Bronies.cz

Úplná verze: Epizoda 11: Party Pooped
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4
(08.11.2015, 19:36)Xeelee Napsal(a): [ -> ]Taky by mě zajímalo, jak Martin dospěl k paralele s uprchlíky.

Bohužel tak nějak z jen massmédií, jak jinak. Ne všechna přirovnání budou sedět (ani zdaleka) na 100%, ale šlo tam o to, že Evropa jaksi nechápe samotný problém, a spousta politiků/komentátorů/p.Kohoutů se dříve pokoušla problém s uprchlíky zametat pod koberec ve stylu "vy jste rasisti", zkrátka, pokud je u nás někdo cizí, a chová se hrubě, jistě to není jeho chyba ale naše. Od té doby se ale situace tady v Evropě změnila, ten problém už hodně lidí vidí trochu jinak, i Německu došlo, že se na to musí trochu jinak než doteď, ale ta chvilková krátkozrakost tam byla (byť teda ve FIM šlo o to, že je Mane6 urážela tím, že jim neumětelsky napodobovala jejich domov, zatímco v EU byl problém v tom, že jsme (některým) uprchlíkům nedali tolik, kolik si vysnili, a splečný jmenovatel bylo jen to násilí). Celé je to trochu složitější, a teď to nedokážu lépe vysvětlit.
Hm, ale to přirovnání IMHO nesedí ani trochu a jakové se ve všech směrech chovaj jinak. Kde konkrétně vidíš tu paralelu? Nebo jsi tu epizodu ještě neviděl a jen si do ní promítá nějaké své představy?
Epizodu jsem viděl (už to teda nějaký ten pátek bude), ale jen jednou. Paralela není 100%. Jen v některých ohledech. (Předpokládám, že) Celestia (Merkelová) "pozve" Yaky (emigrany válečné/ekonomické), o které se místní domorodci (Evropané / Mane6) snaží postarat, jen jaksi nevědí jak, a hosté se při sebemenším náznaku, kdy je něco podle nich špatně, začnou chovat agresivně. Zde, uznávám, paralela končí..

P.S: neříkám, že epizoda byla napsána jako reakce na imigrační vlnu do Evropy, ale že některé prvky v ní jsou společné (nicméně, kdo chce, najde si paralelu se vším ve všem).

Pozn.: Rainbowlaugh Merkelová je silnější kafe než atomová bomba Pinkiesmile Tak to pak jo Pinkiesmile (dotyčný už bude vědět)
OT:
No nehnevaj sa, ale akokoľvek prirovnať Celestiu k Merkelovej... Rainbowlaugh Mi to pripomína, keď môj profesor prirovnal Mazziniho k Slotovi
OMFG
Uprchlíci nejsou burani. Třeba taková sýrie byla ořed válkou ekonomicky silnější než ČR a šlo o velmi liberální sekulární stát.
@Xeelee: edwwi je relativně mladá, takže na přehmaty má tak trochu právo Ajsmug horší to je se mnou.
Stran: 1 2 3 4