Bronies.cz

Úplná verze: Povídky podle obrázku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Když nějaký malíř nakrelí obraz, tak člověk v něm může pak vidět i víc, než jen pouhé zachycení momentu.  Jeho mysl mu pak může přehrát i celý děj, který by se k tomu obrázku mohl vztahovat. Pinkiesmile

Občas se mi stane, že když vidím nějaký krásný obrázek v oblasti My little pony, tak má fantazie pak k němu dodá i příběh. Twilightsmile

Proto jsem založil toto vlákno, kde by jakýkoli broník který viděl pěkný obrázek z MLP, mohl k tomu napsat povídku.  Nemusí se hned jednat o povídku s milionem slov.  Klidně může mít slov i pod dvěstě.   Ale aby nějak pěkně zapadl do konceptu obrázku. Pinkiesmile

Vím, že v každém broníkovi co vidí obrázek které má určité kouzlo, v něm občas probudí fantazii. Fantazii k povídce, ze které se pak může stát velké dílo.  A právě ten obrázek tomu může hodně pomoci. Pinkiesmile

Pro vaši představu jsem si vybral za ukázku pár takových obrázků, ke kterým jsem dodal nějaký příběh.  
Tato povídka je už staršího data
Obrázek
[Obrázek: watching_over_the_night_by_inuhoshi_to_d...6jj3dx.png]
Povídka

A zde je povídka na obrázek, kterou jsem dodělal včera. Ten obrázek mě náramně nakopl k velké povídce, kterou chci po dvou letech konečně dodělat.  Tato část je jen kousek ze třetího pokračování mého projektu Paměti princezen Pinkiesmile  První část můžete najít zde Paměti princezen část první.

Obrázek
[Obrázek: finding_celestia_s_origins___dec_5th_by_...9jcqmm.png]
Povídka

Zde je místo, kam si můžete vložit obrázek, který se vám líbil natolik, že vás inspiruje k sepsání minipovídky tak, aby co nejlépe seděl s tím obrázkem.
Budu rád, když sem někdo taky přispěje. Povídejte si o tom, hodnoťte v klidu své povídky a prostě se tím bavte. Fantazie je krásná věc Twilightsmile
PS: Prosil bych povídky, které jsou v souladu s pravidly fora. Děkuji Pinkiesmile
Výborný nápad a doufám, že se ujme. Pinkiesmile Nemít uzavírání pololetí, možná bych na to reagovala o něco dříve.

Co se týče Neočekávané cesty.
"Původní" (předpokládám) verzi jsem četla dávno, takže jsem si jí s radostí před přečtením tohoto zopakovala. Nebylo to špatné, ale pár nešvarů kolem stylistiky a příběhu by se tam našlo. Navíc mi chybělo pokračování. U NC se mi líbil posun. Už to není takové "neučesané". Dobře se to čte, příběh plyne akorát a není to téměř čistě jen o dialozích, případně vyprávění. Naučil ses lépe popisovat dané situace, což příběhu prospívá. Jen tak dál. Doufám, že to pokračování bude a příběh neskončí v zapomnění. Pinkiesmile
Katrinka: Díky ti za koment a uvidí se, kam až to půjde Pinkiesmile

Ale nyní tu mám jeden obrázek, na který bych reagoval menším psaním. Pinkiesmile

Obrázek
[Obrázek: MarblePiebyWinternachts-1117935980.png]


Povídka
Marble Pie v ten nový sváteční den na kamenné farmě, pozvala Big maca do svého pokoje a mlčky ho pozorovala, jak se nesměle rozhlíží kolem sebe. Pak přešla k truhle se svými věcmi, nosem se zabořila dovnitř a zoubkama vytáhla svůj sladký kamínkový náhrdelník. Přišla s ním k Bigovi a jemným dotekem svého kopýtka na krk naznačila, aby sklonil hlavu.
Big mac to udělal a Marble mu jej nasadila na krk před jeho chomout a nyní zpozoroval, jak se ty kamínky rozzářily barvou jeho srsti a z překvapeného výrazu přešel do úsměvu. Viděl totiž na Marble, jak se jí lesknou oči a pochopil to.
Pochopil, že tento dar byl prvním, komu jej mimo rodinu dala. Čekala na tento okamžik dlouhá léta a nyní ví, že tento poník co stojí před ní, je pro ni něčím výjimečný.
Big macintosh ji okamžitě pohladil po hřívě a chtěl udělat něco neuvěřitelného. Pomalu se nakláněl k Marble, když tu jako by okamžitě ztuhnul, vytřeštil oči a skoro ani nedýchal.
Marble se chtěla zeptat co se mu stalo. Ale on okamžitě vyběhl ven z domu Pieových a cválal pryč vstříc k obzoru.
„Tak takhle rychle jsem svýho bráchu utíkat ještě neviděla. Co to do něj vjelo? “ Řekla udiveně AJ Granny Smith a dělala si obavy, zda se vůbec vrátí.
„Neboj se o něj. Mám pocit, že ho zítra večer najdeme doma.“ Dodala Granny a šla zpět do domu.
Applejack se otočila a stačila ještě vidět, jak za oknem v prvním patře hledí do dáli svýma uslzenýma očima klisnička, která zrovna prožívá veliký zármutek.
Druhý den byli Appleovic sbalený a připravený na návrat do Ponyvillu. Než se ale na zápraží stačili rozloučit s Pieovic rodinkou, přiběhl celý udýchaný Big mac k nim a ztěží zachraptěl „Marble? Marble Pie?“
Celou dobu byla ta klisnička schovaná v domě a ani se nechtěla ukázat na rozlučce. Tiché kroky však byly známkou toho, že si Marble dodala odvahy. Zvláště, když slyšela Bigův hlas. Přišla až k němu a její svěšená hlava říkala, že jí není dvakrát dobře po těle.
Big mac jí ale kopýtkem jemně nadzvedl hlavu a všichni kolem pak hleděli na to, co udělal. Z brašny na boku svou tlamkou vytáhl něco, co po dlouhá léta patřilo vlastně jen jemu. Byla to Chytruška, kterou si tak pracně vybojoval z davu poníků, co ji chtěli také. Po menším rozhovoru s Twilight mu ji pak nechala, protože viděla, jak je Big mac šťastný i bez kouzla, když ji může mít.
Nyní ale nastal čas ji předat dál. Předat jí někomu, na kom mu nyní moc záleží. Proto ji opatrně položil Marble na záda a s úsměvem jí pohladil po tváři.
AJ i Granny Smith se neubránily slzám. Big mac jel pro svůj dar zpět do Ponyvillu proto, že se zamiloval do té nejkrásnější kobylky, jakou mohl potkat.
Marble Pie si vzala Chytrušku do kopýtek a dojetím se nezmohla na nic. Avšak Big věděl, co má nyní udělat. Pomalu se přiblížil k její hlavě a jemně ji políbil na rty.
Všichni teď veděli, že nastává doba, kdy se změní osud dvou rodin a hlavně dvou poníků, kteří nyní našli společnou cestu, po které se vydají vstříc k nádherné budoucnosti.


Nádhera kdybych měl nápad a hlavně náladu něco takového napsat, tak se pokusím, ale ještě si radši počkám Pinkiesmile

Odesláno z mého MI 3W pomocí Tapatalk
i me se to moc libilo Pinkiesmile a az se mi podari vyporadat se s prokrastinaci, tak mam v planu take sem necim prispet...
Blue Storm: Miloučká povídka, dost se mi líbí. Takovýchto povídek by na fórum mohlo občas chodit víc. A ten obrázek je taky nádherný. Pinkiesmile
-----------------------------
Jedno double-drabble inspirované obrázkem psané na přání spolužačky v suplované hodině. Pinkiesmile
Obrázek
[Obrázek: Sunset-Shimmer-in-a-pretty-dress-equestr...39-850.jpg]

Šaty
„Opravdu…“
„Zajisté, zlatíčko. A opovaž se je odmítnout.“
„Sluší ti to!“
„Ale...“
„Tím neustálým zíráním do černa víček urážíš mé umění, má milá. Neštvi mne a otevři ty oči.“
Zhluboka jsem se nadechla a udělala dle jejího přání. Nemohla jsem se ubránit překvapenému výrazu, vážně ne. Zajisté, že jsem dobře znala její um, přece jen byl věhlasný po celé čtvrti a navíc nám ho vždy velice ráda předvedla. A i přesto, že některé z jejich módních výstřelků byly totální výstřel mimo mísu, stále měla obrovský talent, který předčil kdejakého profesionálního návrháře. Neříkala jednou Twilight něco o tom, že její protějšek v Equestrii má vlastní butik? Docela bych ho přála i téhle Rarity.
„To jsem vážně já?“ zeptala jsem poněkud šokovaným hlasem.
„Představ si,“ zářila spokojeně Coco. Už při příchodu k Rarity domů jsem byla obeznámena se skutečností, že tahle mladičká studentka s nadšením u návrhu a realizace pomáhala.
Prohlížela jsem se v zrcadle a neustále se natáčela různými úhly tak, abych dobře viděla, jak mi šaty pasují. Jemné líčení, nádherná maska, ve vlasech dva culíky, fialový satén… byly skvělé.
Ne, to je slabé slovo.
Byly přímo dokonalé.
Ale přesto mi jedna věc nevýslovně vadila.
„Musí být ten výstřih… tak velký?“
Varování spoiler S6!
Není to ani tolik povídka, je to takové přání do života jisté klisně, takže nejdřív zvažte jestli to sem patří.
[Obrázek: b7099b06e28504b046a8721d37dcb1391c964b4b.gif]
https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/sJYoJU...964b4b.gif

Flurry Heart přeji ti štěstí a lásku v kruhu tvé rodiny a ještě dál! Tam kam se vydáš budeš rozdávat nejen přátelství, ale spoustu jiných krásných věcí. Tvá matka tě bude vždy chránit má schopnosti šířit lásku jako nikdo jiný a ty jsi to po ní určitě zdědila. Tvůj otec tě bude velmi milovat a jakožto velitel královských stráží budeš stále pod jeho ochranou, na dále tvoje moc hodná teta Twili z Ponyvillu ti bude vždy oporou, když to bude potřeba s kouzli ti pomůže razdva, ale to nejsou jediné problémy, co dokáže vyřešit a ty jí vždy potěšíš, až ji přijedeš navštívit, ale ne jen sní se tu potkáš. Pinkie ti přichystá vždy tu nejvíce parádní narozeninovou oslavu, co jsi kdy zažila, Rarity ti bude moc ráda tvořit šaty, kostýmy a cokoli spojeného s módou, též pro ni budeš potěšení. Rainbow Dash si ihned všimne, že v oblasti létání budeš hvězdou s tvými nádhernými křídly nebudeš nikdy pozadu, Applejack tě vždy uvidí ráda jakmile zavítáš do Sweet Apple Acres, jedině zde najdeš ta nejšťavňatější jablka v Equestrii a Fluttershy ti vždy nejen při čajovém dýcháku s čímkoli pomůže jak jen bude moct.

Twilight Universe
Ahoj všeci. Mám v plánu psát takový menší příběh. Chtěl bych váš názor, jestli by jste to vůbec četli. Pro informace mě můžete kontaktovat, ale povídku dostanete, až když uvidím, že by o to byl zájem.
Takhle to ale nefunguje. Nejdřív něco napíšeš, abys ukázal, co můžeš nabídnout, a čtenáři o to buď projeví zájem, nebo ne Pinkiesmile Momentálně o tobě nevíme nic, takže prostě nemůžeme posoudit, jestli tvoje povídky chceme.

Navíc, pisálek by měl psát, protože chce, ne proto, aby byl populární. Takoví totiž napíšou pět řádků a pak s tím seknou, a pak tu máme prázdné téma pro srandu králíkům.

A mimochodem, jsme tu tak trochu off-topic.
[Obrázek: derpy_wallpaper_oops__my_bad_by_akamaru1992-d5vyj6x.png]
Však jsem se zeptal, jestli to sem můžu umístit. Jsem na bronies nový tak mám taky dotaz. Co to znamená "off-topic"?
Stran: 1 2