Bronies.cz

Úplná verze: Epizoda 13: Stranger Than Fan Fiction
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4
Jo, taky jsem zapomněl říct, že Twilight je teďka alicornem po stejný počet epizod jako byla jednorožcem.
Zkouknout tenhle díl hned po návratu z letošního GalaConu (společně z Alkelem, Quintem, pipou a sc@lixem) byl skvělý nápad - už dlouho jsem se u MLP epizody tak nenasmál jako tentokrát Rainbowlaugh

Tohle byl možná ještě větší fan service než epizoda 100, protože všechno v téhle epizodě sedlo k brony conům jak zadek na hrnec Rainbowlaugh obzvláště, když ještě před dnem a půl jste podobným conem procházeli. (Perry) Klobouk dolů, jak se Joshovi povedlo vystihnout prostředí i zápletku, která naráží na jeden z nejčastějších typických problémů mezi bronies [spoiler: "První dvě sezóny supr a zbytek pro mě neexistuje" a "Tohle už je příliš na to, aby to bylo uvěřitelné"]. No a reakce "Je to všechno stejně jenom nahraný" tomu dávala korunu Twilightsmile

Ještě v zápalu po epizodě jsme prolézali záběry/scény na celou conovou místnost a hledali, co všechno tam mají. No skoro veškeré typy merche, které můžete najít i IRL[spoiler: (Ten hug polštář se svázanou Daring Doo mě poslal smíchy do kolen - imho jak znám bronies, tak se konkrétně tenhle motiv bude dát velmi brzo koupit IRL se všema MLP postavama] Rainbowlaugh, všechny ty aktivity (podlaha s dlaždicemi, skoky z lana, skákací hrad...) včetně takových věcí, jako mimofandomová obsluha občerstvení, nebo focení s cosplayery (efekt focení s bleskem pobavil až neskutečně).

Last but not least... poučení z epizody bylo velmi trefné. Přemýšlím, co k tomu Joshovi napíšu Pinkiehappy
Trochu jiný fan service Rainbowlaugh

[Obrázek: 13908838_1146323285387798_2317819082323240259_o.jpg]
Tohle je taková ta epizoda, o které se bude za 15-20 let psát: "Right in the childhood." Rainbowlaugh
Koukali jsme s pár dalšíma lidma na hotelu ještě na Gala Rainbowlaugh epizoda o conu během conu - perfect! Rainbowlaugh
A výborná epizoda, rozhodně jedna z nejlepších v sezóně! Atmosféru conu vystihli výborně. Aaaand... dakimakuras are canon.
Viděl jsem na Gala na pokojconu, sledovat epizodu o conu na conu je teda zážitek Rainbowlaugh Teď jsem se na to podíval znovu a je to ještě lepší než prvně. Twilightsmile Lekci z téhle epky by si mělo více bronies vzít k srdci. Teda samozřejmě všichni víme, že Fluttershy je best pony, ale pokud to popíráte, tak je to OK Pinkiehappy
Teď jsem se na ni podíval...BEST RD EPISODE!!!
Zatím to vypadá dobře snad to tak bude i pokračovat... Tahle epizoda byla jedna z nejlepších dle mě....
Mohu jmenovat seznam lidí, které jsem v tomhle dílu viděl ztvárněné. Chudák A.K.Yearling, vůbec se jí nedivím, že se takhle schovává.

Podobnost s různými fandomy pozná asi každý, kdo se v něčem takovém pohybuje. Jak už zde někdo zmínil, epizoda čistá fanservice, na druhou stranu, spousta lidí by na místě upsala duši, pokud by zažili něco ze svého oblíbeného seriálu na vlastní kůži. (Nechci mít na sobě červené tričko, ani bandu klonů a v ruce světelný meč, nechci hada v břiše, neochutnám hopsinkovou šťávu a s dortíky, košíčky a hromadou záporáků taky opatrně prosím)

A k tomu zadku, bohužel jsem tenhle strip viděl na FB. Nechutné.

Ale ten daring con ztvárnili hezky. a záporák taky seděl Rainbowlaugh
Já jsem se prosím k této epizodě prokousal až dneska, a musím se podělit o dojmy, než nadšení vyprchá. Rainbowkiss

Naprosto čistá fan service, která ale na rozdíl od 100. epizody nepůsobila tolik přeplácaně a zmateně, a mohla být díky tomu vstřebána i dětským publikem.

Ztvárnění conu parádní, chvíli jsme měl pocit, že jsem zase zpátky na FFku. Pobavily i nenápadné narážky na komunitu - polštář s obrázkem Daring Do (dakimakura se tomu říká?), stereotypizovaný brony (zavalitější poník s rozcuchanou hřívou v tričku s DD) a postřehl jsem i skrytou zprávu pro fandom (jak DD říká RD: "Mám větší starosti, než vycházet vstříc fanouškům.")

Současně ale epizoda funguje i jako dobrodružství s poučením, které si jistě vychutná i mladší non-brony publikum. A líbí se mi, jak tvůrci dokázali ono poučení držet v obecné rovině, a přitom jím "zamrkat" na brony fandom.

No a největším potěšením byl hostující Patton Oswalt, kterého znám z amerických stand-upů, a přesto mě dokázal překvapit svou dokonalou prací s hlasem. Vyhrabal jsem dokonce jeden jeho stand-up, kde popisuje MLP. Pinkiesmile (video je třeba dát na 1,25x rychlost, jinou verzi jsem bohužel nenašel)

Takže celkový dojem - zatím jedna z nejlepších epizod 6 série.
Stran: 1 2 3 4