Bronies.cz

Úplná verze: A kreslíři jsou bez práce
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
Tak a zdá se, že je tu další nástroj, jak si ušetřit práci. Mrkněte na tenhle program: http://moonlighting.io/

Pomocí filtrů v něm budete schopní předělat fotku doslova na umělecké dílo v prakticky libovolném stylu. Tak si říkám, že pokud se s tím bude dobře pracovat třeba i s 3D generovanými obrázky nebo skicami, můžou se v tom dělat třeba komixy jak na běžícím pásu.

Mrkněte na pár ukázek ve spoileru.

[Obrázek: md_107144.jpg]
[Obrázek: orig_107140.jpg]
[Obrázek: orig_106908.jpg]
Lol možná tak dobrý pro pilky na instagram. Byl si někdy v galerii umění?
Jo, pár jsem jich navštívil. Ale řeknu ti, že podle mně nejvíc práce dá to, že zachováš u několika obrázků stejný styl zpracování Twilightsmile
A to není pro trenovanou ruku a oko problém.
Pořád je tohle větší umění, než když někdo nakreslí čtverec nebo udělá pár teček na papír... Aspoň z mého úhlu pohledu.
Čtverce a tečky nemají s uměním nic společného, to je praní peněz.
Hahahahha ! Kandinsky ,Malevič,Lazlo moholy nagy a celý bauhaus, suprematizmus ruskou avangardu/inteligenci (pred-leninovskou) podstatě celou větev výtvarného umění jste právě podříznuli jak podsvinče. Bez nich by všechno kolem tebe vypadalo jinak.

A ne není to umění je to produkt a výsledek algoritmu.
Výsledek algoritmu nemůže být umění? Ano, není to čistě lidská tvorba, se kterou by si někdo dal tu práci od začátku do konce, ale stále je to něco, co vzniklo za estetickým účelem a jako takové to podle mě definici umění splňuje.
Baterka:

Umění je, co s tím člověk dokáže provést, ne jak to provede. Algoritmus jenom provede to, co mu přikážeš, ale výsledek si musí tvůrce posoudit sám, a parametry algoritmu uzpůsobit tak, aby odpovídal jeho představám. Zavrhovat tvorbu vytvořenou pomocí algoritmů je jako říkat, že pouze nanášení henny na stěnu jeskyně prstem je umění, nebo že umění je pouze to, na čem autor pracoval roky. Algoritmus je v tomto smyslu moderní štětec, a zpřístupnění možnosti tvořit i pro lidi, kteří nejsou schopni provádět jemné plynulé tahy štětcem nebo myší. Jestli si myslíš, že algoritmy degradují umění, tak si to také do jisté míry musíš myslet o nástrojích jako tablet s funkcí plynulých tahů nebo Inkscape, protože ty také do jisté míry práci automatizují (a ano, s pomocí algoritmů).
Osobně jsem velkým příznivcem moderních technologií a počítačů, a velmi mě přitahuje myšlenka všestranné umělé inteligence, která může člověka předčit prakticky ve všech aspektech, a jejíž vývoj je podle mě jen otázkou času.

Přesto musím říct, že výtvarné produkty současných technologií jsou jen důsledkem poměrně primitivních algoritmů a s uměním mají pramálo společného. Až budou počítače schopny se samy učit, poznávat, a především emocionálně prožívat (v principu by to být možné mělo), pak budou schopny tvořit umění. Ne dříve.

PS. Mohl by nás (nebo aspoň mě) někdo zasvěcený obohatit o definici umění? Baterko? Pinkiesmile
Stran: 1 2 3