Bronies.cz

Úplná verze: Statistika nových účtů
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
[Fakt jsem nenašel vhodnější téma, kam bych to mohl strčit a měl na to právo. Modi mi to případně hodí na lepší místo, že?]

Zase jsem jedou prokrastinoval a otevřel fórum ... na záložce nových uživatelů. No a nebyl bych to já, kdyby mi nezajímala data. Třeba, jak se na fórum hrnou nováčci. No tak jsem si to zjistil.

[Obrázek: forum_zalozeni_uctu.jpg]

Na ose x čas, sekaný po 3 měsících.
Na ose y je počet účtů založených za příslušné 3 měsíce.

A to, co mi zajímá...
     ...co se to stalo na konci roku 2013? Ten zlom tam je dost divokej, ale navazují na něj 2 docela reálné křivky.
Jó, rok 2013 byl divokej - narodil se třeba můj syn  Rainbowlaugh a taky došlo k "Velkém rozkolu" na fóru, kdy odešel Refly spike letter
Jediné, co mne napadá je, že v listopadu začla nová série, ve které už měla twilight křídla.
co je mrtvé nemůže nikdy zemřít
Evidentně už moc nových bronies nepřibývá a nebo jsou prostě líní si založit účet na bronies.cz
Došlo k prosycení populace broníky a ti se začali registrovat se snižujícím se tempem. Stejný problém jako u kapitalismu - nikdy nemůžeš očekávat nekonečný růst Twilightsmile
Bejt brony už není cool Rainbowlaugh
Počáteční boom fandomu pominul, "hipsterští" bronies se přesunuli na něco jiného, další už seriál přestal přitohovat/nelíbily se jim změny/přešli na něco jiného. Taky počet lidí v ČR a SR, co by měli sklony stát se bronies není nekonečný. Ono poslední dobou se zase toho děje dost, a s masovou propagací filmu by se mohl dát očekávat mírný nárůst. A taky to neznamená, že to umírá, spíše, že se to ustálilo.
(20.05.2017, 03:30)IzV Napsal(a): [ -> ]A to, co mi zajímá...
     ...co se to stalo na konci roku 2013? Ten zlom tam je dost divokej, ale navazují na něj 2 docela reálné křivky.

Nic se nestalo. Jedná se o přirozený vývoj systému. Tenhle případ odpovídá mezi růstu.
Baví vás to? Máme tu další graf!

Když se podíváme, jak dlouho byl člověk na fóru aktivní (rozdíl sloupečků "Členství od" a "Poslední návštěva" na https://bronies.cz/memberlist.php) tak si ke každému můžeme připsat daný počet dní.

Když do grafu výše zahrneme jen členy nějaké "kvality" (byli na fóru aktivní minimálně x dní), tak dostaneme čistější data.
Toto je graf stejný jako ten první, ale jsou do něj vyneseny i hodnoty, které zahrnují uživatele s alespoň nějakou minimální kvalitou (byli tu déle jak jeden den, byli tu alespoň rok, ...):

[Obrázek: forum_created_filtered.png]

To trošku vysvětluje ten prudký zlom. Očividně byl způsoben velkým množstvím "nekvalitních" uživatelů, kteří na fóru vydrželi jen chvilinku. Pokud se podíváme na čáru pro uživatele, kteří s námi byli alespoň čtvrtrok, tak už je docela hezky plynulá.


... a kupa dalších grafů je v zásobě!



(20.05.2017, 13:29)Tuxik Napsal(a): [ -> ]Nic se nestalo. Jedná se o přirozený vývoj systému. Tenhle případ odpovídá mezi růstu.

To, že to bude klesat je mí víc než jasný, zarážela mi ta nespojitá derivace (matematický výraz pro to, že čára není plynulá, ale je tam zlom). Všechny grafy zde mají derivaci spojitou http://blog.iseesystems.com/stella-ithin...to-growth/, takže se to nedá vysvětlit mezí růstu.
Stran: 1 2