Bronies.cz

Úplná verze: Připomínky a návrhy k obsahu Bronies.cz
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Uživatelé by hlavně neměli porušovat pravidlo, které je nad všemi, a ještě obrovské a tučné:

VŽDY POUŽÍVEJTE ROZUM
8B3CE273: Tohle nejsou každý situace, ale pár konkrétních postihovaných věcí, který jde interpretovat dost odlišně, takže si člověk nemůže bejt jistej, co je považováno za porušení a co ne. To by tam rovnou mohlo být, že administrátoři mají vždycky pravdu a pod tím jen pár strohých několikaslovných bodů a věta: Domysli si co můžeš a co ne.

Moderátoři jsou na fórech mmj. proto, aby vymáhali dodržování daných pravidel a zabránili nastolení anarchie. Co s tím má společnýho udělování varování v případech, kdy jsou pravidla nejasná a deset lidí si je může vyložit patnácti způsoby? To jsou ty miny, o kterých psal Terodeness. Situace, kdy ti znenadání odněkud přilítnou varování i když znáš pravidla zpaměti a máš pocit, že jsi nic neporušil. To způsobí akorát napětí v komunitě a pocit nejistoty, když kvůli tomu bude mít hodně lidí vysoká varování a budou kvůli tomu rozdávány bany. Stačí dvě taková 25% varování odnikud a tři dny se sem nedostaneš. Máš pocit, že to je spravedlivý a žádoucí? Nebo dostaneš 70 %, týden si neškrtneš a půl roku se budeš bát něco napsat. V horším případě už máš nastřádáno 30 a víc procent, dostaneš permaban a nikdo se s tebou nebude bavit.

Azu: Vážně si myslíš, že teď nejde dostat varování i když použiješ rozum a pravidla znáš nazpaměť? Vždyť ty body můžou chápat/hodnotit jinak i různí moderátoři. Když je jeden moderátor pochopí jinak než ostatní, tak to znamená, že nepoužívá rozum? Jako někdo kdo se vyzná v psychologii snad musíš vědět, že to jak člověk něco chápe ovlivňuje třeba i to, jaký má člověk znalosti a zkušenosti.

Člověk, kterej zná pravidla, dodržuje je a dostane varování kvůli takový sporný situaci, není problematickej a nechápu, proč by mu mělo být hrozeno varováními/bany. Spíš by to měl být podnět k úpravě pravidel, aby k tomu už nedocházelo. V delším horizontu to moderátorům spíš ušetří práci a i uživatelé budou spokojenější. Nemáme rádi strategii win-win?
Z posledního varování jsem se naučil jedno: Jakmile se modu/ adminovi diskuze nelíbí tak i obyčejný příspěk je považován za (pseudo)flame a je hodnocen jako spam (25Derpyderp1. Tímto končím.
Nechápu proč tak řešíte jednotlivý pravidla. Když dodržujete zásady slušnýho chování, netikety a ohleduplnosti, tak se vám nestane, že nějaký porušíte. Pravidla jen tak načrtávaj, kde jsou meze, nemusej bejt přesný. Nemá cenu si při psaní každýho příspěvku kontrolovat seznam pravidel, jestli jste nějaký neporušili. Stačí se naučit posuzovat, jestli to, co napíšete, bude ostatním k užitku, nebo jestli to bude nějak otravný. Na netu musí bejt člověk opatrnější, zvlášť když nezná lidi, s kterejma mluví.

A možná by bylo lepší, kdyby se ty přesný procenta varování ani nikde neuváděly.
^this
protože detailní rýpání do pravidel stejně žádné zlepšení nepřinese.

Děkuji, prosím pokračujte v konstruktivních připomínkách a návrzích a nehroťte zbytečně něco co nemá cenu řešit.
Zmok:
To píšeš proto, že se ti to ještě nestalo. Ono se to ale děje. Vlastně vím o jedný pegasis, který se stalo přesně to co tu popsal o příspěvek před tebou Terodeness. Zajímalo by mě, kolik takovejch případů tu je. Radši se taky stáhnu, protože vyjádření názoru tu asi opravdu začíná zavánět permabanem. Mám tu rozděláno spoustu věcí pro bronies a bez možnosti být v kontaktu s ostatními bych s tím musel seknout. Navíc bych hned zkrachoval, kdybych neměl komu dát figurky za pár tisíc, který mám doma a nedomluvil bych se s Midnight, jak mi má vrátit půjčenejch pět tisíc na látky.
EDIT: Ten příspěvek sem začal psát před odesláním DaveLova příspěvku.
(12.08.2013, 20:03)Zmok Napsal(a): [ -> ]A možná by bylo lepší, kdyby se ty přesný procenta varování ani nikde neuváděly.

Je dobré, ak tam sú uvedené aspoň pro forma.

A k netikete na fóre len toľko: kto vyskakoval, správal sa ako hormónmi zmietaný puberťák / troll / chrobák Truhlík (brouk Pytlík, pre českých kolegov) poniesol následky. Sme ľudia, sme spoločenstvo, tak sa tak aj správajme.

Správanie modov? Ak pochybia, karma funguje takisto ako u každého iného človeka. Titul nikoho neoprávňuje k nadradenosti.

I rest my case (so far).
Xeelee: Pravidla jsou tu jen jako vodítko, hlavní slovo mají vždy admini/moderátoři. Pokud bychom každý přestupek měli rozebírat, nebudeme dělat nic jiného. Občas trest nebude přiměřený, to se stává a je třeba se s tím smířit (pokud to není opravdu do očí bijící přešlap). Všichni jsme lidi a staráme se o toto fórum jen z naší dobré vůle, nic nám z toho neplyne, takže se prosím snažte neplýtvat naším časem.
Navrhuji uživatele upozornit, že zakládat různé kluby, skupiny nebo sekty sjednocené z jakéhokoliv důvodu a dávat si to do podpisu je poněkud neetické.
To uz by byla moc silna represe - pokud to neporusuje pravidla fora a nebo se to deje mimo-forum ci privatne, tak s tim se moc neda delat.

Plus pak by United Republic Empire of Spaghetti Flying Alicorn Monster nemohla existovat, a to nemuzeme dovolit..