Bronies.cz

Úplná verze: Výběr grafického tabletu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6
Rád bych si pořídil graf.tablet.
Viděl jsem pěkné kousky,které snad kreslí samy.Ale za tu cenu bych měl i pěkné ojeté auto.viz:Wacom Intuos.
Jaký tablet za opravdu rozumnou cenu by byl pro začátečníka vhodným kamarádem pro kreslení?.
S jakými tablety děláte vy?
Mám v merku dva kousky:
http://www.czc.cz/genius-easypen-m610x/1...7jqchr04f1

http://www.czc.cz/wacom-bamboo-pen-touch...q-first=18

Víc bych do toho opravdu nechtěl dátApplejackunsure

Mondrogar

easypen m610 je tezke po urovni bamboo pen and touch

To bych radsi porovnaval s timhle:
http://www.czc.cz/genius-g-pen-m712x/70710/produkt
Ten mam teda doma a co jsem cetl, tak pro zacatecnika super, ale terok na nej nadava. Me prijde krajne neprakticka jeho tuzka.

Asi bych uz dneska zkusil jit do bamboo s tim, ze kdyz te to chytne tak nasetrit na intuos/cintiq
Já jsem se rozhodoval podobně, jestli ušetřím a zakoupím levnější tablet od Geniusu, či se praštím přes kapsu a pořídím si dražší a ještě navíc menší Wcom Bamboo. Předchozí špatné zkušenosti se spolehlivostí vetší části mé elektroniky prvně jmenované značky jsem se rozhodl pro Wacom Bamboo Fun small Pen & Touch 2. generace (to, co se teď prodává je třetí), což je v podstatě funkčně jako ten tebou vybraný, v téhle generaci se ta "Fun" varianta liší akorát přibaleným PSE. Musím říct, že jsem s ním velmi spokojen, je spolehlivý a na svou velikost přesný, dobře se s ním pracuje, i když mám pocit, že na mojí velikost monitoru (20'' 1600x900) by mi více vyhovoval střední bamboo - na tomhle malém nejde dělat příliš rozmáchlá gesta a dlouhé plynulé čáry. Do jisté míry se to dá obejít zoomem či vyhlazovacími funkcemi jako v Paint Tool SAI apod., ale už se pomalu (velmi pomalu) začínám poohlížet po lepším. Na druhou stranu je to ideální prostředek k pohodlnému ovládání počítače, na prohlížení webu IMHO mnohem příjemnější než myš - což je právě výhoda malého tabletu, protože po něm nemusím tolik jezdit sem a tam.

Oproti geniusu má kromě podle mě vyšší spolehlivosti navíc gumu na druhém konci pera, což považuji taky za užitečnou vlastnost a pero je bezbateriové, napájené bezdrátově z tabletu, takže je tenčí a lehčí, než u konkurence (ačkoliv jsem neměl možnost porovnat s jinými pery, takže nemohu říct, jak velký ten rozdíl je).

Čili já bych klidně doporučil Bamboo, ale pokud si myslíš, že budeš mít problém s malým tabletem, nebo máš FullHD+ či něco většího, radši bych asi šáhnul po tom Geniusu. Tolik tedy ode mne, předpokládám, že majitelé Geniusů se k tomu taky rádi vyjádří Pinkiesmile

//edit: koukám, že jsem to psal tak dlouho, že už se vyjádřili Rainbowlaugh
Já bych nikdy nekoupil jiný tablet jak Wacom. Wacom = osvědčené, spolehlivé tablety, na které najdeš jen samou chválu. U nás ve škole máme (nebo spíše úča má) v IVT učebně Wacom tablet a můžu říct, že je to super (akorát trochu malé se mi zdá, ale to asi proto, že u nás jsou staré 4:3 LCD monitory, takže velké nejsou potřeba).
V životě bych nekoupil Genius nebo Logitech. IMHO co jsem slyšel, tak přesný opak Wacom.
Mám Wacom Bamboo pen za patnáct stovek, na fórech o grafice ho chválili, tak jsem si ho koupil. Vlastně k tomu nemám moc co říct, žádné spešl funkce to nemá, plocha na kreslení mi připadala hodně malá, ale kreslí se na tom dobře, na pár centimetrech se dá občas i rozmáchnout. Jen jsem si musel nastavit hodně vysokou citlivost, ze začátku jsem na pero tlačil a hrot se za chvíli o kus obrousil (mno... kus... tak 0.5 mm).
Koukám,že se preferuje Wacom.
OK....Našel jsem dokonce jeden Intuos...Asi nebude jeden z těch nejnadupanějších,ale pro začátek by mohl stačit
I když tento bude asi hodně malej.
http://www.asus.cd/intuos4-s/
Wacom je sice nejprodávanější ale nejlepší (či nejvhodnější) není.
Stejně jako např. věci od Aceru.

Mondrogar

S nebrat, to je tak na kresleni postovnich znamek.
(22.05.2012, 23:32)Mondrogar Napsal(a): [ -> ]S nebrat, to je tak na kresleni postovnich znamek.

Rainbowlaugh..OK...Beru na vědomí
Stran: 1 2 3 4 5 6