Bronies.cz

Úplná verze: PowerPonies tým
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6
OT:
[spoiler: Tak ty seš Paní Ohně Ohnivého Národa. Aspoň můžeš vzpomínat na to, jaké to bylo být princeznou... ]

Sent by Ponyriffic Binary Hoofwriter
Pro kontrolu vlastního podvědomí se směřování mé osobnosti se mi krásně osvědčil jeden malý trik, zásada kterou každý den ráno uplatňuji.

Dnes budu lepší, než jsme byl včera.

Je jedno o kolik, v čem, co jsem dokázal, ale každý den se musím v něčem zlepšit. Ať už se jedná o práci, koníčky, zábavu, něco udělám - cokoliv. Stačí jen rozhovor na zajímavé téma se zajímavou osobou a je to. obohatilo to mé zkušenosti, něco jsem se naučil, pochopil.

Tahle myšlenka mě již nějakou dobu pohání a krásně se mi osvědčuje. Dávám si tak malé cíle, že jsou pro mě super-easy (třeba při každé návštěvě bazénu uplavu minimálně o jeden bazén víc než posledně), mnohdy je hravě překonám, nebo splním hned ráno - a je to. Daily quest splněn, motivace up, můžu být happy a spokojený sám se sebou => roste sebevědomí, skilly, zkušenosti, přehled, znalosti => jsem schopen dělat stále víc a víc, plánovat dál a dál, řešit stále obtížnější úkoly levou zadní. To co bylo kdysi nemožné/extrémně obtížné je pohoda, protože jsem se k tomu skrze tisíce drobných úkolů, překážek dopracoval.

Co mě k tomuto způsobu uvažování dostalo a jak to dopadlo?
12.8.2013 jsem se stal bezdomovcem
11.9.2013 jsem nastoupil do Mc'Donalds
jaro 2014 - MC mě už pěkně štval, začal jsem se doma učit Javu o 106
18.8.2014 - nastupuji jako programátor s platem vyšším, než mělo moje mamka za celý její život...

A to mi desítky lidí tvrdili, že to nedám, že to nejde. Houby - chtěl jsem, chci a jde to. Před rokem jsem neměl doslova na jídlo, teď mám naplánovaný výlet do Amsterdamu, v létě hodlám cestovat o 106 a nejpozději v druhém kvartálu roku 2016 letím do Japonska. A ano, stálo mě to ohromné množství úsilí, energie a času. V žádném případě to nebylo zadarmo a stále není.

Ve výsledku to je jen o tom, co si vy sami myslíte sami o sobě. Jasně, je to zatraceně sobecký a egoistický pohled, ale - jak chcete cokoliv dokázat, když nevíte kdo jste? Co chcete? Co budete dělat? Jaké jsou vaše silné stránky, jaké jsou vaše slabiny?
Stran: 1 2 3 4 5 6