Bronies.cz

Úplná verze: Připomínky a návrhy k obsahu Bronies.cz
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Už jednou tady takovýhle téma byla, no a jak to dopadlo.
To byla psychologická poradna, tam to bylo o něčem trošku jiném. Ano, taky se trošku bojím, jestli by to někdo nezneužil. Proto taky nyní probíhá interní diskuze na toto téma, s výsledky budete seznámeni pravděpodobně dnes večer či v průběhu zítřka Twilightsmile
Dohlasováno, další sekce nebude. Pro tyto účely můžete i nadále používat sekci inzerce Twilightsmile
Zajímalo by me, jak vyhodnocujete neci nick jako cannon nick. Kdyz si nekdo udela nick slozenim jmen, treba Rainbow Sparkle, ci primo jmeno treba Rarity, tak nereknu nic. Ale banovat lidi za nick treba Danny Pie mi prijde spatne, ponevadz treba Pie je zcela bezne prijmeni, totez plati treba o prijmeni Sparkle. Tyhle ty slozeniny podle me nejsou canon nicky, to muze platit podle me jen ciste pro jmena pouzity primo v serialu.
V poradku. Ukaz mi obcanku zabanovaneho cloveka s prijmenim "Pie" a muzeme se o tom bavit.
Imho staci pouzit pravidlo:
pouzivejte mozek
Taky se uděluje výjimka, pokud s tím kusem nicku měl daný člověk prokazatelně něco společného i před FiM - doporučuji přečíst si to pravidlo celé.

//Edit: Tys to asi myslel trošku jinak, co... no, tak nic, to už je na adminech
Ja vim ze tu takove pravidlo je, me slo jen o princip.
(08.10.2014, 10:06)Jeryk Napsal(a): [ -> ]Zajímalo by me, jak vyhodnocujete neci nick jako cannon nick. Kdyz si nekdo udela nick slozenim jmen, treba Rainbow Sparkle, ci primo jmeno treba Rarity, tak nereknu nic. Ale banovat lidi za nick treba Danny Pie mi prijde spatne, ponevadz treba Pie je zcela bezne prijmeni, totez plati treba o prijmeni Sparkle. Tyhle ty slozeniny podle me nejsou canon nicky, to muze platit podle me jen ciste pro jmena pouzity primo v serialu.

Při rozhodování se admini a moderátoři řídí tímtéž prvním pravidlem, které platí i pro uživatele tzn. používáme rozum Pinkiesmile v tomhle případě: protože neexistuje pevná hranice ani přesný regulární výraz, který by vyhodnotil, zda se jedná o canon nick, nebo ne, řídíme se vlastním úsudkem. Když někdo použije příjmení Sparkle na bronies fóru, tak jelikož jsme fórum pro CZ/SK bronies komunitu a je tedy nanejvýš pravděpodobné, že se nejedná o skutečné jméno, ale o odkaz na postavu ze seriálu, tedy o složeninu/canon nick.

A jako vždy u všech pravidel: nejsou ostrá a úmyslně nastavena jako méně restriktivní - snažíme se pokud možno neomezovat a spoléháme na to, že se uživatelé budou řídit oním prvním pravidlem. Pokud se někdo pohybuje na hraně pravidel, v šedé zóně, která se přesnými pravidly postihnout nedá, musí počítat s tím, že hranici může snadno překročit.
Líbí se mi jedno: začalo se dbát na pravidla, aby se nezletilí nedostali k nepřístojným věcem, a ti, kvůli kterým se to všechno zavedlo, si o ně stejně žádají. Ale to už je na svědomí autora/"postovatele", jestli jim ten závadný obsah poskytne.
Nebo jsou za to postihy pro jednu nebo druhou stranu, že poskytne odkaz nezletilému?
Mně se líbí, že i přes opakované vysvětlení se v tom pořád nekdo vrtá.

Tím, že se zacala vymáhat pravidla přešla zodpovědnost z majitelů fóra a sdružení na jednotlivé autory, co linky poskytují.

Ende