvků?

Nebylo by lepší vyjmenovat víc věcí, kterými dotyčnej porušil pravidla, nebo napsat, že nějaký pravidlo porušil opakovaně? Třeba Wertour toho měl hodně nastřádáno už z doby před změnou pravidel a v odůvodnění je jen poslední drobnej prohřešek. Je to matoucí. Není to totiž důvod banu.

Co rozdělit tenhle bod na dva?
+ 20 % - Citování předchozích příspěvků/obrázků/videí
  • + 20 % - Citování předchozích příspěvků
  • + 20 % - Citování obrázků/videí bez skrytí do spoileru
BTW na jednom phpBB fóru sem viděl plugin skrývající u posledního příspěvku tlačítko Odpovědět. Neexistuje něco takovýho i pro MyBB? Moderátorům by ušetřil práci.

(29.07.2013, 10:38)madA12345 Napsal(a): [ -> ]Mohla by se vytvořit jednoduchá webová aplikace, kam by zdejší autoři mohli přidávat svá díla sami. Uživatel by pak mohl mezi nimi mohl hledat, třídit je podle tagů, třeba je i nějak hodnotit atd. Nebylo by potřeba manuálně udržovat seznam na fóru. Klidně bych mohl něco jednoduchého zbastlit, ale jsem celý srpen pryč a budu mít čas až v září.
(29.07.2013, 10:49)Zmok Napsal(a): [ -> ]Uvažoval jsem o jednoduchý verzi fanfiction.net. Ale nebyl čas, no. Hlavně by to nebyly jen odkazy, ale celý texty rozdělený na kapitoly, takže by se to nemuselo číst na pitomejch google docs. Jestli to někdo zprovozní, tak mě tim potěší Twilightsmile

madA12345: Až budeš mít čas, tak se na to vrhni. Tohle zní skvěle. A co si neuděláš sám, jako když nemáš. Co tam implementovat i obrázky, hudbu a videa?

MBite: Vlákna sou moc nepraktický a polovičatý řešení. Dlouhodobě s tím bude mnohem víc práce a nebude to přehledný. S jedním tagem na dílo si nevystačíš, takže tam budeš mít spoustu duplicitních odkazů nebo tagů a nepůjdou nějak rozumně třídit. A taky na to nejspíš nebudeš mít čas do konce věků a pak vlákno bude aktualizovat kdo? Moderátoři?
Aj mne prišiel ban Pexxy za citovanie divný. Občas ľudí (hlavne nových) zvyknem upozorniť na citáciu predošlého príspevku a mnohí z našich už vedia, kedy (ne)citovať, no žeby mala Pexxa až také brutálne percento citácií? Nestačilo upozornenie?

(pozn. nerýpem, len sa čudujem)
Mela nastradano toho uz hodne a tenhle nejnizsi mozny warning ji re-aktivoval tydenni Warn-ban.

To poruseni pravidla bylo 3x provedeno v ten samy den s nekolika upozornenimi od uzivatelu fora a i predchozich od uzivatelu a modu/adminu.. (a to i mela informace o tomhle v predchozich dnech/tydnech.. kdyz tohle nekdo dela soustavne - jde to dohledat - tak holt placnuti pres prsty je jedine reseni)

Evoluce je budoucnost. Nepoucitelnost neni evoluce. Mrkev.
Xeelee: Někteří uživatelé jsou prostě nepoučitelní. A Pexxa byla několikrát upozorňována, aby necitovala a stejně citovala dál a upozornění ignorovala.
Jasně, chápu. Jen mě to zajímalo a přišlo by mi lepší, kdyby v banlistu místo posledních prohřešků před banem byly důvod banu. Tohle už dál nemusíme řešit.

Co ten plugin (mě se zatím nic takovýho nejspíš najít nepodařilo, ale má angličtina...) a rozdělení jednoho bodu v seznamu varování na dva jasnější?
to má mód napsat 100 stránkovou práci , kde vysvětlí proč, jak a co předcházelo banu? Možná by mohl ještě tu svou práci obhajovat před komisí která by se skládala z nezávislých soudců. Jo to je dobrý nápad