Bronies.cz

Úplná verze: Jaká je budoucnost fandomu?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5
V posledním půlroce jsem pasivně uvažovala nad tím, co pro mě znamená My Little Pony a komunita okolo.

Poníky jsem začala sledovat z různých důvodů, ale retrospektivně bych řekla, že mi seriál poskytoval emoce, které jsem v životě potřebovala. Při sledování jsem se cítila skvěle a byla jsem ponořena do idilického světa roztomilých poníků. Po těch letech jsem však uvědomila, že mi seriál samotný jen připomíná to, co už si nosím ve svém srdci.

A zde je hlavní myšlenka tohoto diskuzního vlákna. Je mým předpokladem, že podobný posun nastal u velké části fandomu, který za ta léta dospěl. Tento předpoklad zakládám na rozhovorech zaměřených právě na toto téma s lokálními i zahraničními bronies a velkým snížením diskuzí o ponících na srazech. Možná se mýlím, proto bych ráda znala váš názor.

Fandom okolo byl a stále je velmi aktivní. Tvoří, organizuje a snad bych se odvážila tvrdit, že ve většině ovlivňuje náš svět velmi pozitivně. Mohou však tyto aktivity dlouhodobě vydržet, když seriál, který nás přivedl dohromady již nehraje takovou roli?

---

Pro zajímavost přikládám i data z Google Trends na klíčová slova My Little Pony a Brony.
No...neměl bych na toto taky napsat "odbornou práci"? Rainbowlaugh
To ti nikdo nebrání, byla by to tvá časová investice - já o tom spíše chci obyčejnou diskuzi Twilightsmile.

Sama jsem si utřídila své myšlenky a nyní je chci konfrontovat s pohledem ostatních. Buď si tak vyvrátím některé ze svých osobních závěrů nebo si je naopak potvrdím.
ja myslim, ze kdyz se diky serialu lide poznaji a vezmou si z nej hlavni ideu o dulezitosti pratelstvi, tak je ucel splnen Pinkiesmile a pratelstvi mezi temi lidmi pak zustane. i bez serialu Pinkiesmile
Fandom nemá budoucnost, už několik let upadá.
@Mácaman: Ano, důležitost (a v jisté míře i chápání) přátelství je silným pojítkem mezi bronies. Na druhou stranu seriál tvoří dobrý katalyst pro diskuzi a tou se přátelství utužuje. Když se mezi bronies sníží či hypoteticky vzato úplně vypaří diskuze o ponících, tak máš lidi, které spojují obdobné hodnoty.

@Intrix: Souhlasím, s tím, že počet bronies a zmínek okolo fandomu se snižuje, ale toto se nerovná počtu aktivních bronies, komunitní tvorbě, aj. Podložit tento výrok relevantními daty by byla těžká práce, takže se zeptám - proč si myslíš, že upadá?
Luna May - jj, ale ponici sou cool, diskuze se muze dle me snizovat a zvysovat ruzne, ale ze by hrozilo uplne "vypareni" poniku, to myslim nehrozi Pinkiesmile
(09.08.2016, 20:09)Luna May Napsal(a): [ -> ]a velkým snížením diskuzí o ponících na srazech.
Tak když je možnost, proč se nebavit i o něčem jiném? Přeci, některé lidi vidíš jen jednou za měsíc či více a byla by škoda se nebavit i o něčem jiném nebo třeba, když tě zajímá názor ostatních na nějaké téma či věc. Navíc seriál neběží pořád a některé věci jsou už dávno jasné a není už tolik toho, o čem se bavit. Twilightblush
Někteří odcházejí, nový přicházejí. Ti co odešli si však budou pamatovat co pro ně vše okolo seriálu znamenalo.

Fandom se přece jen tak nerozpadne, sice není takový rozkvět jako v dřívějších letech, ale stále se někdo najde. 
Pro mě je trochu složitější tu o tom takhle psát, nejsem tu tak dlouho.
May asi ti to řeknu takto: Seriál pro mě skončil druhou sérii. Po nějaké době jsem se uhnízdil na FimFiction a navštěvuji ho do teď.
Tzn. žádný posun u mě neproběhl (jenom menší tantrum) a poníci mě baví stále i když seriál moc nemusím....


EDIT:
(09.08.2016, 20:09)Luna May Napsal(a): [ -> ]a velkým snížením diskuzí o ponících na srazech.

No, když se s někým seznamuješ na broníkovským sraze, tak jediné co máte společné jsou právě ti poníci. Když už se vidíte po 4., tak už se znáte lépe a řešíte další zájmy, život, etc...
Stran: 1 2 3 4 5