Bronies.cz

Úplná verze: Arracovo psaní
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
Zdravím Twilightsmile

Tak jsem se po nějaké době rozhodl, že také zkusím něco "psát." Rainbowlaugh
No nemám moc co k tomu říct, jen to, že doufám, že se vám bude má tvorba líbit, jo a že bych chtěl převážně kritiku Rainbowlaugh

No, tak tady vám dávám svůj první pokus (Nekompletní prozatím, jen  chci vědět, jestli má cenu v tom pokračovat, nebo ne Rainbowlaugh)
Tanner a Wendy [Romantická povídka]
Hmm, možná nějaký úvod by neuškodil. Zkrátka popsat ty dva jak jsou staří co dělají a celkově trochu popsat ten příběh.
Na první pokus to je úctyhodný výkon.
To jak jsou staří se tam později píše Twilightsmile
Ale jinak máš pravdu, mohl bych tam nějaký úvod napsat
Arracu, jeste to nemam docteny, ale ses zabijak Pinkiesmile mrkvova zmrzlina Pinkiehappy haha dik prodlouzil sem si zivot Pinkiehappy
Jak moc že můžu být zlý? Nechci, aby mě ostatní nařknuli, že se snažím odradit mladou krev.

 - Každopádně doporučuji autorovi, aby si celý text ještě přádně přečetl, je tam spoustu věcí, které se dají upravit (od gramatiky, přes větnou skladbu, uvozovek pro přímou řeč, volbu slov a spoustu dalšího).
 - Největší perličkou bylo:  [spoiler: Má s jejího otce strach, jelikož ho moc rád nemá, je jí jen šestnáct a jemu je osmnáct a to se jejímu otci nelíbí.] Tam není moc jasné o kom se pořádně mluví, (o otci, či Tannerovi?) a věta je celkově dost zmatená.
No vymlouvat se na to, že nejsem rodilý mluvčí, nebudu Rainbowlaugh
Nicméně, víc by mi pomohlo, aby se mi řeklo v čem ty chyby dělám, abych si je mohl opravit a abych se tomu vyvaroval pro příště Pinkiesmile
No, z minulých zkušeností vím, že lidé, kteří se pokoušeli dávat nějakou konstruktivní krititku (byť sebeostřejší), byly mnohdy napadáni. Je to relativně škoda, jelikož jejich rady byly opravdu k věci a dobré. Ovšem nikdo nemá rád, když mu někdo šlapá po egu, takže proč si to nechat líbit a nevrátit to těm ošklivým kritikům?

Ale k věci: samozřejmě by se ti několik rad hodilo, jen zatím nevím, na jakou stránku se zaměřit (stylistika; příběh; způsob vypravování?), navíc sebekritika je věc, které se musí naučit každý individuálně. Dokázat ohodnotit vlastní dílo je umění. Zpětné studium vlastních textů je dobrá forma jak se posouvat dál, přemýšlet nad tím, jestli něco nešlo udělat lépe, jestli se to čte dobře, nebo zda-li nepodáváš tutéž informaci několikrát, či naopak nemlátíš prázdnou slámu. Vtip je v tom, že k tomuhle je zapotřebí čas, nelze objektivně ohodnotit něco, co jsi napsal před pár minutami, je zapotřebí si dát minimálně několik dní pauzu, než se pustíš do finálních úprav textu.

Nechám to teď na tobě, kdyžtak se mě ptej přes PM.
Ta Tuxikova rada s časovým odstupem je dobrá, tu využij Pinkiesmile Další fígl je číst si svůj text nahlas, jako bys ho někomu předčítal. Najdeš tak hromadu chyb, které nejsou v textové formě moc zřetelné.
Tak musim říst že příbeh se mi moc líbil. Dobře vymyšlený a rozhodně v tom pokračuj. A než jsem rozkliknul ten link a uviděl tu závorku co v ní je napsané tak jsem řekl "Jééé romance, bezva." Mám rád romanci, takže se těším na další díl.
Děkuji moc za rady, snažím se opravovat jak to jen jde a pročítat po sobě Twilightsmile.
Jinak jsem zase trochu něco připsal, tak doufám, že tentokrát je tam těch chyb méně. Jinak další část nebude, zaktualizuji to, až to bude kompletní, tohle je jenom část, kde můžete vyčíst mé chyby a já pak (snad) opravím v tom, co mám sepsané a připravené k vydání Pinkiesmile
Stran: 1 2 3