Bronies.cz

Úplná verze: Zmokovy kreace
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Vítejte! Na začátek si dovolim napsat něco o obrázkách, který ode mě můžete čekat.
  • Jak dloho kreslim?
    Začal jsem asi tak před čtyřma rokama, ale vlastně jsem toho za tu dobu moc nenakreslil. V průměru asi tak dva, tři obrázky za měsíc. Dohromady jich víc než dvěstě nebude, když nepočítám úplný čmáranice po papírech okolo. Ona mě totiž nálada na kreslení chytne většinou pozdě v noci a přejde až k ránu a to se ve všední dny moc provozovat nedá ;-) Moc mě nebaví sledovat tutorialy a číst si teorii, ale vždycky když se k tomu dokopu, tak mi to hrozně moc dá. U obrázků taky dost přemejšlim - proč se mi co líbí, jak to funguje, proč se mi něco nezdá.
  • Čim kreslim?
    Nejčastějc mikrotužkou na papíry do tiskárny. No vlastně skoro vždycky, když pominu pár pokusů s vodovkama a pastelkama. Občas dovybarvim v počítači, ale většinu ani nemám naskenovanou. Mimo to maluju taky digitálně - používám Photoshop, kterej mi vyhovuje širokejma možnostma úprav obrázků, protože nikdy nejsem spokojenej s tim co jsem vytvořil. Nejoblíbenějším nástrojem je rozmazávací štětec s ostrejma hranama a funkce liquify.
  • Co kreslim?
    Tak poníci jsou asi zřejmý :-) Ale kreslit jsem začal během hraní RPGček s kamarádama a to je pořád mym nejčastějším námětem. (Proto taky ta tužka a papíry, nic jinýho po ruce nebejvá.) A protože hrajeme obvakle scifi nebo fantasy, tak se to odráží i v mý tvorbě. Nejvíc mě bavěj postavy, ikdyž bych se chtěl víc soustředit na celý situace a náladu scény. Začínal jsem mangou, protože se snadno učí a jsou rychle vidět výsledky, a myslim, že ten vliv je vidět pořád. Na poníkách si hlavně zkoušim nový postupy a styly, protože jsou jednodušší než lidi a nemusim se na ně až tak soustředit. Kreslit pořád to samý, pořád tim samym způsobem mě celkem rychle omrzí.

A tady si můžete prohlídnout to, co považuju za povedenější část mý tvorby:
Galerie na DeviantArtu
(26.10.2011, 16:52)Zmok Napsal(a): [ -> ]Jak asi každej brony ví, Equestria neni tak růžová, jak se nás snaží přesvědčit propagandistickej seriál. Poníci musej každej den odolávat náporu chaosu (hlavně z Everfree forestu), a proto božská císařovna sestavila skupinu witch hunterů, aby chránili Ponyville.
http://zmok.deviantart.com/art/Witch-Hun...-265386107

Its so..AWESUM.kreslíš fakt božsky,nepřeháním.
Awesome Pinkiesmile Stíny,barvy, tvary, je to dokonalé opravdu.
Narazil jsem jeden perfektní fanfic - crossover s Honor Harringtonovou (ač by se podle názvu mohlo zdát, že jde o červenou knihovnu, je to ve skutečnosti military space opera). A tak jsem udělal fanart:
[Obrázek: ponies_in_space_fanart_by_zmok-d4oeca2.jpg]
http://zmok.deviantart.com/#/d4oeca2
Takže jestli někdo čtete Honorságu, tak tady máte Ponies in space
Ty vole, kreslíš naprosto úžasně Pinkiesmile

Jen tak, zajímaly by mě tvoje začátky, šlo ti to už takhle od ruky?
Ne, kreslil jsem hůř než co tady většina posílá jako svoje první výtvory Raritywink
(06.02.2012, 14:08)Zmok Napsal(a): [ -> ]Ne, kreslil jsem hůř než co tady většina posílá jako svoje první výtvory Raritywink

Kreslíš 10x líp než to co tady já posílám jako svoje poslední výtvory Rainbowlaugh (chvála bohu, že mi máma zachránila moje kresby od školky, alespoň se nemusím cítit až tolik trapně Twilightsmile )
A ty kreslíš podle vzorů, nebo celý sám? Protože ty linky jsou dost přesný.
(06.02.2012, 14:43)Zmok Napsal(a): [ -> ]A ty kreslíš podle vzorů, nebo celý sám? Protože ty linky jsou dost přesný.

Řekněme tak na půl.. necítím se ještě na plnou samostatnost, takže když potřebuji někoho nakreslit, tak si většinou pustím DVD nebo AVI, kde je příslušná póza překreslím si na papír kostřičku a oválky.. xichty a případné detaily, jako jinak natočená hlava, zavřené oči nebo uhnuté nohy už doladím pak.. až to k něčemu vypadá, tak to jde do počítače, kde přes to nakreslím bezierovy křivky.. přesnost se tak trochu daná tím, že když se mi něco nezdá, tak přeměřuji poměry (např. sílu nohou) podle šablonek.. ale jinak si myslím, že to až tak moc přesné není.. Takhle blbnu ale jen pokud chci dostáhnout cizího stylu (G3, FIM), jinak na to dlabu a co načmárám na papíru, to jednoduše obtáhnu a hotovo Pinkiesmile Třeba Rainbow Dash vs. Rainbow Dash je ten případ..
Tohle je třeba výběr toho, co přežilo čistku z minulého a předminulého roku:

http://elfman83ml.deviantart.com/gallery...s#/d486q25 - tohle byly skeče chvíli po tom, co FIM začalo vysílat..

a tohle je v průběhu http://elfman83ml.deviantart.com/gallery...s#/d4fl46h

Asi je dobře vidět, že to není zrovna 2x přesné Rainbowlaugh ale je to 1:1.. já spíš kreslím miniatury.. jsou rychlejší Ajsmug

Jestli zněl dotaz "obkresluješ obrázky přímo na počítači ze spodní vrstvy" odpověď zní bohužel ne Pinkiesmile

Terok

Tvůj DA radši nekomentuju Rainbowlaugh To by bylo samé Super a Awesome atd... Rainbowlaugh
Ale ten crossover s Honor Harringtonovou se mi líbí, vypadá to jak nakreslené propiskou Rainbowlaugh
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25