Bronies.cz

Úplná verze: Snowfall Ponymeet, Polsko – Katowice, 17. 02. 2018
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
[Obrázek: snowfall_ponymeet_v4_by_kysss90-dbwja07....1bff00.png]
Přátelé, kamarádi. První větší akce nadcházejícího roku v Polsku! Flutterryay Podle Silver Cheese, jednoho z organizátorů, se jedná o „jednodenní minicon, který si rozhodně nesmím nechat ujít.“ A myslím si, že vy taky ne. Sice se ve stejnou dobu koná Hearth's Warming Con v Nizozemí, ale i přesto se pojďme společně podívat do Katowic, centra Slezska, města horníků, ale i poníků! V průběhu času zde budu dávat updaty o akci.

Odkaz na FB událost
Odkaz na de facto hlavní stránku této akce

Kdy a kde?
17. 02. 2018 zhruba od 10:00 do 18:00.
Miejski Dom Kultury "Koszutka" filia "Dąb", Katowice, Polsko

Lupeny
Normální vstupné: 15 zł onlajn, na místě 20, premium 50 zł pouze onlajn, viz o dva příspěvky dole.

Ubytování
Generálně se hotely pohybujou v přepočtu okolo 500–1000 korun a víc. Nicméně bude ohlášeno i brony ubytování.

Doprava
Vlakem: na trati Praha-Ostrava-Bohumín-Rybnik-Katowice (nejkratší možné trase) stojí lístky od Bohumína do Katowic v přepočtu 100 korun (u přepravce Koleje Śląskie), u PKP teď nevím, jak se pohybují ceny.
Busem: Z Česka jezdí RegioJet, Leo Express, Flixbus, ceny jsou různé v závislosti od toho, odkud se jede.

Popis akce
Zima je již před dveřmi, a s ní taky plno sněhu, smogu, nastupujících zkoušek...

ALE TÉŽ

Čas na sraz zorganizovaný ve Slezsku!

Po dost dlouhé pauze bychom vás chtěli pozvat jak s organzací CMC, tak i skupinou DnA, na 1. edici zimního slezského ponysrazu do Katowic. Společné setkání proběhne v Městském domě kultury Koszutka pobočce Dąb, který se nachází nedaleko obchodního centra Silesia City Center.

Jak je zvykem u ponymeetu, čekají na vás zajímavé atrakce včetně:
–Přednášek a diskusí na různá témata
–Artroomu během celého dne
–Gameroomu během celého dne se stolními hrami
–Tématické srazové hry
–Stánků s poníkovskými věcmi
–Soutěžemi o věcné ceny
–Charitativní aukce

Toto však neznamená, že to bude vše — průběžně sledujte událost, abyste se mohli dovědět o nadcházejících novinkávh. Pracujeme, abychom vám mohli dopřát co nejlepšího zážitku.

O dojezdu, lístcích, noclehu, pomoci při organizaci nebo afterparty se zanedlouho dozvíte.

Srdečně vás zveme. Twilightsmile

Zatím jedu já (vlakem), přidá se někdo? Raritywink
Nechce se mi do holandska, pojedu do polska. Čekejte tam figurku.

Link: https://broniessilesia.pl

Cena: 15/20 a 50 Zl (cca 100/140,- a 350,- Kč)
Díky Starfootymu za bump a připomenutí, že jsem chtěl přinést nové informace. Ale já hlava děravá na to už od neděle furt zapomínám. Rainbowlaugh Jak je již vidno, slezští bronies mají svou stránku. Všechny nové informace se zjeví buď tam, nebo na facebookové události. Já v tomto postu přináším jenom absolutně nutné, základní info, které byste měli vědět. Dá se to všecko vyčíst z těch stránek, ale bohužel – ne každý tady umí polsky, tudíž vám to ochotně přeložím. Ajsmug

– Z pravidel, která jsou níž, vyplývá, že akce se koná v sobotu od 8:00 do 18:00.
– Informace o noclehu budou brzo ohlášeny. Stejně tak jako informace o programu a afterparty.
– Jsou tři druhy vstupného: normální, rodinné a premium.

1)Normální vstupné dovoluje vstup na akci a všecky její atrakce. Dostanete jenom visačku. Stojí 15 zł (při aktuálním kurzu 6,08828 kč za 1 zł zhruba 91 kč), když zaplatíte onlajn. Na místě pak stojí 20 zł (~121 kč).

2)Rodinné vstupné stojí 20 zł, je to v podstatě vstupenka 2 + 1, která slouží oběma rodičům a jednomu děcku pod 13 let. Za každé další dítě je pak +5 zł. Dá se zaplatit pouze na místě.

3)Premium. Je to vstupenka, k níž dostanete placku, stylizovaný hrnek, plakát akce a taky visačku. Je jich omezený počet (celkově pouze 18, z nichž 3 jsou buď prodány nebo zarezervovány) a stojí 50 zł (cca 304 kč). Dají se zaplatit pouze onlajn!

Vstupenky se dají koupit tu a tady a zde. Naštěstí mají ten akreditační systém pro koupi vstupenek v angličtině, takže nemusíte umět polsky, kdybyste si chtěli koupit např. prémiové vstupné. Pinkiesmile Funguje to jednoduše. Zaregistrujete se, ověříte si mejla, v sekci „My tickets“ vyplníte detaily jako svoje jméno či datum narození. Ty pak slouží k vygenerování vstupenky a budou zkontrolovány při vstupu na akci. No a pak už si objednáte vstupenku a bankovním převodem zaplatíte.

Tak a teď pravidla. Tohle není zas tak překlad pravidel, jako spíš výtah z nich a z toho, co se dá obecně považovat za důležité. Kdo by je chtěl vědět úplně, nechť mě zkontaktuje přes SZ, nebo použije překladač. Pravidla jsou skoro stejná, jako na každé jiné ponyakci. Tzn. nebuďte chumaji a chovejte se rozumně!

– Osoby, které ještě nedosáhly 13 let, s sebou musejí mít doprovod.
– Je zakázano vnášet a mít u sebe jakoukoli zbraň. Tzn. palné zbraně, nunčaky, dýky a jiné v Polsku bez povolení nelegální zbraně. Jedeme přeci jenom na ponymeet. Pokud si chcete přinést repliku zbraně (např. v rámci kospleje), tak to musíte nahlásit organizátorům.
– Každý účastník je zodpovědný za své vlastní chování. Tzn. když něco rozbiješ, zaplatíš si to. Když něco ztratíš, je to tvoje chyba. Když budeš najebaný jako kráva a budeš ohrožovat ostatní, budeš vyhoštěn a předán fízlům.
– Každý účastník musí při vstupu ukázat jakýkoli dokument totožnosti (tzn. občanka, řidičák, pas atd). Takhle to chodí při větších akcích v Polsku, věřte mi.
– Na teréně akce (tedy v kulturáku) je taky zakázáno pít alkohol, kouřit jak normální cíga, tak e-cíga, nebo požívat další návykové látky. Kuřáci jako já prostě popojdou pár metrů od dveří akce mimo terén kulturáku, lehké jak facka. A pokud se někdo bude chtít napít, tak na to slouží afterparty.

Ten čas rychle ubíhá, je to už za měsíc! Hype na max Pinkiecrazy
Pokud jste si již zaplatili vstupenku, tak se můžete přihlásit na nocleh. Bohužel nebude brán při plnění dotazníku na osoby, které si ji nezaplatily. Oznamuju to celkem pozdě, jelikož na to je čas do dnešní půlnoci. Vyplníte svoje jméno, příjmení a pak už jen, jestli potřebujete nocleh z pátku na sobotu, ze soboty na neděli či na oba dny.

A taky. V sobotu bych přespal (příp. nespal a kalil do rána Rainbowlaugh) a v neděli bych hned někdy z rána zajel zhruba 40 km z Katowic směrem na jihovýchod do Osvětimi podívat se na bývalý koncentrák a muzeum holokaustu. Do Ostravy se plánuju dostat někdy k 7-8 večer. Přidá se někdo?
Jak to bude s jazykem na conu.
Z předchozích zkušeností(my litte konwent 2,3) všichni mluvily polski a anglicky skoro nikdo.
To je info kvalitně problematicky poslané. Uvědomujete si, že právě běží Pragoffest?
Krajkhour: Ano, z větší části se tam bude mluvit polsky. Stejně tak jako v Německu se na větších akcích – které můžou být prezentovány jako anglické – mluví z větší části německy, v Rusku rusky apod. Ale s angličtinou si tam vystačíš, spousta Poláků se jenom stydí mluvit anglicky. Případně mě můžeš požádat o překlad PL-ČJ. Rainbowlaugh

Starfooty: No a co, že je zrovna Pragáč? Lepší zasílat důležité info teď v tomto momentě, kdy jsem se o něm dozvěděl, než čekat na skončení Pragáče.
Už je připraven program! Může se samozřejmě malinko změnit, ale i tak vypadá super. Pinkiesmile

Česká verze zde!
Budu sice na HWconu, ale kdyby si vybrali jiný termín, tak o návštěvě uvažuju - třeba někdy v budoucnu. Otázka na jazyk je dost zásadní, když je většina programu povídacího.

(04.02.2018, 07:06)hviezdosz Napsal(a): [ -> ]Krajkhour: Ano, z větší části se tam bude mluvit polsky. Stejně tak jako v Německu se na větších akcích – které můžou být prezentovány jako anglické – mluví z větší části německy,

Nějaký příklad? Já jen že se tam vyskytuju dost často, ale žádnou akci prezentovanou jako anglicky, která nakonec byla z většiny v němčině jsem nezaznamenal.
Jamisi, sice nemám příklad zrovna z Německa, protože moc do zahraničí nejezdím za akcemi. Ale co třeba takhle Czq (zrovna ta poslední)? I když byla angličtina primárním jazykem tohoto konu, tak byla převážně z větší části česky. Teď tím nemyslím samotný program. Ten byl v ajině samozřejmě. Do češtiny se překládaly jen nejnutnější věci typu organizační info pro návštěvníky a tak. Nicméně na Czq se stále mluvilo česky příp. slovensky. Když jsem od někoho něco chtěl/potřeboval, měl jsem vysokou pravděpodobnost, že to byl rodilý mluvčí češtiny příp. slovenštiny. Z velké části jsem slyšel češtinu/slovenštinu. Lidi, co neuměli česky/slovensky, tam samozřejmě byli taky. Ti mluvili anglicky (příp. mezi sebou svými jazyky jako francouzštinou či němčinou). Nicméně cizinců tam bylo fakt pár. A to ještě nemluví o tom, že jste museli komunikovat s úřady, domlouvat některé domácí hosty, organizovat staffáky apod – pochybuju, že byste používali k tomuto primární jazyk Czq, angličtinu. Takové aktivity však neoddělitelně patří ke konům, ale většina z nich je „běžnému“ návšěvníkovi skryta za oponou. Stejně tak jako na jiných konech. Můžou se tvářit, že jejich hlavním jazykem bude angličtina. Ale stejně je z valné části hlavním jazykem konu úřední jazyk hostitelské země. Cizinců je na každém MLP conu jenom malá hrstka. A i když se hlavním jazykem conu může tvářit angličtina, pořád to bude pro GalaCon němčina, pro Crystal Fair finština apod. Už chápeš, co tím myslím?
Stran: 1 2 3