Bronies.cz

Úplná verze: My little Finland sraz
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
*Nevím jestli se toto hodí do zvolené sekce, tak se předem omlouvám adminům, Lepší mě nenapadla*

*WARNING!: Připravte se mitigovat kritikální zásah zdi textu. Pro krátkou verzi vás odkážu na poslední, příp. předposlední odstavec*

*Grammar nazi Warning: Může obsahovat "Czeglish"*

Hello everypony!
Minulý týden jsem na business tripu v Helsinkách dostal geniální nápad. Ano! Pozdravit se s neznámými bronies této zajímavé země! Bohužel jak už to u většiny takovýchto nápadů bývá, přišel příliž pozdě a v době, kdy nebylo času nazbyt... Time for extreme measures was here. Ano, napsal jsem sms o kontakt přímo Jamisovi. Bohužel odpověď nepřišla a protože tuším, že má synek práce nad hlavu, udělal jsem si čas ještě na jeden pokus a kontaktoval info Crystalfair.

Upřímě, nic jsem si od toho nesliboval. Můj schedule byl už tak napráskaný a ani jsem si nebyl jist, jestli se mi vůbec chce cokoliv řešit. Jamis stále neodpovídal.

V úterý jsem na to už málem zapoměl. Jamis stále neodpovídal. Snad se synkovi něco nestalo.
Odpoledne se ovšem stal zázrak. Odepsal mi nějaký Oskar. Inu proč ne. Udělali jsme post na jejich fóru, na které mě odkázal, kdyby se chtěl někdo přidat. Domluvili jsme se na místě setkání a času.

Blížil se termín a na fóru se to zájemci zrovna nehemžilo ikdyž Oskar (Insomnia) to trochu přehnaně vyzdvihl Je ale hezké, že CZ bronies tam mají dobrou reputaci, snad ji nepokazím. No neva, snad ten týpek bude ok... Jamis stále neodpovídal. Ztratil jsem v synka všechnu naději. A nebo na to zapoměl.

Z práce jsem teda vystřelil jak nejrychleji to šlo, abych stihnul večeři na hotelu a ještě pár věcí pokoupil. Jamis stále neodpověděl. A proč se stále divím? Vždyť jsem poslal jen jednu pitomou smsku... káááždopááádněěěě... Došel jsem na místo Kolme seppää (socha tří kovářů poblíž Stockmana). A ejhle! Byli tam dva! Množí se jak králíci, potvory. Představili se jako Oskar a Axel. Vypadali oba od pohledu docela sympaticky. Takže první problém vyřešen, teď druhý. Kam jít? Zazněly návrhy od bowlingu po kulečník. No kulečník alespoň pro mě zněla jako lepší varianta, tak jsme šli.

Většina hospůdek je v Helsinkáh stylově zařízená, tahle nebyla výjimkou. U baru jsme si koupili pivo a objednali kulečník, který by se do hodiny měl uvolnit. Usadili jsme se o poschodí výš, kde byl pěkný výhled jak do baru, tak z oken do rušné ulice vyzdobené vánočními světly. Ono v téhle době je vánoční nálada v Helsinkách cítit všude. (pozn.: No u nás taky, ale tam to bylo samozřejmě lepší...ehm). Inu začali jsme tím, že jsme se blíže představili, co děláme a tak. Jo, už jsem zmínil, že Oskar je hlavním organizátorem Crystalfair? Ne? Nevadí. Teď to víte. No, tak jsem jim teda pověděl o mém souboji s ulicemi tohoto města ten den, když jsem se snažil marně najít obchod s komixy a hlavně s anime prkotinama (figurky atd) a jak mi je líto, že už nemám do odjezdu čas se nikde podívat. Sdělili mi, že jeden takový obchod je skoro za rohem a že zavírají v osum! 30 minut do uzávěrky? Challange accepted! Kopnul jsem do sebe na ex 8mi Eurové pivo a vyrazili jsme.

Shop to byl obrovský, tolik věcí a komixů Flutterryay yay! Měli tam i Gintamu do dílu 24 Flutterryay yay! Bohužel už jsem zapoměl číslo mého posledního dílu... Fluttershysad *less louder yay*. Mou pozornost pak upoutala kniha, nebo spíš bichle, zbírka Mass Effect komixů. Hmm žeby? Nah, později. Dále pak artworky z American McGees Alice (big fan btw). Ještě jsme neprošli ani půl shopu a už nás upozorňovali, že za pět minut zavírají a že pomalu vypínají kasu. Yush! Time for panic is here... Co si vzít, co si vzít... *Třísk* Přistála bichle Mass Effect vedle pokladny, která nárazem spolu s prodavačkou krátce levitovala ve vzduchu. Po zaplacení jsem si to štěstím vykračoval jako pink fluffy unicorn k našemu dalšímu cíli. Ano hospoda.
Jamis mimochodem stále neodepsal. Jo, jo furt! Vím, že to už není sranda... už toho nechám, sheesh.

Aaanyhooo, večer se nám u piva a pojídání pikantních kuřecích křidýlek docela vyvedl. Povídali jsme si o různých věcech většinou s MLP nesouvisejícími. Bohužel jsem se dozvěděl, že Crystalfair letos nepořádají, protože si chtějí dát oddech. Vůbec se jim nedivím, je to náročná záležitost. Zdá se ale, že díky tomu budou mít čas více cestovat po Evropě a rádi by se podívali i do Prahy. Inu po vylíčení zážitků z Czequestrie jsem je docela navnadil. Hlavně je zajímal LARP. Takže doufám, že zase bude! Pinkiehappy
Alex a Oskar jsu fajni synci (To Oskar: I know you are stalking this thread and I know google translate will fail at this one, so I might as well make it easier for ya. It means "you are good guys" mkey?) , takže je tu velmi rád uvidím a doufám, že i vy!

Takže sečteno podtrženo, jel jsem do Finska a potkal tam předsedu (chairman) Crystalfair. *Great success*
Ikdyž se na mě Jamis vlastně úplně vykašlal, ale já mu to nemám vůbec za zlé. Už vůbec ne po celém tomto trollování. Trollestia

Oh, co to, vy mi snad nevěříte? Here ya go:
[Obrázek: yPlS0sw.jpg]

Noodles *the unofficial and only member of occassional Bronies.cz international relationship division OBIRD*
logging out...
Pinkiesmile gratuluju a závidím
Oh a málem bych zapoměl! Má hlavá děravá!
Mám vyřídit pozdravy Jamisovi, celé české delegaci na Crystalfair a taky Cwossie od Oskara!
Myslím, že jsi poznal ty lepší z Finských bronies Pinkiesmile skvělé.

(01.12.2014, 01:39)Black Noodles Napsal(a): [ -> ]Ano, napsal jsem sms o kontakt přímo Jamisovi. Bohužel odpověď nepřišla a protože tuším, že má synek práce nad hlavu, udělal jsem si čas ještě na jeden pokus a kontaktoval info Crystalfair.

Upřímě, nic jsem si od toho nesliboval. Můj schedule byl už tak napráskaný a ani jsem si nebyl jist, jestli se mi vůbec chce cokoliv řešit. Jamis stále neodpovídal.

V úterý jsem na to už málem zapoměl. Jamis stále neodpovídal. Snad se synkovi něco nestalo.

Jamis stále neodpovídal. Ztratil jsem v synka všechnu naději. A nebo na to zapoměl.

Jamis stále neodpověděl. A proč se stále divím? Vždyť jsem poslal jen jednu pitomou smsku...

Jamis mimochodem stále neodepsal. Jo, jo furt! Vím, že to už není sranda... už toho nechám, sheesh.

Ikdyž se na mě Jamis vlastně úplně vykašlal, ale já mu to nemám vůbec za zlé. Už vůbec ne po celém tomto trollování. Trollestia

Stalo... ale to máš jedno.

(01.12.2014, 01:44)Black Noodles Napsal(a): [ -> ]Oh a málem bych zapoměl! Má hlavá děravá!
Mám vyřídit pozdravy Jamisovi, celé české delegaci na Crystalfair a taky Cwossie od Oskara!

Děkuju moc za vyřízení Twilightsmile
Nice. Jo Oskar je fakt pohodarPinkiesmile
Tip: priste zkus, misto spamovaji Jamise, napsat treba organizatoru CF, nebo Cwossie, nebo ...

Odesláno z LG G3@Taptalk
Když se chce, tak to de! Super sraz, takhle se budují zážitky!
(01.12.2014, 10:13)xsoft Napsal(a): [ -> ]Nice. Jo Oskar je fakt pohodarPinkiesmile
Tip: priste zkus, misto spamovaji Jamise, napsat treba organizatoru CF, nebo Cwossie, nebo ...

Odesláno z LG G3@Taptalk

Nejen pohodář, ale i skvělá osobnost. Bavili jsme se i o tom, že bychom je pozvali i do Prahy na nějakou naší akci, ale zatím na to není moc prostoru.

On mě nespamoval... poslal jen jednu SMS, jenže jsem byl řekněme zdravotně indisponován, takže jsem nemohl dělší dobu odpovědět a po pár dnech jsem na to zapomněl.

Tímto jen chci říct: nespoléhejte, že jsem online stále 24/7 - většinou si zprávy přečtu, ale občas nemůžu odpovědět.
Oh, doufám Jamisi, že ti je už mnohmem líp! To jsem vážně netušil, že se ti něco stalo. Pinkiegasp
To nahoře bylo napsáno čistě pro pobavení.

Díky za tipy Xsofte. Říkám, času bylo málo, práce fůra a neměl jsem do toho ani popravdě chuť, proto jsem nekontaktoval víc lidí. Ale bylo to příjemné překvapení. Příště naplánuju mnohem lépe a hlavně dříve. Twilightsmile
FIY premisteno do sekce uskutecnene srazy - zahranicni. (+topic name change)

Jop, jinak tyhle lidi muzu kdyztak kontaktovat taky pres EPCU chat, jsou tam kazdej den i kdyz ne moc aktivni, vetsina orgu v cele EU komunite vypada vycerpane ci zaneprazdnene.