Bronies.cz

Úplná verze: Epizoda 20: A Health of Information
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
 While helping Fluttershy gather supplies, Zecora comes down with a terrible disease called "Swamp Fever". Even though a cure has not been discovered, Fluttershy makes it her mission to heal Zecora no matter what it takes. 


Odkaz na epizodu - https://www.youtube.com/watch?v=j_UYIjXb2EU
Je vzdycky zajimave videt protichudne nazory v komunite
Napriklad na FimFic jsou dva lidi ktere speduju. Jeden z nich ktery epizody casto shazuje si ji uzil a druhy obvykle pri zdi ji oznacil za absolutni odpad

Tohle je popravde duvod proc preferuju dukladnejsi review jako Dr. Wolf nebo SilverQuill
Proto je lepší se na epizodu podívat sám/a a udělat si vlastní názor. Ostatně je to dost věc vkusu, takže všechny recenze je třeba brát s rezervou a ohledem na to, co je recenzent zač.

Epizoda se mi líbila - dobrá kombinace humoru, vážného tématu, ukázky charakterů, které opět trochu pokročily, tajemství z minulosti i hodnotná friendship lesson Pinkiesmile pár historických referencí

Příznaky horečky byly vtipné Rainbowlaugh stetoskop, rýmička i konečné stádium. Ukázalo se, že s "I wanna be a tree" to zas nebude tak horké. Co mi přišlo dost jiné než kdy jindy, tak pokud mě paměť neklame, tak postavy MLP:FiM zase tak často smrti nečelí (většinou je to choroba, vězení, vyhnanství...) a tady byla tahle možnost zmíněna.

Nicméně... no daší epizoda, kde se můžu s Fluttershy ztotožnit Twilightsmile včetně té závěrečné lekce. Společně se Zecorou jsou dobrá dvojka.
Člověka napadne, že některé stromy byli původně poníci.
Třeba ten co nakazil Zecoru
Mno smrt byla videt v pocatcich MLP - nejdriv epizoda s RD v nemocnici (read it and weep it), kdy vedle byl ponik s asi rakovinou a hned nadchazejici epizoda (Hearths and hooves day) byl pohreb vc. rakve (sekce kdy hledaji ponika pro Cherilee). Ale tohle bylo docela schovane, tez jsem si toho nevsiml az kdyz nedavno to nekdo point-outnul.
Tohle byl drsnej díl. Na poměry MLP dost temnej.

10/10 Tohle byla špica!
já osobně byl popravdě zklamaný...

Měl jsem pocit že buť se téma smrti v seriálu Glosuje a používají se metafory (viz Tanks for the Memory) nebo se z něj dělá legrace, což mi přišlo jako ne zrovna dobrý způsob. První polovina epizody byl vtip a ani ta druhá to nebrala příliš vážně. Mějme na paměti že to co Zecora dostala byla v podstatě smrtící choroba bez jakéhokoliv známého léku.

Nějak si nemyslím že tohle byl dobrý způsob jak se tématu dotknout.
Přiznávám že už samo o sobě námět je poněkud temnější, alespoň na poměry MLP (A věřím že tento námět by v dřívějších sezónách neprošel sítem.)
Vzhledem k tomu že to ale teď prošlo tak nevidím důvod proč(alespon dle mého názoru) ponižovat téma přízemními vtipy

no jak bylo řečeno, je to věc názoru
Mě nejvíc zaujala ta kresba postupu nemoci v té knize, to bylo hooodně děsivý.
Nemyslím si, že tahle epizoda byla primárně o tomhle - prostě se tam to téma objevilo. Nosné téma to ani náhodou nebylo. Klidně tam mohli dát jinou věc, která by dávala časové omezení.
Stran: 1 2