Bronies.cz

Úplná verze: Výběr notebooku po n+1
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Ahoj,
můj stávající noťas (thinkpad T61, hardware skvělý) mě opouští a usilovně vybírám náhradu.

Vím, že to tu už bylo několikrát, ale já mám trochu jiné požadavky.
Potřebuji nějakého spolehlivého pracanta. Budget mám studentský (tak do 10 000, neostrá hranice)-> dívám se po repasech. Klávesnici svítící všemi barvami i zářící logo na plastovém chrastítku rád oželím.

Hry hraji minimálně a to většinou jen spíš hříčky, takže výkon grafického čipu je mi celkem ukradený (dokud to zvládne pustit film v HDčku). Spíš tedy něco co bude mít bezproblémový chod v linuxu a malou spotřebu (a vychází mi z toho tedy nejlépe asi intel i5 + integrovaná grafika).

Hodilo by se mi aspoň 4 GB ram + možnost upgradu v budoucnu, ideálně rovnou 8GB+.
Dále určitě dock. Na to jsem si zvykl a je to paráda.
Čím déle to vydrží na baterku (klidně nějakou rozšířenou), tím lépe. Kolem 5-6 hodin by stačilo.

Ideálně asi 14" nebo 15" displej. Zatím jsem nikdy menší než 15" neměl a tak moc nevím.

Procházel jsem Lenovo ThinkPady, DELL latitude, HP Elitebook a vychází mi z toho nejlépe tyto

http://www.device.cz/notebooky/dell-lati...430-1.html
http://www.device.cz/notebooky/vykonne-a...0-1-2.html
http://www.device.cz/notebooky/vykonne-a...0-1-2.html
http://www.device.cz/notebooky/vykonne-a...-1-12.html

Zatím je můj favorit T530.


Co byste mi prosím doporučili?
Internety jsem samozřejmě prolézal, ale mám z toho tak trochu pocit, že nemohu vybrat správně. (Procesory intel 2xxx jsou tak staré a všechny novější thinkpady mají hroznou klávesnici..., fakt díky internete)
Co jsem si zkusil u kamaráda klávesnici na T430, tak mi to taková hrůza nepřišla. Nebo je to takový rozdíl?
Nemáte třeba někdo zkušenost se sháněním baterek, až odejdou (s tím tak trochu u staršího stroje počítám)?

Nebo doporučíte někdo jiného prodejce? Ještě jsem slyšel dobré reference na importpc.cz , ale podle jejich stránek skoro všechny notebooky displej 1366*768, což mi nepřijde jako úplná výhra.

Díky
Měl jsem T430 a pak jsem nějaký čas používal i T420 a s oběma jsem byl spokojenej.

Klávesnice mi víc vyhovovala u T430 (ale používal jsem ji dřív než T420 a delší dobu), jediný problém byla absence menu key, což jsem vyřešil přemapováním.
Na výdrž baterky si už moc nevzpomínám, ale 4-5 hodin se základní baterkou zvládnul, pokud zainvestuješ do rozšířený baterky a přidáš baterku místo optické mechaniky, tak se přes 10 hodin dostaneš bez problémů. Jen pozor, baterky z TX20 nejdou na TX30, od TX30 začli používat na baterkách DRM. Obráceně to jde bez problémů.


Momentálně v práci používám HP EliteBook 8460p. Dá se říct že je to T420, akorát s logem HP. Notebooky tu používáme několik let a nevím o žádných problémech. Jediný mínus je výdrž na baterii. S 40Wh baterií mi Arch s KDE (bez optimalizací) vydrží při běžné práci zhruba 1.5-2h. Baterie je ale podle SN 6 let stará. S novou, větší baterií by ses na ty 4-5 hodin výdrže mohl dostat.


Rozdíl mezi Sandy Bridge a Ivy Bridge procesory skoro žádný není, Ivy Bridge má akorát lepší grafiku a trochu menší spotřebu.
Ahoj, Vojto v práci máme výhradně odlehčené ThinkPady řady T4XXs v nejvyšší konfiguraci a i po letech stále až na 3 kusy bezproblémově fungujou. Sám mám T440s u které je myslím jedinou bolístkou nový jednolitý touchpad na kterej všichni včetně mě nadávaj ale dá se s tím naučit. V novějších revizích T440s a novějších modelech se pak vrátili k tomu původnímu tak tam je to už ok. S rozložením klávesnice nemám problém. Co se týče baterek tak od T450s jsou interní a bez rozebrání laptopu se nedají vyměnit, musí se dát pryč celý spodní plastový tělo. Výdrž při standardní práci co jsem vypozoroval je zhruba tak od 4-6 hodin.
Ty Delly mame v praci a nekolik jsem jich koupil pro sdruzeni a rodinu - neni moc o co stat.

U jednoho nefunguje obrazovka (invertor KO, obraz bezi, neni ale podsvicen).
Dalsi ma zase HDMI a 2x USB v prave strane KO a disk je na ceste na KO
Treti funguje tak zhruba OK, baterie KO po 3 letech non stop pouzivani.

Pak tu mam E6530 pred sebou a sice 4 roky funguje a jede, ale nekdy jsou s ni taky radosti (BSOD, muze byt zpusobena Win8.1 ze jedou jiz tak dlouho).

Takze spis opravdu ty Thinkpady, na ty slysim vetsinou jen chvalu tez =)
Díky za připomínky a poznatky.

T440 a novější jsem neviděl za rozumnou cenu repasované / slušný bazar. A nové jsou pro mě out. Proto problém s touchpadem neřeším. Navíc jsem zvyklý z T61 (který měl touchpad směšně malý) používat spíš takový ten čudlík, od k se mu říká...

Vidím to tedy asi na T530 + bazarový dock. Přece jen větší displej asi užiju. A navíc má narozdíl od T430 firewire. (Škoda, že jen vepředu. Srovna u něčeho s takovým přístupem ale chápu bezpečnostní paranoiky. Jenže na připojení externí zvukovky je to zas šikovné.) Proti T4xx rohodla absence USB 3.

Díky za rady
Už jsi vyřešil?
Já si dovezu nový TP, takže moje X220 (i7 2640m, 8G, 512GB SSD, 9cell, dock) bude k dispozici...