Bronies.cz

Úplná verze: [Dotaz] Jaký program?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Zdravím lidi,
moc se omlouvám pokud je téma na špatném místě, ale přijde mi to vhodné postnout sem. Moderátoři ho můžou po zodpovězení dotazu uzavřít Twilightsmile.
No, chtěl bych se vás zeptat, který program je tak nejvhodnější pro kreslení. Bohužel nevlastním grafický tablet, a tak se musím spoléhat na myš.
Ptát se vás kreslířů, co a jak, chtěl bych si totiž nakreslit své vlastní OC (můžu ho vytvořit pomocí vektoru, ale to podle mě nepůsobí tak epicky jako klasický raster).
Budu rád za každou radu a hlavně tipy a triky Ajsmug
Za sebe mohu doporučit Kritu
Krita je zadarmo, dobrá, ale pro tabletáře.

Pokud chceš oc a kreslíš myší, udělej to v inkscapu skrz vektor. Dá se s tím ale i hrát jako stínování apod. Jen mě na tom štvou ne moc dobře udělané vrstvy.

Případně zkus jiný licencovaný program Pinkiesmile
Paint Tool Sai můžeš použít s myší Pinkiesmile přes linework uděláš i rovné tahy.
Na myš doporučuji Paint Tool SAI, je placený, ale dá se sehnat crack Pinkiesmile
Jestli nechceš vektory, tak asi Inkscape odpadá. Ale nezatracoval bych ho úplně, když je dost odhodlání, tak i vektor může působit epicky.
Rastrově kreslím v GIMPu už od vlastních dávných "myš-only" dob, i když i v nich jsem to bral taky napůl vektorově za pomocí beziérových křivek (paths). Pomáhaly s hlavními obrysy a základními tvary. Pro tu myš mi prostě vektory připadají vhodnější. Je taky zadarmo, takže o něm můžeš uvažovat jako o alternativě, pokud nechceš pirátit.
Quint mi připomněl můj první pony obrázek v digitálu, to kdy jsem v gimpu na předkresleném modelu ohraničoval části a ty vybarvoval Rainbowlaugh až takhle zoufalé mohou být začátky digitálního kreslení
Já bych taky doporučila Paint tool Sai  Pinkiesmile dělala jsem v něm s myší a jde to velmi lehce
SAI je dobrá volba, navíc tam můžeš udělat vcelku slušný lineart i s myší, jak už psala Blackie.
Stejně mi to ale nedá a doporučím nákup grafického tabletu - kreslením myší si můžeš poškodit zápěstí, pokud plánuješ kreslit více než jedno OC, poohlídnul bych se po tabletu. Navíc se to promítne na výsledném obrázku (pokud teda nejsi úplná lopata).
Taky není úplně špatný MyPaint - nemá to mnoho funkcí, je to zaměřený prostě na kreslení. Dávám tomu přednost před Kritou, připadá mi, že se to jednodušejc a přirozenějc ovládá.
Pokud chceš pixelart (což je takové víc user-friendly když nemáš tablet), není špatný GraphicsGale, verze zdarma akorát neexportuje animace.
Stran: 1 2