Bronies.cz

Úplná verze: Glory si píše..
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6
Věřím, že se tento fanfic bude líbit několika lidem. Já však mezi ně nepatřím a tím nechci říct, že by byl špatný. Jen nemám moc rád témata, kdy se míchají světy. Hlavně ne náš s Equestrii. Nejsem prostě fanda těchhle crossoverů.
Každopádně tam vidím ale zlepšení ohledně odstavců, sdílení a čitelnosti. Myslím, že se zlepšuješ a přeji ti, aby ti to vydrželo.

Být tebou, bych ale aspoň k odkazu něco napsal. Když tam hodíš jen název kapitoly a samotnou kapitolu (ještě k tomu celý odkaz) nevypadá to dobře. To je tak asi vše, co k tomu teď mohu říct.
Díky vím, že ty jsi v tomhle dost skušený a rozumím, že každému nesedne to co se líbí jiným i já už v tom příběhu chvílemi tápu. Na můj první příběh jsem si vybral těžké téma, ale pokud to půjde tak ho dokončím.
Tak tohle mě pobavilo, hlavně ten konec. Těšim se na 4. part
Tak to mám pro tebe jednu dobrou a jednu špatnou zprávu:

Špatná
Odjíždím na výlet do Švédska - > tudíž nebudu moct pracovat na čtvrté části.

Dobrá
Chtěl jsem ukončit třetí část v napínavé části a tak kus, který jsem odsekl putoval hned do čtvrté části Pinkiecrazy
RE: Špatná
To mi ani nevadí. Rád počkám. Za tu dobu co budeš pryč dostaneš dalši nápad.

RE: Dobrá
Tak to je jasný. O to víc to je napínavější.
Stejně jako Rwakk, nejsem zrovna člověk, co by nějak zvlášť holdoval příběhům takového typu. Ne, nijak zvlášť příběhy o lidech, kteří se dostanou do Equetrie, nemusím. Ale souhlasím, že na fóru se pár lidí s oblibou přesně v tomhle tématu najde, takže nemám strach o to, že by nebyl zájem, jen si potencionální čtenář musí příběh najít (což se moc lidem nechce).
Ale zpátky k tomu, co už jsme si řekli pár měsíců zpátky, když jsi zveřejnil první kapitolu. Byla v katastrofálním stavu, v bloku, bez odstavců. Naprosto nečitelné. Když si teď přečtu aktualizovanou první a třetí kapitolu, jde jasně vidět, že sis během uplynulé doby osvojil pár věcí, které jsou v psaní příběhů důležitým základem a které jsme Ti vytýkali. V tomhle chválím. Ano, stále jsou zde věci, které mě iritují, ale už jich není tolik. Gramatické chyby jsou zde stále, i když ne v takovém hojném počtu. Dobrá práce. Akorát si dávat pozor alespoň u i/y, poněvadž "mi" a "my" je v rámci češtiny sakra velký rozdíl. Myslím, že právě za takovéhle maličkosti by Ti maturitu z češtiny neuznali. A podobných drobousků je tam dost, takže víš, na čem zapracovat. Doporučuji buď více bloumat nad pravidly českého pravopisu, nebo si jednoduše najít někoho, kdo umí češtinu na takové úrovni, že může opravovat chyby ostatním a přitom by Ti řekl, kde máš chyby. Takových je tady na fóru dost, stačí hledat a nebát se oslovit s prosbou. Jsem si jistá, že se někdo ochotný najde. Ještě nějak doladit další drobnosti jako uvozovky a správné členění odstavců a bude to na průměru, který se objevuje na většině povídkových serverů (Wattpad, Pište povídky), což většině lidem ke štěstí stačí.
Dál - jak už jsem zmínila, třetí kapitola se čte (oproti předchozím) celkem dobře, ovšem první je ve stavu, kdy mám jako čtenářka chuť příběh během prvních pár odstavců sprostě zavřít, nikdy se k němu nevrátit a při nejbližší čistce souborů v netbooku ho jednoduše vyhodit. To ovšem neznamená, že ten třetí je nějak famózní. Není. Ale jak už řekli přede mnou, je tam vidět zlepšení, tak se toho drž a pokoušej se zlepšovat dál. Věř nebo ne, dělá to zázraky a člověk si tím ušetří spoustu zklamaných čtenářů. Stejně jako bych vymazala poznámky typu "později toho večera", které prachsprostě ruší ve vyprávění. A když už to mít v textu (však proč ne?), tak to alespoň zaobalit do věty tak, aby to příliš nevyčnívalo a dobře se četlo, například: "Později toho večera jsem ležel ve své posteli..."
Praxí se člověk zlepšuje, takže pokud Tě to opravdu baví, nevzdávej to a piš dál. Každý z nás nějak začínal a dělá chyby, ale právě těmi se učíme, no ne? I já mám občas problém správně používat čárky, natož ji/jí. Takže to NEVZDÁDEJ!
Nicméně zatím jsem se spoléhal s opravou na Google, ale nevidí y/i. Vůbec mi nevadí, že si příběh čtěte jen z toho důvodu abyste zjistili jak jsem se zlepšil, protože na to tu mám jiné. Myslím si, že pokuď zlepším obecně gramatiku přečte si to víc lidí.
Přesně tak. Pinkiesmile Ráda pozoruji, jak se kdo lepší, a tady jde vidět určitý pokrok. A má nabídka, kterou jsem Ti psala pár měsíců zpátky, stále platí. Ajsmug)
Jsem zvědavá, jak se z takové situace vykroutíš  Pinkiehappy Nebo případně vše přiznáš a budeš doufat v milosrdenství  Rainbowderp 
Možná by bylo zajímavé, kdyby tě Celestie poslala portálem domů a s tebou Twi, aby mohla prozkoumat náš svět a přátelství v něm  Twilightsmile  Equestie je sice krásná, ale poněkud autorsky nebezpečná (autentičnost, nenarušování oficiálních dějů,...). Tvůj reálný svět má určitě víc možností a volnosti v psaní, protože ho zdejší broníci neznají a nebudou se tolik kroutit, že jim manipuluješ s jejich představami o jejich oblíbeném MLP světě  Ajsmug A jelikož si vybavuji tvé "fotky" Twi v Paříži, tak by se i tato výprava dala krásně zakomponovat do příběhu, myslím si já  Pinkiesmile
Nějak sem nepostuju, co? Ano vím bohužel o tom, ale již brzy přijde ten další očekávaný díl. Sám se nemůžu dočkat. Důvod, že nepíšu je jednoduchý "lenost"!
Stran: 1 2 3 4 5 6