Bronies.cz

Úplná verze: Připomínky a návrhy k obsahu Bronies.cz
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
O tohle poslední logo mě poprosil Refly a obrázek mi poslal. U ostatních log mám souhlas autorů na DA, tak nevím, proč mazat i ty ostatní. Ty ničím pravidla neporušují.
1) Prosba Reflyho není nadřazená pravidlům, takže má žádost trvá
2) Od teď by to chtělo dokládat, že má člověk souhlas autora, pokud už se tak neděje

Zeptal ses jich veřejně v diskuzi pod obrázkem a oni ti odpověděli, nebo jak získávání souhlasu probíhalo?
Xeelee:
bodu 1) se nebránim
k bodu 2) psal jsem jim SZ na DA, nemám potřebu ty SZ falšovat, ale jestli nebdue stačit screen, tak těm autorům budete muset napsat sami a zeptat se jich, jestil nekecám, ale vzhledem k tomu, že je něco víc než půl roku staré, tak nevim, jak pochodíte.

Každopádně co se týče ostatních log, tak mám svědomí čisté.
Zpětně bych to neřešil, ale asi chápeš, že tohle může napsat každej a nepůjde to zkontrolovat jinak než napsáním autorům. Jestli chceme vymáhat pravidla, tak to musí bejt ověřitelný. Mohlo by to fungovat tak, že autor odpoví na žádost v diskuzi (napsat mu ať tam odpoví), pošle svolení s použitím obrázku Flamingovi na mail...
Ten obrázek od rainbow je více než rok starý a neexistuje žádný způsob jak autora kontaktovat.
I ty komentáře na derpibooru jsou rok staré a dokonce ani na EQD nebyl uveden zdroj když to tam postovali.

Když to člověk vezme do extrému, tak by se pak nesměl použít ani obrázek starý 10 let, protože není možné získat souhlas.
Xeelee: tak když jsem posílal mail s prvním logem, chtěl jsem tam přiložit foto z DA o tom, že mám souhlas, ale zapoměl jsem. Když ho po mě následně nikdo nechtěl, tak jsem to neřešil a ani dál ho tam nedával. Každopádně ty zprávy na DA mám stále uložené.

Jenže to zase někdo jiný může namítnout, že můj screen zpráv je podvrh a že jsem si to "vyfotošopoval", takže to asi jako důkaz stačit nebude.
Nebudeme si z toho dělat advokátní kancelář. Pokud někdo souhlas má tak ať. Není snad problém dát odkaz nebo screencap souhlasu.
Navíc je na flaimingovi jestli dané logo schválí nebo ne, popř. bude chtít doložení nějakého souhlasu.
Takže má Flaiming ověřovat jestli se dá dohledat autor a jak je obrázek starej?

Na stáří obrázku nezáleží. Jde o to za jakých podmínek autor chce svý dílo šířit. (Třeba u licencí CC je běžný volný šíření, ale je potřeba uvést autora a někdy nepoužívat pro komerční účely. I po padesáti letech.) V krajním případě může požadovat jeho stažení. Používání obrázků bez svolení je velmi problematický a morálně pochybný. Taková aférka by nám neudělala moc dobrý jméno. A hodit do loga bez svolení cizí OC není košer.

Tvorby, u který je znám autor, je nepřeberný množství a doteď jsme si prakticky jen s vektory a vlastní tvorbou vystačili.
99% autorů nejsou právníci a byrokrati, takže ti většinou řeknou, že je úplně v pohodě použití jejich tvorby (pokud ji nebudeš vydávat za vlastní) a maximálně po tobě budou chtít abys někam uvedl jejich jméno nebo odkaz na originál.

Ti autoři jsou rádi, že se ti jejich obrázek líbí a ve většině případů jim nevadí takovéto použití.

Pokud to chceš nějak řešit, tak nejjednodušší by bylo prostě někam uvádět jména originálních autorů nebo ty odkazy...
X pošle logo flaimingovi.
Flaiming ho buď schválí a hodí do fronty nebo se zeptá zdali má X svolení od tvůrce.
"Ano, tady... screencap/copypasta/email"

this.

Navíc, rozhodně na našem foru je takový mezinárodní provoz že se sem podívá XY autorů obrázků aby hledali kde se jejich obrázky repostují. Fcuk logic.