Bronies.cz

Úplná verze: Slaboproudá/Silnoproudá elektronika
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
Všiml jsem si za své krátké dění mezi vámí, že dost bronies má vystudovaný nějáký technický obor a jsou mezi nima i nějácí, kteří bastlí různé elektronické věci apod.
Věřím, že nejsem jedinný, kterému je práce koníčkem. Proto jsem chtěl založit vlákno, kde by se tohle mohlo rozebírat a řešit, případně se zde poradit o problémech, kterých občas není málo Rainbowlaugh  Případnou radu by mohl poskytnout některý zde přítomný technik/elektrotechnik/elektrikář/elektronik.
Také by jste se tady mohli pochlubit svými elektro výtvory a svými bastly.  Twilightsmile
No síce som práve domaturoval z elektriky, mám to za 3, ale žeby som z toho niečo vedel sa povedať nedá. Hold to je taká škola, kde sme len počítali príklady a prax som v živote nevidel Twilightoops
To my jsme byli hlavně zaměření na tu praxi Rainbowlaugh A dneska dělám zkoušky Rainbowlaugh
Tak veľa šťastia, ja ich mám až v pondelok
Tak pak taky preju hodne stesti Pinkiesmile


Sent from my iPhone using Tapatalk
Ďakujem
No, jsem odmaturovaný elektrotechnik slaboproudař, jeden z koníčků je hrabání se v HW počítačů a programování, zaměstnání mám v podstatě jako CNC programátor a vůl, rady případným zájemcům sice mohu poskytnout, ale jen na vlastní riziko Rainbowlaugh ("no co, funguje to?"), ale pochlubit bychom se mohli. Třeba se do toho pustí pár dalších lidí..


Tohle je výtvor z poslední doby.

Odešla mi 18V baterka u křovinořezu, a než kupovat za pomalu stjené peníze, jako stojí celý přístroj novou baterku, a mít jen 20 minut provozu, začal jsem používat klasickou 12V baterii k auto-moto.

Sice bychom k tomu nepotřeboval nic víc než dva dráty, ale to by nebyla až taková sranda, takže jsem si z bývalé baterky sestavil hlídač napětí + je tam pojistka proti zkratu (chceme sekat a ne svářet).

Nevypadá to nijak hezky, ale hlavní je, že to dělá co má (dal by se využít i T pin pouzdra, aby se z něj napájel indikátor jen když by byl stroj v provozu, ale řekl jsem si, že nebudu zbytečně odsávat proud a pozornost uživatele, tak jsem kontrolu stavu baterie připojil přes tlačítko).


Hlavní je, že to má +/- stejný výkon, ale přitom řádově delší dobu provozu (v hodinách). A za menší peníze.
Hezká práce, já nedávno řešil čínskou udržovací nabíječku olověných akumulátorů Rainbowlaugh
Někdy docela žasnu, co je "číňan" schopný vymyslet. Koupil jsem si udržovací nabíječku olověných akumulátorů v jednom nejmenovaném dost velkém shopu s autodíly. číňan evidentně nedomyslel, že při vybíjecím cyklu musí malý 130 ohmový SMD rezistor vyzářit něco okolo 1,5 W do okolí. Všiml jsem si toho až když jsem viděl, že signalizace vybíjení svítí až podezdřele dlouho. Ubohý rezistor to pak zabalil a sám se "odpájel" Rainbowlaugh

[Obrázek: 18836980_1719944481636154_28319087495569...e=59E96831]
heh ja mam taky led monitor kde sa v zdroji odletovala cievka čo totam cele kúrilo jak pekáč.... (nastastie musim povedat inac by vyhorel fet a to by bolo horsie) pokial bol na movie režime .. boli tam dve rovnake cievky tak som  ich svapol vymenil kondiky a na eko to šlape  v pohode viac od neho nekcem .
No já se můžu pochlubit jenom neúspěchem.
Byl jsem na Středním odborném učilišti (SOU Letohrad), kde jsem studoval slaboproud, který mě bavil. Hlavně praxe. Silnoproud jsem nechtěl, z důvodu, že potom člověk celí život tahá jenom kabely.
Praxe mi šla. Pájení, zapojování obvodu... Prostě pohoda.

Ale přišla neviditelná zeď, která se jmenovala matematika ve základech elektroniky. Počítáni, počítání a počítání jak prase, že jsem to nedal.
Tam chtějí aby jsme i uměli navrhnout obvod, klidně i složitý obvody a to jsem byl úplně v pr****.
Ale když přišlo na vědomostní otázky, tak jsem válel. Snad z jedna z nejlepších ve třídě. Ale s Matematikou jsem byl prostě v háji.

Škoda, štve mě to. Mohl jsem mít skvělou práci. Dokonce i vysněnou.
...Možná.
Stran: 1 2 3