Bronies.cz

Úplná verze: Star citizen vs Elite: Dangerous
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
Vzhledem k tomu, že se blíží zima a nemám poslední dobou co hrát, tak jsem se rozhodl začít s MMO. Mám však dilema, do které z těchto dvou her jít. Proto bych se chtěl zeptat, kterou z uvedených her by jste doporučili a kde potkám víc bronies, kteří by si se mnou zahráli.
Jednoznačně Star Citizen. Bohužel si ještě pár let počkáš na plnou verzi. Čili, v dlouhodobém horizontu bude Star Citizen legendární hra, ale pokud hledáš něco, co můžeš hrát hned teď, tak Star Citizen rozhodně ne.

Těžko říct, kde ji víc bronies. Ze zdejšího fóra asi víc lidí hraje Elite Dangerous.

Co se týče sdružování hráčů do guild a podobně, tak ve Star Citizen jsou organizace, takže se tam snadno vytvoří nějaká bronies organizace. V Elite Dangerous nevím, ale nic jako guildy jsem tam zatím neviděl a co jsem četl, tak je tam tedy zatím nemají.

A abychom pochopili jak je Star Citizen super, tak se podíváme na řeč admirála Bishopa, kterého hraje Gary Oldman. Nejde o předrenderovanou scénu, ale o real-time animaci, takže tuhle kvalitu uvidíte přímo ve hře.
Co to porovnávám, tak Star Citizen má velké ambice, všechno tam bude hyper super mega propracované etc etc. Jenomže problém je právě v tom (bůh ví kdy) BUDE. To Elite vypadá taky velmi zajímavě, vyzkoušel jsem si jakési demo (kde jsem si přenastavil ovládání dle tipu v topicu o Elite, díky za to, hned je to hratelnější) a celkem mě to zaujalo.

Svého času jsem dost hrál Freelancera, čili obě tyto hry jsou něco, na co jsem dlouho čekal. Děsí mě ale to, že když mi zničí loď, je po ní. V případě Elite to chápu tak, že se za nějaký bakšiš dá vykoupit zpět, otázka je, jak často můžu umírat, abych nezbankrotoval a nemusel začínat od začátku. U Star Citizen jsem pochopil, že se platí vlastně game time ~ pojištění (za €), pokud se pojištění neplatí, papá lodičko. A nechce se mi věřit, že by smrt v těchto hrách byla nějak výjimečná.

Kdyby se tu našel někdo zasvětit nás do (ideálně) obou her, bylo by to fajn, protože mi připadají obě hodně rozsáhlé na to, aby do nich člověk skočil jen tak.
Tohle není ani otázka jako co je lepší, ale co si můžeš zahrát, a taky jestli tě to bude bavit.
Starcitizen je proto na pár let out of the question. Prostě není hratelná verze.
Elite and Dangerous je venku, je obrovský, hodně možností, můžeš i navštívit doposud objevené planety nebo hvězdy, ale bude tě bavit?
Elite je spíš sandbox, kde postupně přidávají featury, ale po nějaké době tě může grind na lodě omrzet. Ono je to jen otázka času, protože je jen tolik věcí co můžeš dělat obchodováním, objevováním, pirátěním a lovením odměn. Příběh si tam tvoříš sám a o tom jak se vyvíjejí aféry galaxie čteš ze zpravodajství. A ano, svými činy můžeš ovlivnit vývoj různých systémů. (jejich politické začlenění a převahu té či oné frakce)
Jinak systém ve hře ti umožní plyně přepínat mezi specializacemi, jen tím, že si převybavíš loď (jak která, některé jsou na jiné profese neefektivní) a neztrácíš tím hodnotu. (není tam systém opotřebení na loďě či vybavení jako když si v reálu koupíš auto).
Nejlépe se podívej na videa co od té hry můžeš čekat, a pokud si myslíš, že tě to bude bavit, jdi do toho. Je to velmi solidní hra. Graficky pěkná a sound design je excelentní.

Můj osobní názor ale je, že jakmile vyjde Starcitizen se slíbenými ambicemi, tak Elite totálně převálcuje. Taky záleží kde v té době Elite bude. Nedávno vydali planetární modul.

Já osobně zatím lítám ve Vulture a lovím hady (Anacondy, Pythony, Cobry atd... Ajsmug ) Je to silná a bytelná loď, která má ale problémy s nedostatečným reaktorem. Člověk si prostě musí i vychytat prioritu modulů na napájení. Pinkiesmile
No pokud jde o mě, já bych šel klidně do Elite. Právě jak říkáš, myslím, že až Star Citizen vyjde, bude to super, suprovější třeba jak elite, ale otázka je kdy (a jestli) to bude.

Takže Miky žádný vymlouvání, jdem koupit Elite!
A pak můžem někdy zalítat! ^_^

S letkou se pak můžeme klidně pustit do piráckých Anacond a vydělat (pro vás) nekřesťanské peníze do začátku. Rainbowlaugh
Akorát si už nejsem jist jak momentálně odměny fungují. Jestli se rozdělují, nebo se připisují každému kdo zaútočí. Je to dlouho, co jsem to hral v letce.
Squadron 42 ohlasili na 2016 a bojovy modul vypada, ze uz by v ramci pristiho mesice mel fungovat, takze FPS shooter + social hotov, hangar, single a coop bitvy a tez zavody tez hotovy =)

Tez je nutne si uvedomit, ze nabrali behem roku spoustu vyvojaru a zapracovat se trva nejaky cas, tudiz v 2016 by vetsina z tech nekolik set lidi jiz mela fungovat na 100%, doufat muzeme Twilightsmile
Ani jedno.
Elite sice vypadá pěkně na 4K monitoru, ale co se týče herního obsahu, je na tom bídně. Jestli se chceš dívat na pěkný vesmír, stáhni si Space Engine.
Star Citizen není ani hra, je to pouze souhrn nedodělaných modulů a marketinkových akcí. Opravdová hra pravděpodobně nikdy nebude existovat kvůli nekompetenci vedoucích vývojářů. Prodávají virtuální lodě za desítky tisíc, ale po nějaké alfa nebo beta verzi ani vidu, ani slechu. Pro mě to je jednoduše podvod.
Doporučuji si přečíst tento článek http://www.escapistmagazine.com/articles...he-Company

Pokud chceš solidní Space MMO, skus EVE Online. Hráčská komunita je mnohem solidnější než u WOW, a hra samotná má stovky hodiny obsahu.
Taky můžeš skusit Warframe. Je tam hodně grindu, ale je to super bezmyšlenková rubačka pro kohokoliv.
Jestli máš výkonný pc, skus také PlanetSide2. Je to taky F2P a dobrá sranda, ale technicky je to katastrofa.
RadlanJay: Jasně, tak co to potom už několik měsíců (nepravidelně) hraju, když ne alfa verzi? Asi je to nějaká jiná hra, kterou jsem si se Star Citizen spletl Rainbowlaugh
RadlanJay koukam disponuje tradicni schopnosti se chytnout na hoax a nevyuzivat sveho vlastniho uvazovani a mysly Rainbowlaugh

Alfa verze uz davno vysli, veskere lode koupene za finance jsou dostupne ve hre, Chris vydal spousty nadhernych space-simu a je to spolehlivy clovek, dle vseho co je dostupneho na netu.

Pokud nemas tu hru tak je zbytecne tu komentovat a postovat hoaxove articly.
Stran: 1 2 3