Bronies.cz

Úplná verze: Galacon 2015 - ohlasy a fotky
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4
[Obrázek: gala2015_zps39e6f928.jpg]



Galacon
Link: http://www.galacon.eu/
Datum: 1.-2.8. 2015
Misto: Ludwigsburg, Německo (Forum am Schlosspark)
Rocnik: 4



Letošní GalaCon s rekordní účastí 43 CZ/SK bronies bude pro mnohé z nás patřit k těm nezapomenutelným - tohle vlákno slouží pro ohlasy všeho druhu a také pro fotky, videozáznamy, případně ohlasy na sociálních sítích spojené s CZ/SK komunitou.

Za mě osobně... pořád jsem ještě myšlenkami v Ludwigsbugu a tak nějak se snažím vstřebat to všechno, co se tam letos stalo Twilightsmile a stejně jako ostatní Gala, i tenhle si zařadím to kolonky "Nezapomenutelné" - nejen pro ty zážitky, jež vidělo široké publikum, ale i pro ty mnohé menší, které zůstaly většině skryty.

Mám vyřídit několik vzkazů - doufám, že ten pro Ayu vyřídím osobně jako první Pinkiesmile
Tak jsem zpátky a hádejte co se stalo?

Při cestě přes Student Agency domů mi řidič očividně dal moje zavazadla nějaké romské rodině. Takže jsem bez merchu, oblečení, plyšáků, naprosto bez ničeho a naprosto v prdeli.

Až na tohle byl Galacon úžasnej. Škoda že mám nyní naprosto zničenou náladu, nemluvě o tom že jsem tam utratil hromadu peněz pro

Mimochodem, jestli tohle čte Lattel, ano, ukradli mi i obě Fallout Equestrie. Nemohl jsem nic dělat. Bylo to naprosto mimo mou sféru vlivu.
Tak som prišiel aj ja a po vybalení všetkého mám konečne trochu času dať von zo seba stále čerstvé spomienky.
Podobne ako Jamis, ani ja ešte nie som mysľou mimo Galacon, takže to vnímam ako prebiehajúcu udalosť. Kiež by to tak mohlo ostať.
Teraz 3 týždne reality a potom... CZQ yay Pinkiehappy

Ad Fingusa, to je hrozné, určite skonzultuj políciu v okrese, to sa možno bude dať vystopovať. Ak náhodou je tá cieľová rodina trochu slušná, mohlo by sa ti mnoho vrátiť. Ak nie všetko. Držím kopýtka aby sa ti to podarilo Pinkiesmile

Tak k Gala...
Príde mi zvláštny celý ten proces ako som sa tam dostal. Náhle nadšenie pre možnosť tam ísť napriek jednoznačnému "nie" po celý ten čas, rozhodovanie na deadlinovej úrovni apod... skrátka nemal som tam byť. To, že som sa na Gala dostal je vďaka Tomovi a inšpirácii, ktorú mi tá možnosť ísť dala.

Som nesmierne rád ako som sa rozhodol a ak by som nešiel, ľutoval by som.
Bolo to drahé, musel som sa vzdať prekrývajúcej akcie, zabralo to kopu času, ktorý sa dal tráviť trebárs s rodinou, s partnerkou apod., ale toto bol unikátny zážitok, ktorý si mimoriadne cením.
Spoznal som mnoho úžasných ľudí, zažil mnoho krásnych vecí s bronies, s ktorými by som inak čas vôbec netrávil a spoznal komunitu ktorej členom som už rok z úplne iného a omnoho zasahujúcejšieho hľadiska.

Ten pocit stáť, stačí stáť na Gala večeri, obklopený ~1500 bronies s chuťou zažiť niečo spolu, bol asi najsilnejší dojem z conu, nasledovaný hneď uvoľnenou priateľskosťou a nadšením bronies k hosťom, VAs atp. Bol tam rešpekt a prijatie, množstvo neskrývanej vďaky a radosti, ktorá sa dala v určitých momentoch takmer krájať.
Celkovo, nezmazateľné z pamäte a rozhodne pre mňa breakthrough vo vnímaní komunity. Myslím, že môžem sekundovať Pidiho výzvu ad Galacon z nejakého času späť. Je to pravda, stojí to za to Pinkiesmile

Rád by som sa teda poďakoval všetkým bronies, ktorí mi tú cestu a con spríjemnili svojou prítomnosťou a časom. Aj keď som sa spočiatku bál, že si tam miesto nenájdem, šťastne som sa mýlil. Bez vás by to nešlo, ten con mal 90% čara v samotných bronies a ja si hlboko vo vnútri vážim pozornosť a malé momenty s ľuďmi, s ktorými sa dá tráviť čas dôverne a uvoľnene. Od toho bude priateľstvo a vidieť, že medzi bronies to takto dobre funguje je príjemné.
Takže ako by Twi písala,

"Dear Princess Celestia, for the past 4 days I learned how important it is to never forget that there are friends to make out there. Going out and meeting them is a sure path to happiness."
Hi everypony.
Jsem doma a jdu pomalu spat. Zitrek uz nevstanu do barevneho MLP sveta, ale do sveta EQG a "obycejnych dvojnozcu".
Uz ted se tesim na Galacon 2016. Uz jen 361d 9h, 45m...

A nez se zpracuji fotky, tak tady jsou dve pracovni *pred a po*: https://goo.gl/photos/VeQibefFLHwrAZkP8

PS: tohle je muj prispevek cislo 666. husty.



+moje fotky jsou na FB
Co se stalo tady Fingusovi, je snad ta nejhorší možnost. Takhle přijít o všechno z toho úplně mrazí. Navíc bez možnosti tomu jakkoliv předejít. Mě sice po návratu z Galaconu pražáci šlohli obě RZ (asi moravskou ještě neviděli) ale to ve srovnání s výše uvedeným nestojí za řeč. Jestli Fingusa přijme nabízený "brohoof" rád bych přispěl alespoň materiální kompenzací nepřízně osudu. Pošli číslo účtu, klidně na sz. I když mám za to, že se ostatní přidají. Nesnáším laciná gesta, ale tohle nelze jen tak přejít.
(08.08.2015, 13:44)Plum_Jimmy Napsal(a): [ -> ]Jestli Fingusa přijme nabízený "brohoof" rád bych přispěl alespoň materiální kompenzací nepřízně osudu. Pošli číslo účtu, klidně na sz. I když mám za to, že se ostatní přidají. Nesnáším laciná gesta, ale tohle nelze jen tak přejít.

^ Připojila bych se.

Nicméně, on topic:

[Obrázek: CL62tG_UwAE83iB.jpg]

Nebudu hodnotit dojmy z času stráveného s kamarády z minulých let a jiných conů. Samotná akce... tak půl napůl pozitivní.
Gala je pro mě důležitá část celého Galaconu a letos se určitě nevyvedlo podle mých představ. U dveří organizátoři tvrdohlavě trvají na "fancy dress", zatímco uvnitř se jede koncert, společenské tance na tu hudbu prostě nenapasujete... ve chvíli, kdy skončí, sál se vyprázdní kvůli autogramiádě a uvnitř zůstane deset, maximálně lidí. Ostatní, co měli v plánu si zatančit na Gala, už to vzdali a odešli. Mluvila jsem s organizátory, prý s náplní koncertu nemohli až tak moc dělat... těžko říct, nakolik je to pravda.

Z panelů jsem měla v plánu jít jen na ten s Thiessenovými, to se mi splnilo. Až na vzniklé zpoždění spokojenost. Ještě jsme se na chvilku objevili na aukci, hug jsem bohužel neviděla, jenom Fantu Pinkiehappy
Napůl dobrovolně (slíbila jsem sehnat podpisy) jsem si vystála frontu na autogramiádu. K mému překvapení si mě Daniel celkem dobře pamatoval z Crystal Fairu, Tabitha už o něco méně (tss. Určitě se na conech objímá s kdekým Rainbowlaugh). Blízké setkání se všemi hosty za to nakonec stálo Pinkiesmile [spoiler: (Taky jsem vždycky toužila dopřát si tu bizarní podívanou na Creberovy "prodávající svoji dceru". Not disappointed here. Nicméně Monique se strašně líbilo to, co jsem přinesla k podpisu... zatím neřeknu co to bylo.)]
Na karaoke jsem se dostala, cosplay soutěž jsem nakonec vynechala, ač jsem původně byla zapsaná (s jiným kostýmem, jenže jsem zhubla a byl by problém ho upravit). A *squee*... tři minuty po příchodu na con už jsem odcházela od stánku s plyšákem Party Favora. Rainbowlaugh Bylo to ale v plánu, buď si koupit Applebloom, nebo někoho z úvodu páté řady Pinkiesmile
Prošvihla jsem ale možnost vyfocení s jedním cosplayerem... Damn Rainbowlaugh (Jamis asi tuší.)

Prostě, na con sám o sobě, kromě Gala, si nemůžu vysloveně stěžovat Pinkiesmile Události mimo se ukázaly jako větší problém. Nejen pro mě, jak koukám.
Taky bych mohl konečně sepsat své zážitky Pinkiesmile

Můj první zahraniční con dopadl naprosto úžasně. Sice jsem tak nějak předpokládal co se tam bude dít, ale stejně mě to ohromné množství lidí a zážitků skoro porazilo, a to hned první den ráno Rainbowlaugh
Každopádně - poznal jsem ohromnou spoustu nových lidí, a to jak mezi bronies tak i mimo - vysvětlování místním obyvatelům co že se to tam děje taky stálo za to Pinkiesmile Zažil jsem hromadu zábavy, a musím říct že teď na mě konečně dolehl ten pravý duch bronies komunity. Tak skvěle a "mezi svými" jsem se snad ještě necítil.
Vybrat nejlepší zážitek je hodně těžké, protože se mi celý Galacon slévá do jednoho velkého awesome. Z programu asi PlushieCon, skvělý nápad a vidět stůl přes celé podium, plný povětšinou ručně vyráběných plyšáků, byl skvělý pocit Pinkiesmile
Mimo con pak definitivně setkávání se s lidmi. Děly se i věci pro mě tak nenormální, jako že jsem sám od sebe přišel za někým koho jsem vůbec neznal a začal se s ním bavit. Aneb goodbye, social anxiety Pinkiesmile
Škoda jen, že každý pěkný kus merche na který jsem narazil vyprodali dřív než jsem se rozhoupal k tomu ho koupit (až na Twilight šálu, kde jsem ukořistil poslední kus).

Každopádně 12/10, příští rok definitivně znova. A Finguso, dívej se na to z té lepší stránky. Třeba se noví majitelé tvých poníků naučí něco o přátelství. Materiálu na to mají dost Rainbowlaugh
Už se mi to nějak rozleželo v hlavě... První věc - pokud měl někdo představu že to v zamoří chodí jinak než na Galaconu plete se. Atmosféra to co se děje okolo, hosti klábosící s bronies to všechno tam je.
Ale postupně:
Odjezd tento rok proběhl z Černého Mostu v Praze hned po nastoupení do vlaku jsem potkal skupinku známých tváří Houpe a spol (sry kluci, nepamatuju si vás všechny). Při čekání na bus IzV vybalil meloun se slovy "přece ho nenechám shnít v lednici" a taky vznikla nová hláška "NeHonzdiruj"
Cesta autobusem byla dlooouhá, ale mě nijak nevadila byl čas na to poklábosit a kouknout se na filmy. Kousek za hranicemi jsme pak pořídili skupinovou fotku.
Con site byla poznat, všude se pohybovalo spoustu lidí v pony tričkách a před vstupem vysely vlajky Galaconu. Autobus zajel k Nestoru, kde vyložil první polovinu bronies. Druhá půlka mířila k Ibis hotelu.
Večer bylo v plánu vyrazit do Irish Pubu. První koho jsme potkali byl americký brony který moc netušil kde se Irish pub nachází, no nabídku na připojení k naší skupině neodmítnul  Twilightsmile .
V Irish pubu bylo narváno, pár lidí co jsem viděl na BronyFair 2015 v Berlíně jsem tam potkal a prohodili jsme pár slov. No po chvíli čekání na pivo se pár lídí odebralo na jídlo do místního bagetového fastfoodu.
První den conu a tradá pro lístek, dle slov Arctica Blue bylo vhodný jít zhruba o hodinu dříve kvůli frontě. To se naštěstí nepotvrdilo, cestou na consite jsme potkávali ostatní bronies už s lístkem na krku. Já a Jamis  jsme měli lístek Plus který byly u druhého vstupu kde byla o dost menší fronta.
Začátek jak jinak než openning ceremony, při čekání v sále Houpe prohodil pár slov Rainbowlaugh a Perry se uvedla jako Adagio Dazzle. Následovalo uvedení Tabithy, Thiessenů, Gabe & Michele vč. jejích rodičů, komplet teamu stojícím za blogem EqD, StableTec Studios a v neposlední řadě také Telofy s Bronies4Good (fixed by Catra). Bonusovej song s Gabem & Michele.

Jak to shrnout? Celkově to snad ani nejde, bylo tam toho tolik tak snad bude stačit tenhle průřez (se strašně duchaplným začátkem Rainbowlaugh):


Doteď jsem to neměl s čím porovnat BronyCon 2014 v USA ale můžu řict že se to v ničem neliší. Často jsem slýchával že je moc komerční a že hosti nejsou skoro mimo program vidět. Není to tak, v zámoří to funguje úplně stejně atmosféra je shodná prostě zábava. V USA je možná trochu výhoda v tom, že mají hosty "více po ruce", tak že jich můžete potkat většinu na jednom conu.
Stran: 1 2 3 4