Bronies.cz

Úplná verze: Sborník bronies autorů a ilustrátorů 2014
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
(27.07.2015, 23:56)Mácaman Napsal(a): [ -> ]vim, ze je z maleho mestecka nedaleko Hane  Twilightsmile

Tuxik žije nedaleko Prahy.
Mácaman:
Konkrétně jsem z Loděnice u Berouna a co se týče stylu mé kresby, tak jsem ponysony udělal přírodním uhelem a ilustrace k povídce pastely. Žádná tužka použita nebyla Pinkiesmile

WanderFox:
Zajímavý nápad ohledně special edice, ale bohužel tohle se nikdy realizovat nebude z několika prostých důvodů:
1) Je to spoustu práce navíc, kterou někdo musí udělat a shánět dobrovolníky, kteří pracují a vydrží je opravdvu těžké (už jen za letošní Sborník jsme měnili 3 ilustrátory, protože se na projekt doslova vys****).
2) Doteď se nepodařilo vytisknout ani klasickou verzi Sborníku. Osobně bych chtěl mít v knihovničce oba ročníky Sborníku, ale o tomhle teď mohu zatím jen snít, jelikož se lidi do nějakého knižního výtisku moc nehrnou.

Vlče + Radlan:
Děkuji za zpětnou vazbu. Tohle je zrovna ta věc, která do budoucnu pomůže s výběrem. Chtělo by to jen více takovýchto feedbacků.

Aidrien:
Chyby ve Sborníku budou, najdou se všude. Proto je tu možnost, aby se zapojili i čtenáři. Pokud na něco narazíš, postačí si udělat někde mimo poznámku a dát vědět přes e-mail. Není to ani nic složitého. Stačí napsat číslo stránky, kde se problém vyskytuje, k ní přidat o jaký problém se jedná a potom jak by to mělo vypadat. Vymyslím si příklad:
(143) lišky běželi - lišky běžely

Prostě nic složitého Twilightsmile


For all:
Co se týče data pro deadline na feedback. Dal jsem ho do konce měsíce pro případ, že by se našli zájemci o tištěnou verzi Sborníku. Chtěl jsem využít Czequestrie, na které by se většine výtisků následně předala a klidně mě napadlo, že by se mohlo udělat pár kusů navíc pro různé soutěže v rámci komunity, nebo jakožto promo předmět pro hosty. Bylo by to pěkné, ale zřejmě nemožné (pokud se náhle nevyrojí desítka zájemců).  Pinkiesad2
Tuxik> sorry error, ja si nevsim ze nad tvym rozhovorem je rozhovor z Eleveou (ktery bydli v malem mestecku...), ale ty portrety sou fakt moc zajimave Ajsmug i Aidrien Assagir tam ma hezky portrety. A nepisu to proto, abych vam lez do vasich ponskych zadku Rainbowlaugh proste moc hezke Ajsmug
Právě dočtena povídka od Radlana Jay. Výborná práce, velmi příjemný náhled do jedné krátké životní epizody princezny slunce a velice elegantní skloubení jejího politického života s tím osobním. Když usměje se slunce jsem si vychutnal jako šálek lahodného čaje. Twilightsmile

Ilustrátorka rovněž odvedla dobrou práci. Tleskám oběma.
Rwakk:
Je to samozřejmě jen pouhý návrh... A designe by mohl udělat kdokoliv, i změnu fontu  Ajsmug

Tuxik:
Co se týče spousty práce navíc... Rád bych si odobně pokecal o tom třeba na Czequestrii. Poslechl bych si náročnost příprav a rád bych vypomohl, třeba s tim stajlováním.

A možná kdyby to bylo v pěknej vazbě, tak si myslim že by se ten sborník rozjel... Třeba by možná stačilo vyrobit jednu special edici. Hodit jí do aukce a myslim si, že by se pak zájem o knižní verzi rozjel  Ajsmug
Další, co si to představují jako Hurvínek válku. Podobné nápady tu byly i vloni. Vydat knížku není sranda. V první řadě to vůbec, ale vůbec není levná záležitost (viz Arosis a jeho kniha), zvlášť speciální edici. Museli byste tam dát ještě něco navíc, aby to vůbec přitáhlo. Co tam chcete dát? Jste si jistí, že dokážete sehnat dost zájemců? Kde chcete sehnat peníze na vytisknutí? Kdo si to vezme na starost? Kde to chcete tisknout?
Aidrien Assagir> tak nemusi to byt na papiru se zlatym orezem a vazane v kuzi jak Mein Kampf (tedy, ne ze by to nevypadalo pekne)...udelat par unikatnich kousku, treba pro CZQ, to by snad slo, i cena by se mohla napalit, protoze je by bylo treba jen 5 exkluzivnich vytisku Pinkiesmile v pripade zajmu by se pridelaly dalsi...a naklady? tak zhruba jako na vytisteni diplomky, tazke zadarmo to nebude, ale likvidacni by to taky byt nemelo...a kdo si to koupi? no minimalne autori, ne? teda ja tam byt, tak si to koupim ,at muzu to kazde navsteve omlatit o hlavu se slovy:

"vidite? moje povidka je v KNIZCE!!!" Rainbowlaugh Rainbowlaugh

no je to jen napad, mozna to takly vidim jak Hurvinek ... Rainbowlaugh
No tisk knih je docela hardcore, zalezi zda hard ci soft vazba. Naklady v ramci 10 kusu jsou kolem 6-10.000 Kc ale mohou byt i levnejsi - staci najit mensi shop a udelat osobni domluvu, preci jen trh s knihama klesa a firmy nemaji moc praci (coz v par pripadech pomohlo CZQ 2015, protoze veci byli o kousek levnejsi).

Ze zacatku by stacil full colour duplex tisk s krouzkovym bindingem - sbornik jsem loni vytisknul komplet ale nemam jak to vazat ani cas Rainbowlaugh
Čerpal jsem odtud - http://www.cenytisku.cz/bookletprint/
Formát: A5

Obálka

Typ papíru: křída lesklá (250g)
Barevnost obálky: 4 barvy (plnobarevný tisk)
Barevnost vnitřku obálky: 4 barvy (plnobarevný tisk)
Povrchová úprava obálky: bez úprav
Povrchová úprava vnitřku obálky: bez úprav

Vnitřní blok

Počet stran bez obálky: 224
Typ papíru: křída lesklá (135g)
Barevnost: 4 barvy (plnobarevný tisk)
Povrchová úprava: bez úprav
Knihařské zpracování: V2 (vazba lepená - paperback)

Náklad 50 ks:
61 924 Kč
1238.48 Kč/ks

Náklad 100 ks:
62 144 Kč
621.44 Kč/ks

Náklad 150 ks:
62 364 Kč
415.76 Kč/ks

Černobílé
Formát: A5

Obálka

Typ papíru: křída lesklá (250g)
Barevnost obálky: 4 barvy (plnobarevný tisk)
Barevnost vnitřku obálky: 4 barvy (plnobarevný tisk)
Povrchová úprava obálky: bez úprav
Povrchová úprava vnitřku obálky: bez úprav

Vnitřní blok

Počet stran bez obálky: 224
Typ papíru: křída lesklá (135g)
Barevnost: 1 barva (černá nebo přímá)
Povrchová úprava: bez úprav
Knihařské zpracování: V2 (vazba lepená - paperback)

Náklad 50 ks:
27 104 Kč
542.08 Kč/ks

Náklad 100 ks:
27 325 Kč
273.25 Kč/ks

Náklad 150 ks:
27 545 Kč
183.63 Kč/ks

Všimněte si jedné věci - brutální náklady jsou za sazbu a přípravu tiskárny. Zabírají 95% ceny. Za materiál jsou to potom už jen halířové položky. Pokud chcete tu knížku vytisknout plnobarevně v malém množství, tak je levnější si to vyjet na inskoustovce doma a jít si to někam svázat. Ve slušné kvalitě se bavíme o smysluplné ceně od sta kusů, spíš víc... Najdi (Macamane) sto lidí, co si to koupí a jdu to do toho. Ale jinak to nemá význam.

Takže asi tak...



Ale ještě jsem našel tohle - http://www.publikace24.cz/kalkulace/vyroba

Tam to vychází na 390 korun při deseti knížkách... to už smysluplně vypadá Twilightsmile

[Obrázek: lYBfXcF.jpg]

Je to pražská tiskárna. Musel by někdo zadobrovolničit.
Než klasickou knihu, pokud to chcete mít tištěné, tak imho stačí přesně vytisknout v kroužkové vazbě - aby aspoň někdo mimo ten úzký okruh tady věděl, že věc jako sborník existuje - pak se dá mluvit o něčem pokročilejším.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11