Bronies.cz

Úplná verze: Připomínky a návrhy k obsahu Bronies.cz
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Správně i když nevhodně řečeno
Toľko kriku pre nič? To ešte môžete začať riešiť copyright zrazových tričiek alebo MLP tričiek, či custom blindbagov...

Pokiaľ viem, logo nejde na ziskové účely a keď Niemand písal, že mu to odsúhlasil sám autor... Samotný výber mal na starosti aj tak Flaiming a vybral dobre. Nie je to hard gore ani NSFW.
1) Slušnost je ze zeptat, to ano. Ale pokud tu není žádná možnost kontaktu nebo autor neodepíše, tak je problém...

V takovém případě bych použil logiku a zauvažoval nad nejlepšími zájmy autora. Autor chce aby se jeho tvorba šířila, ale aby ji nikdo nevydával za svou.
Tak bych tvorbu použil a někam patřičně označil původního autora, přičemž bych byl připraven dílo odstranit, pokud by o to autor požádal.

2) Refly už není admin, ale v době kdy to Niemandovi "povolil" byl admin. Takže to povolení platí.

3) Žádné právo nikomu neupírám. Když autor napíše, tak dílo odstraním.

EDIT:
PS:
Doporučuji smazat všechna loga, kde není doložené svolení.
Především pak toto stávající, protože všichni kteří mají oprávnění to logo smazat a neudělají to, tak porušují autorská práva.

Ale jinak se vzdávám. Moje chybné argumenty stejně nemají žádnou váhu, takže klidně můžete dělat že jsem nic nenapsal...
Loga se prostě rušit nebudou. Pokud neobdržíme výzvu od autora tak není co řešit. Nikdo tu nic nešíří a taktéž nevydává za své.

Prosím změňme téma, jiné návrhy a přípomínky pls.
Pochopiteľne, že to dielo nemôžeš vydávať za svoje, ak nie je tvoje. No všimol som si, že mnohí autori na DA majú v rohu obrázku "podpis". Takže pokiaľ by sa nikomu nepodarilo kontaktovať autora so žiadosťou o povolenie, aspoň ten "podpis" naňho odkazuje.

EDIT: OK Twilightsmile
Moc to řešíte.

Pokud mi autor loga napíše, že má svolení od autora použité grafiky, dál to neřeším, protože na to prostě nemám čas a prostě autorovi věřím.

V tomhle konkrétním případě jsem věřil Reflymu, že to má s tím autorstvím ošéfované. Pokud nemá, tak by to logo mělo jít pryč. Ještě se ho na to zeptám.

EDIT: Kažopádně status admina v žádním případě neopravňuje k vědomému porušování autorských práv.
(03.09.2013, 20:33)Foulwynd Napsal(a): [ -> ]tyvole, Xeelee, aby si se nezbláznil, Flaiming uznal za vhodný to tam dát, tak to tam dal, tečka, nic s tim neuděláš, tak prosimtě drž hubu...

Flaiming se mnou souhlasí. Pravidla pro tvorbu loga stále platí. Nevěděl, že autor loga nemá souhlas tvůrce obrázku. To tu nikdo kromě Flaiminga nemá ani rámcovou představu o autorském právu? Vezmeme autorský dílo, bez vědomí autora ho modifikujeme a opět bez jeho vědomí ho použijeme, aniž bysme autora uvedli. Obzvlášť ta modifikace je z právního hlediska velmi problematická. Spousta autorů je na tohle dost háklivá. Jak tu můžete tohle nemorální jednání obhajovat? Vždyť je to naprostá prasárna. Když nevím, jestli něco můžu použít, tak to nepoužiju.

Majitel webu nemá odpovědnost za obsah postovanej ostatními (jen ho musí v případě žádosti smazat), ale v případě loga to na cizí obsah neuhraje. Jasně, možnost, že se autor o použití pozměněnýho obrázku dozví je minimální, ale takovejhle zásah do cizího díla a zveřejnění bez souhlasu je nemorální a v rozporu se zákonem. Tohle na oficiálním webu komunity odmítám podporovat.

Hotsteppa: Fair use. A s blidbagy si můžeš dělat co chceš. Výrobce nemá jakýkoliv právo rozhodovat o tom jak maj vlastníci s jeho výrobky nakládat. Byly tu takový pokusy a firmy u soudu pokud vím nikdy nevyhrály.

Vyřešeno, Xeelee končí. Pokud někdo chce pokračovat, tak prosím v SZ nebo založte vlákno v OT sekci.
Co takhle udělat na představování se jediný téma? Půlku aktivních témat zabírá představení a nevidim žádnou přidanou hodnotu v tom, že má každej svoje, když se určilo, že se budou po čase zamykat a trvalý informace o sobě si má každej napsat do profilu.
Když to ale v profilu není, tak se takhle často dá přes témata vytvořená uživatelem dohledat co je zač.
Taky mi to vadí, je to v plánu reformy současně s úpravou hodnocení