Bronies.cz

Úplná verze: Ponirebrik - St. Petersburg (Rusko)
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6
[Obrázek: R672elsIkyE.jpg]

Po všechno možných i nemožných brony akcích jsem se začal pídit, jak je to vlastně se setkáváním bronies na východ od Visegrádská čtyřka - kromě RuBrony conu v Moskvě je veškeré hledání dost těžké, pokud neznáte místní jazyk. Takže... byl jsem požádán, abych zveřejnil pár informací ohledně další MLP události, kterou je


Ponyrebrik - Пониребрик


Kde: Palác kultury železničářů (mapa), Petrohrad (orig. Sankt Petersburg), Rusko (poblíž hranic s Finskem a Estonskem)
Kdy: 1-2.4.2017 (plus afterparty Pinkiesmile )
Web: http://ponirebrik.ru/index.php (česká i anglická verze k dispozici)
Sociální sítě: https://vk.com/ponirebrik (v rusku populární soc. síť podobná Facebooku)

Plán na letošní rok Twilightsmile



Akce se nekoná poprvé - takhle vypadal minulý ročník:


Před nějakou dobou jsem se rozhodl, že pojedu Twilightsmile jaký mám aktuální plán:

Nepůjdu jenom na con - Petrohrad je nádherné město, takže plánuju prolézt jej, co to půjde Twilightsmile jestli u toho bude pověstná "Zima jak v Ruském filmu" se nejspíš ukáže až na místě Rainbowlaugh

Termín cesty: 30.3.- 3.4. (čtvrtek přílet, pondělí odlet zpátky)
Přeprava: letecky - cena je cca 6000 Kč za přímý let, 5000 Kč s 1 přestupem
Ubytování: mám zaplacený pokoj v hotelu ROTAS on Tambovskaya hned vedle akce (vychází na cca 3000 Kč pro dva za 4 noci)

Vízum

Vzhledem k tomu, kde se akce koná, budeme potřebovat víza předem - kontakt pro tuhle akci je Papa Jones, který bude průběžně přidávat informace a případně nám pomůže se legislativním procesem. Proces je komplikovanější, než ve většině námi navštívených zemí, ale to je patrně tím, že o víza do RF nežádáme každý den. Takže nejdřív trochu informací:

1) Není to zadarmo - připravte si minimálně 2000 Kč na vyřízení, ale patrně to bude ještě o něco víc (1720 Kč je poplatek konzulátu, další zaplatíte agentuře za dokumenty); to co potřebujeme, je turistické vízum
2) Nejjednodušší je přes agenturu, která vyřídí většinu formalit. Konzulární oddělení velvyslanectví RF na svých stránkách doporučuje obrátit se na Ruské vízové centrum. Existují samozřejmě i další agentury (např. http://rusko-viza.cz/ nebo http://www.ruskevizum.cz/). Záleží na tom, co si vyberete - jelikož víza si musí každý vyřídit sám, bude volba na každém
3) Každá agentura má specifický postup (podrobné návody na jejich stránkách v češtině) - pro představu: pas (platnost minimálně půl roku po opuštění RF) + jeho kopie, pozvání/turistický voucher (dostanete např. od hotelu, kde předem zaplatíte ubytování, nebo zajistí agentura), cestovní pojištění (kopie smlouvy, kartička nestačí - opět může zařídit agentura), vyplněný vízový formulář (online na stránkách velvyslanectví), barevná fotografie (ne starší než půl roku) - komplet info např. tady

Jak získat vízum do RF (Ruské Federace, zkrátka Ruska)

Předesílám, že jde o postup, který jsem sám využil - samozřejmě existují i další možnosti (např. "zařídím si všechno sám, je to levnější" nebo "Využiju služeb jiné agentury protože <vložte důvod>"), ale tento je zaměřen na jednoduchost procesu při zachování rozumných nákladů:

Stránky agentury: http://www.ruskevizum.cz/

Co budete potřebovat ke získání víza:

1) Pas - s biometrickými údaji, platný ještě 6 měsíců po skončení pobytu v RF (tzn. nelze použít krátkodobé pasy)
2) Scan pasu - té jedné stránky pasu s osobními údaji; stačí černobílý (přikládá se k žádosti o vízum a tedy posílá se online do agentury při objednávce); pokud nemáte scanner, vyfoťte aby snímek nebyl rozmazaný, ořízněte a zmenšete fotku na rozumnou velikost
3) Pozvánka/výzva: zařídí buď hotel, kde bydlíte (zaplatíte víc) nebo agentura v rámci objednávky (zaplatíte o něco méně).
pokud chcete ještě více ušetřit, výzvu pro nás zařídí organizátoři conu: v tom případě pošlete název hotelu, kde budete bydlet, potvrzení o rezervaci (patrně vám po objednání ubytování přijde na mail) a scan pasu na adresu mail@ponirebrik.ru - zajdou do cestovní kanceláře a výzvu nám za menší poplatek vyřídí. Ovšem počkáte si nějakou dobu, protože organizátoři mají na práci i jiné věci, než za nás vyřizovat papírování Twilightsmile.
4) Pojištění po celou dobu pobytu - sjednáte buď sami, nebo necháte agenturu, ať vám to v rámci objednávky (za patřičný obnos) zařídí. Pokud zařizujete sami, zeptejte se v pojišťovně, jestli jejich nabídka platí i pro Rusko. K podání žádosti potřebujete kopii smlouvy o pojištění (originál pak sebou na cestu do RF) , protože kartička (jako do jiných zemí) nestačí.
5) Pasová fotografie - klasická pasová fotka, ne starší než půl roku. Doporučuju nechat pořídit profesionálem - neb fotka má přesné podmínky které musí splňovat.
6) Vízový formulář/anketa - až nakonec po odeslání objednávky agentuře, když budete mít všechny náležitosti (nebo se rozhodnete, že je starost o ně přenecháte agentuře), protože se tam mj. na ty podklady budou ptát. Jedná se o dotazy na vaši osobu (podobně jako to mají při žádosti o vízum do dalších zemí), které vyplníte, následně vytisknete a donesete agentuře nebo ji vyplníte a vytisknete zdarma při osobní návštěvě v agentuře.

Poznámka: pokud jste si úplně všechny záležitosti nevyřizovali sami, vyplňujte vízovou anketu až poté, co odešlete objednávku agentuře a agentura vám potřebné údaje pošle (nebo pokud si nejste jistí, prostě tam zajděte osobně a vyplňte to s nimi - nestojí to nic navíc)! Bez pozvání, pojištění atd. není možné formulář vyplnit.

V tuhle chvíli máte všechny podklady (nebo jste se rozhodli, že je agentura zařídí za vás)

Dalším krokem je vyplnění objednávky vyřízení turistického víza na agenturních stránkách.

Takhle to vypadá (strana 1)
[Obrázek: Iarl6Mk.png]

Po kliknutí na "Odeslat" se formulář ještě neodešle, ale hodí vás na druhou stránku s osobními údaji:
[Obrázek: UghQezt.png][Obrázek: ewAY1Tz.png]

Jako poslední nahrajte sken pasu (tlačítko "Procházet", vyberete soubor se skenem, dáte "Otevřít" a je to) a odešlete tlačítkem "Odeslat" (v tuhle chvíli se nic neplatí).

Agentura vás bude kontaktovat (zavolali mi na uvedený kontaktní telefon), domluví s vámi detaily a pošle platební údaje. Až budete mít všechny údaje, můžete sami vyplnit a vytisknout vízovou anketu, nebo si prostě domluvíte schůzku v agentuře viz. Kontakty (sídlí v Praze poblíž Florence a ve Zlíně) - doporučuju se tam podívat na mapu a taky na fotku vstupu do kanceláře, ať tam nebloudíte jako já Pinkiesmile

A pak už jenom čekáte (doba vyřízení 7 pracovních dnů) jak to dopadne Twilightsmile

Co dál kromě víza budete potřebovat: (průběžně aktualizováno)

1) Ubytování - najděte volný pokoj, ideálně se domluvte s některým z dalších zájemců, protože pokoje pro jednoho jsou dost drahá sranda ubytování snadno najdete např. na https://www.booking.com/ kde zadáte adresu akce (viz. výše) a najdete odpovídající ubytování (ve stejném hotelu, kde bydlím aktuálně já s xsoftem jsou ještě nějaké volné pokoje)
2) Letenky - vhodné spoje najdete třeba na https://www.pelikan.cz/ nebo na https://www.skyscanner.cz/
3) Vstupenku na con - viz. přehled vstupenek; je to v CZ i EN, ale pokud chcete vědět, kolik která stojí a co přesně zahrnuje, přepněte stránku do ruštiny a použijte Google Translator. Aktuálně zjišťuju, jak nejsnáze za vstupenky zaplatit.
4) ... a všechny další na cestu do jiné země potřebné věci (plus teplé oblečení, anžto tam bude patrně větší zima než tady)


Informace a další podrobnosti budeme přidávat průběžně, jak se budou objevovat.


Seznam účastníků z řad CZ/SK bronies: (budu průběžně přidávat stav vyřízení cesty)

Jamis
xsoft
pipa934
Šagi (Jamisova sestra)

Iluzon
pcpepik
Vypadá to zajímavě, ale u mě rozhodne cenový odhad :/
Taky tak jako Frolda. Jak to bude s jazykem - bude nějaký program v AJ? Budou tam lidi mluvit v AJ?
Na nějaký ruský con už jsem chtěl nějakou dobu jet, uvidím co se z tohohle vyklube, budu to sledovat Pinkiesmile
Iluzon: Někteří určitě, ale příjde mi že angličtina není ve východních zemích zas tak častá, takže bych se na tvém místě začal učit alespoň tu azbuku.
Vyřízení víza do Ruska stojí okolo 700kč nebo můžete zaplatit specializované firmě která to vyřídí za vás za poplatek 1200 kč.
Vízum jde podat nejdříve 3 měsíce před odjezdem. Nejpozději měsíc před odjezdem. Pak jde vyřídit rychlo vízum to je podstatně dražší.
Samozdřejmostí je platný pas doporučuji s dobou expirace nejméně rok před odjezdem.

Pro podání žádosti o vízum lze využít tuto stránku.
Ministerstvo zahraničních věcí Ruské federace

[spoiler: Zatím je ještě příliš brzy něco řešit ale můžu prozradit je že to není jedný con v rusku na který bychom se měly podívat]. Derpytongue2
Omlouvám se za nepřesnosti.
Ahoj! Jamis všechno popsál spravně. Budu přídávat jsem další info až ji dostanu z Ruska. Děkuji.
Musím říct, že mě to dost láká se zajít podívat také na nějaký mimo evropský con. A jestli by se to cenově pohybovalo přibližně jako Galacon, tak bych o tom i silně uvažoval.
V St. Petersburgu je AirBnB btw a docela dobry ceny, jako 1500/noc/4 hoste docela jde.

A taky to vypada, jako VaFFko Hotel++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

[Obrázek: 666c6daf-6a19-49d8-aaca-5a44eabdae86.jpg]

(jo, to je ten byt za 1500)
Questions:
  1. Will be Ponyrebrik primarily in English?
  2. Do you have your own website?
  3. English-speaking guests?
V mojí zásobě jazyků je i nějaká znalost psané i mluvené ruštiny (rozhodně umím dost na to, abysem nemusel používat překladač), takže tady máte nějaké to info. Jen škoda, že tam nepojedu.

Připravuje se stránka http://ponirebrik.ru/ , avšak jak sami vidíte, je ve výstavbě, ale dá se z ní zjistit nějaké to info.

Informace o vstupném, beru z http://ponirebrik.ru/tickets.html

Neplnoletí, kterým nebylo 14, mohou na festivale být pouze pod dozorem alespoň jednoho z rodičů. Pokud se rodiče nemohou účastnit, tak musejí vyplnit tenhle dokument (s překladem klíďo pomožu) a donést s sebou.

V zásadě sou tři druhy vstupenek.

Входной билет (Vchodnoj bilet) – obyčejná vstupenka, která dává právo průchodu festivalem a pobytu na něm.

Спонсорский билет (Sponsorskij bilet) – sponzorské vstupné pro ty, kdo chtějí pomoct s náklady na organizaci festu. U této vstupenky je startovní cena, avšak možete si sami volitelně vybrat výši vstupenky. Bonusem pro majitele sponzorského lístku bude sada suvenýrů. Sponzorské vstupné se prodává pouze do ledna!

Билет Небожителя (Bilet Nebožitelja) – "božské" nebo "nebeské" vstupné. Tato vstupenka umožňuje doslova a do písmene vzletět a shlížet všecky události v poklidu. Lístek v sobě obsahuje privilegium osobního místa a stolu, občerstvení a nějakých nápojů (ale tímto to zdaleka nekončí). Počet vstupenek je omezen.

Je možnost stát se organizátorem koupí organizátorského lístku. Ale nečekám, že by cz/sk bronies byli natolik odvážní a uměli rusky natolik dobře, že by pomohli s organizací Ponyrebriku, takže tu sekcu nepřekládám.

Ještě tam je jedno upozornění. Ceny vstupenek sou platné pouze po určité období, v dalším období bude jejich cena vyšší. Informace o zvýšení ceny budou k dispozici na stránce skupiny VKontakte anebo na webovkách Ponyrebriku. Zatím je tam nápis Регистрация закрыта (registracija zakryta), což znamená, že registrace je uzavřená. Hledejte pak nápis Регистрация открыта (registracija otkryta).

Pro vendory mám smutnou zprávu. Jejich registraca skončila 20. prosinca.

Info pro ty osoby, které si chcou zaregistrovat svůj kosplej.  Kosplejeři a kosplejerky mohou mět vstup zadarmo, teda pokud se budou účastnit přehlídky na pódiu. Je nutno vyplnit tento formulář pro kosplejery, abyste se mohli zúčastnit slosování o vstupenky zadáčo. S překladem formulářa kdyžtak pomožu.

Akreditovaní (tzn. přes formulář Google zaregistrovaní) kosplejeři a kosplejerky, kteří se nebudou účastnit přehlídky na pódiu dostanou 50 % slevu na vstupném.

Přehlídku si pak člověk připravuje sám. Povzbuzuje se kreativní přístup a uměleckost při ukázce kospleje. Minimální délka vystoupení 1 minuta, maximální 3 minuty. Pro ty, kdo chtějí víc, bude ohlášen nábor na konkurz scének (pozn. překladatele: absolutně netuším, co se skýtá za slovy набор на конкурс сценок/nabor na konkurs scenok). Nutno dodat, že kosplej musí být rozpoznatelný, tzn. musí se týkat seriálu anebo fandomu samotného. Akreditované kospleje budou souzeny kompetentním rozhodčím.

Ale honem! Možnost zaregistrovat si svůj kosplej a účastnit se tak přehlídky máte jen do 1. ledna!

To je z mé strany zatím všecko. Musím si něco uvařit, takže další info (pokud ještě nějaké vůbec najdu) např. o programu, možnosti koupě vstupenek, apod, čekejte někdy do zítřejšího rána.

Krajkhour: nečekej, že takovýto ponycon bude primárně v angličtině, kór ještě k tomu v Rusku (řekněme, že tam znalost angličtiny není zrovna nejsilnější). Primárním jazykem bude holt ruština. Když už se angličtina bude používat, tak pouze jakožto sekundární jazyk. Doporučuju tedy všem, kteří tam plánují jet, nějakou pasivní znalost ruštiny (tzn. poslouchejte ruské rádia, sledujte ruské filmy s titulkama apod). Vzhledem k tomu, že ruština je slovanský jazyk, tak budete zachvilku rozumět alespoň hlavnímu sdělení (pokud ste talentovaní na jazyky, tak budete rozumět i jemným nuancím v obsahu sdělení). Pro aktivní znalost se naučte azbuku (je opravdu jednoduchá, psát se naučíte do týdne a číst tak do dvou do třech) a pár základních frází, ať tam nejste za ignorantské debily, kteří se ani nevynasnažili se naučit alespoň kousek tamního jazyka.
Stran: 1 2 3 4 5 6