Bronies.cz

Úplná verze: Arosis - Povídky a překlady
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
jupí Twilightsmile
nádhera Twilightsmile už se nemůžu dočkat na poslední kapitolu Rainbowlaugh . Zajímá mě, co se stalo, a co řekl doktor Trixie. Ale nejvíce mě dostalo asi toto: Nadechla se, připravená říct doktorovi, kam přesně si má tu injekci i test strčit, ale kopýtko, které ji přistálo na rameni, ji zarazilo.
Rainbowlaugh Rainbowlaugh Flutterryay
A je to tu. Nadešel onen velký den.

Nová a poslední kapitola Slzy a Vločky přeložena.

Kapitola 11. (Google Docs)

Konečně se dozvíme, jakou cenu musela Twilight zaplatit, za to, že konečně našla svou lásku.

A teď pár slov k samotnému překladu. Byl zahájen dne 28.3.2012 a dokončen dnes 25.12.2012. Bylo to opravdu místy velmi náročné a stálo mě do desítky ne-li stovky hodiny čistého času. Jen čistý přepis textu v češtině do dokumentu mi zabral téměř 62 hodin čistého času a k tomu je třeba připočíst další a další hodiny, které s překladem souvisely, ale Word je nijak nezaznamenal.
V době překladu jsem si prošel i nejednou krizí, kdy jsem měl chuť s tím vším přestat a pracovat na svých povídkách, ale i když jsem i já sám občas přestal věřit tomu, že to dotáhnu do konce, jsem se nakonec přemohl a svou práci dokončil.
Přeji tedy příjemné čtení a poníkům zdar,

váš Rivel Arosis.
Hm, konec jedné serie, jedné časti.
Nečekal jsem takový-to konec, ale skončilo to přesně tak, jak mělo. S otázkami, odhodláním a láskou, která vydrží navždy.
Děkuji ti, že jsi si dal takovou práci s tímto úžasným příběhem, a že jsi mě s ním seznámil. Twilightsmile
What? ne ne ne ne takto to skončit přeci nemohlo.... ou .....
a teď z jiného pohledu udělal jsi obrovský kus práce v překladu a velice ti děkuji, že jsi to přeložil a nám jsi dovolil si to přečíst. Teď jen doufám, že tvůrce tohoto fanficu dělá nový fanfic, který bude na toto navazovat a odpoví na otázky, které mi zní v hlavě Ajsmug
RaritystarryRaritystarryRaritystarryaha tak autor napsal, že je to nedoknčené no spíše je tam napsáno Incomplete hmmm možná bude pokračováníRaritystarryRaritystarryRaritystarry
Teda, dalo mi to několik hodin práci všech 11 dílů přečíst (od začátku až do konce), ale výsledek stál za to, překlad perfektní (snad jen 3 překlepy, možná to byl úmysl), škoda jen toho konce příběhu, mohlo to dopadnout lépe (krev z jednorožců by pomohla? takovej první nápad).
Každopádně pěkné čtení na večer před spaním, dobrá práce. Twilightsmile
Podle mě příběh Slzy a Vločky skončil tak jak měl. Ano, nedostali jsme odpovědi na všechny otázky, ale tak už to v životě bývá Twilightsmile
No právě Rainbowlaugh už to tak bývá Twilightoops no co uř je to mezi mými povídkami Rainbowlaugh neboli mám to vytisklé a dané do desek .... musím jít koupit nový papír xD
Provedeny další úpravy prvního příspěvku. Měl by být zas o kousek přehlednější a k povídkám byly doplněny odkazy vedoucí na Google Docs.
Opět jsem se vrátil k A zrodí se jednorožec a napsal jsem další třetí kapitolu.

Kapitola 3. - To poslední přátelství (Google Docs)

Tentokráte se něco dozvíme i o Black Jackovi.
aaa takto si přečtu Ajsmug (celý znovu xD )