Bronies.cz

Úplná verze: Připomínky a návrhy k obsahu Bronies.cz
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
No pokud vim tak nastavení podpisu máš v halvní nabídce Twilightsmile
A to s těma obrázkama se mi taky občas stává, ale jen když odpovidám na nějakou serii odpovědí(jako například je příspěvěk, na ten někdo odpověděl takže ho citoval a pak na něj zase někdo odpověděl a tak do kola) no a to stači jenom smazat ty starší citace příspěvků.
jestli jsem náhodou na něco odpověděl trochu špatně, nebo nepřesně tak se omlouvám Twilightsmile
jak to myslíš se zabezpečením? myslíš krádež účtu? Rainbowderp
Za posledních pár měsíců se mě stalo že sem se registroval do nějaké služby a ta byla napadna hackery. Twilightangry2 Naposledy to bylo League of Legends.

(15.06.2012, 22:10)Johnn195 Napsal(a): [ -> ]No pokud vim tak nastavení podpisu máš v halvní nabídce Twilightsmile
A to s těma obrázkama se mi taky občas stává, ale jen když odpovidám na nějakou serji odpovědí(jako například je příspěvěk, na ten někdo odpověděl takže ho citoval a pak na něj zase někdo odpověděl a tak do kola) no a to stači jenom smazat ty starší citace příspěvků.
jestli jsem náhodou na něco odpověděl trochu špatně, nebo nepřesně tak se omlouvám Twilightsmile
Díky už jsem to našel. Ajbemused

Problém s maximálním počtem obrázků se konkrétně souvisí s první příspěvek v tématu : Namluvené Příběhy. My Little Pony: FanFic.

Můj 50 příspěvek na forů bronies.cz
KRAJKHOUR: Počet obrázků na příspěvek jsem přenastavil na 15. Snad to bude stačit Ajsmug Ono nějaké omezení je dobré, aby ten post pak nebyl zbytečně dlouhý.

Co se týče zabezpečení, tak je tu standartní zabezpečení myBB fóra verze 1.6.4. Holt je to opensource fórum, takže zabezpečení asi není nijak přehnané. Nicméně vzhledem k tomu, že nejsme nijak velká komunita, tak bysme neměli být ani velký cíl a tedy pravděpodobnost napadení je malá (teď doufám, že jsem někoho nevyprovokoval k akci...).
Uvažovalo se třeba o https? Jestli to tedy myBB standardně podporuje....
Https ti akorát zašifruje přenos dat, pokud má fórum bezpečnostní díru, tak ti https nijak nepomůže.
Osobně si myslím, že jsme na úrovni bezpečnosti "standard" a že není nutné to přehánět...

Samozřejmě můžeme:
- Koupit certifikát pro doménu bronies.cz a rozjet https (pokud máte vlastní server, tak se to dá nakonfigurovat, pokud máte klasický web hosting, tak to asi nebude levné - pronájem vlastní IP adresy)
- Omezit sem přístup z proxy serverů, popř. jen na ČR/SR
- Na login požadovat opsání kódu z SMS
- a já nevím co ještě...

Ale prostě jestli má fórum díru, tak nic z toho nepomůže, neřešil bych to... Ajsmug
Neměl jsem na mysli opravy chyb v kódu fóra, ale jen třeba zabezpečené přihlášení - proto se ptám na https. Přecejen posílat to v nezabezpečené podobě... no možná je to jen mírná paranoia z povolání.

Důvěryhodný SSL certifikát se dá pořídit na rok zdarma (a pak zdarma periodicky obnovovat), pokud jsi vlastníkem domény (http://www.startssl.com/?app=1 zkoušel jsem nedávno na vlastním webu). Podle info z whois tipuju, že stránky běží na sdíleném hostingu, což je bohužel problém, protože s tím si https moc neporadí.
Jamis: Ano, mam stejný názor... Pinkiesmile Ale pokud nemáš vlastní doménu + server, tak je to většinou problém nebo je to hodně drahé...
(15.06.2012, 23:19)Flaiming Napsal(a): [ -> ]KRAJKHOUR: Počet obrázků na příspěvek jsem přenastavil na 15. Snad to bude stačit Ajsmug Ono nějaké omezení je dobré, aby ten post pak nebyl zbytečně dlouhý.
Děkuji
Zbývá ještě otázka.
Co všechno se počítá jako obrázek?
[spoiler: Spoiler, obrázky, smajlíci, barevný text, mám pravdu?]
(15.06.2012, 23:19)Flaiming Napsal(a): [ -> ]Nicméně vzhledem k tomu, že nejsme nijak velká komunita, tak bysme neměli být ani velký cíl a tedy pravděpodobnost napadení je malá (teď doufám, že jsem někoho nevyprovokoval k akci...).
Velikost komunity Bronies bych nepodceňoval když to vezmeme ve světovém měřítku.
Až bude komunita českých bronies dostatečně velká zlepší se zabezpečení fóra?
Krajkhour: Obrázky jsou obrázky, barevný text už je jiný tag, takže by se do toho počítat neměl. Jestli to tak funguje, tak to je chyba.

Zabezpečení se asi nezlepší, to by k tomu musel být nějaký větší důvod. Osobně například pro zavedení zabezpečení přes cetrifikát (https) důvod nevidím.