Bronies.cz

Úplná verze: Sborník 2017
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Hezký den ve spolek všem. Tímto bych rád oznámil, že sborník 2017 je v plánu a začínáme na něm pracovat. Tentokrát to bude pod mou taktovkou a doufám, že dokážu zastat Tuxíka stejně dobře, jako by na tom pracoval on sám.

A teď pár informací, které se budou postupně doplňovat.


I tento rok hledáme autory povídek, kteří se budou chtít podílet na tvorbě sborníku svou literaturou. Pro vás mám tedy první oznámení. Povídky můžete zasílat stejně jako minulý ročník na email - bronies.sbornik@gmail.com
Povídky budete moci zasílat od prvního září a poslední možnost, kdy nám ji můžete zaslat je o silvestrovské půlnoci. Co příjde později, pokud to nebude domluvené s vedením dříve, se už do sborníku nedostane, i kdyby jste byli ti nejlepší.

Pravidla pro literáty dodám během týdne.

Stejně jako minulý ročník se do sborníku budou hlásit také ilustrátoři. Ti nám budou muset zaslat dva až tři obrázky ne email uvedený výše také. A mají stejný termín jako literáti. Od prvního září do silvestrovské půlnoci.


Pro případ, že literáti už mají předem svého výtvarníka domluveného, stále musí i ten výtvarník poslat své obrázky na výše uvedený email. A také nám musíte nahlásit, že jste spolu. Pokud to neuděláte, budeme předpokládat že netvoříte dvojici a případně třeba k literátorovi či výtvarníku přiřadíme někoho jiného.

Pravidla pro výtvarníky
Tyto pravidla jsou vytvořená tak, aby vyhovovala co nejvíce oběma stranám. Těšíme se na vaše výtvory a také se těšíme, až vám budeme moci prezentovat konečnou práci.

Kdo prošel
Dyonys a Skřivan
Tuxik a Cocodrillo
Bellasara a Dyonys
Frolda a Cally
Rwakk a Drawirm
hviezdosz a Secreterces
Volní autoři:
ilustrátoři:
  • RatLover
  • Eresiel
  • Ruushii
  • Vlče
  • Marmouset

spisovatelé:
  • Elevea
  • Da Stad
  • Draim
  • Secreterces
  • Light
A teď pár věcí z minulého sborníku na které si jistě pamatujete.

1- Pokud se do sborníku přihlásíte, znamená to závazek na celý ročník. Neznamená to že si jen pošlete povídku a pak se už o to nebudete zajímat. Postupem času po vás můžeme a jistě budeme chtít ještě plno dalších věcí, které utvářejí sborník. Čili zdravá komunikace je základ.

2- Budeme mít zase jistou kapacitu ohledně počtu stránek, které můžeme zaplnit. Pokud se nám je podaří zaplnit s devíti nebo dvanácti lidmi už řešit nebudeme. Proto apeluji, aby jste povídky posílali co nejdříve, protože vám to dává větší šanci, že budete mezi vybranými.

3- Sborník je plánovaný k tisku. Proto dříve než se do něj zapojíte popřemýšlejte nad tím, zda chcete aby vaše dílo bylo zveřejněno. Ne že se pak ozvete, že tomu tak nechcete. Ve chvíli kdy dílo posíláte do sborníku, ať už obrázky nebo povídku/básničku/divadelní hru nám dáváte právo s tím dílem manipulovat. Nemusíte se bát, že bychom vám zasahovali do textu nebo obrázků přímo, ale literární část projde korekturou a obrázková pak konečnou sazbou.

4- Mějte se mnou trpělivost xD nejsem zrovna typ typického šéfa a raději dělám co se mi řekne než abych přímo lidi vedl...tohle hlavně patří pro mé společníky kteří se budou podílet jako vedení na tvorbě sborníku.

5- Můžete být zaráz jak ilustrátor, tak literát, ale nesmíte ilustrovat svoji vlastní povídku. Sborník by měl být o spolupráci, nikoly sólové práci.

Na sborníku budou pracovat tito lidé.

Já, jakožto momentální šéf projektu.
Vlče, jenž má na starost výtvarnou část sborníku a sazbu.
Katrinka, která po mě převezme některé povinnosti jakožto komunikaci s literáty a celkovou literární částí.
Sc@lix, který bude po ruce pro všechno co bude třeba udělat a také aby pomohl Vlčeti ohledně výtvarníků a komunikace s nimi [spoiler: (+ nějaká ta propaganda xD )]
A konečně Elevea, který povede tým korektorů, aby sborník byl pěkně spisovný.

Lidé co se chtějí hlásit jako korektoři by měli kontaktovat přímo Eleveu, který si z vás vybere schopné jedince, kteří zvládnou nápor textů v předem daných termínech.

To by mělo být zatím vše. Přeji vám příjemný zbytek prázdnin a pak hurá na další ročník Pinkiesmile

Pravidla Literáti

Pravidla Výtvarníci

Během následujícího měsíce rozešleme všem autorům a výtvarníkům bia, otázky a další informace, které budou potřebovat v další činnosti.

Aktualizace 30.4: Všechny termíny odevzdání se posouvají až na 30.6! Doufám, že ten nastavený čas navíc náležitě využijete.
To abych něco napsal Rainbowlaugh

Hlásím se jako Literát, k sobě chci svou neodlučitelnou (nebo jak já jí říkám dvorní ilustrátorku) Cally Heart

Pinkiesmile
A já potvrzuji, že tento rok, se budu více snažit Rainbowlaugh
Díky Froldo, že jsi ke mě věrný Heart Twilightblush
Tak tedy doufám že dokážu napsat něco smysluplného, aby se to mohlo dostat až do sborníku Rainbowlaugh
Přeju hodně štěstí celému týmu! Snad seženete dostatek lidí (resp. dostatek kvalitních textů), aby vydání&vytištění sborníku melo vůbec smysl, aby se díky nedostatečnému zájmu nemusel vydávat za dva roky. Já se taky budu hlásit — za předpokladu, že sebekriticky zhodnotím některé dílo jako dostatečně kvalitní — i když nemám zas tolik poníkovské tvorby. Avšak to je aspoň motivace pro to něco poníkovkého sespat.

Kdyby někdo z místních kreslířů a kreslířek měl chuť se se mnou spárovat (žiši, to zní hrozně Rainbowlaugh), nechť mi napíše. Nějak se dohodneme. Já totiž nemám žádného favorita mezi vámi. Twilightsmile
Těším se těším!
Já si beru Rwakka jako minule, jeho styl psaní k mojí tvorbě prostě sedí. Twilightsmile
Rozhodně se hlásím jako spisovatel, bohužel jsem trochu nervózní z nadcházejícího školního roku a raději se tentokrát nebudu vrhat do korektury... Pokud tedy nebude žádná krize. Možná napřesrok.
Velká škoda, že nemůžu zároveň i ilustrovat Pinkiehappy
Jsem za celý tým rád, že je o další ročník sborníku zájem. Teď jenom ať neupadne, ale bude jen a jen růst. Doufám, že nebude vadit, když řeknu, že již máme také nějaké nápady, kterými by se mohl nový ročník obohatit a byl zase v něčem specifický oproti minulým ročníků. Ale jsme teprve pouze ve fázi diskuze nad nimi, ale nebojte se vše se dozvíte v ten pravý čas. Twilightsmile
Když jsem prohlásila, že bych se ráda zapojila do tvorby dalšího ročníku, nečekala jsem, že se info objeví tak brzo. xD (teď jsem se prozradila, že to tu pořádně nesleduju, sakra) Doufám, že zájem vydrží. Jak říkám, také bych se ráda přidala. Čas vrhnout se na nějaké ukázkové obrázky. Pinkiehappy
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16