Bronies.cz

Úplná verze: Co by jste rádi viděli v dalších dílech?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Já sem si ji naopak skvěle užil, když to beru povrchně, byla plná skvělejch gagů a podle mě vůbec neni proč se za ni omlouvat. To je ale subjektivní.
(05.03.2013, 02:08)Gris Napsal(a): [ -> ]Feeling Pinkie Keen byla špatná epizoda, která podporovala nepoužívání zdravého skepticismu. Myslím, že to byla v celém seriálu jediná, jejíž poselství bylo škodlivé. Však se za ni Lauren Faust později omluvila, což jsem si ihned po dokoukání vygooglil a rozhodl se pokračovat.

Čítal som Laurenino stanovisko k tej epizóde a súhlasím s ním. Nemyslím, že by epizóda bola propagáciou náboženstva, v MLP sú aj zjavnejšie náznaky. Poverčivosť nemusí vždy súvisieť s náboženstvom. Tu proste išlo o to, že si to ľudia zle vysvetlili.
(05.03.2013, 02:08)Gris Napsal(a): [ -> ]Feeling Pinkie Keen byla špatná epizoda, která podporovala nepoužívání zdravého skepticismu. Myslím, že to byla v celém seriálu jediná, jejíž poselství bylo škodlivé. Měl jsem při jejím sledování sto chutí na MLP přestat koukat, protože jsem nabyl dojmu, že se to zvrhlo v klasickou americkou sračku. Však se za ni Lauren Faust později omluvila, což jsem si ihned po dokoukání vygooglil a rozhodl se pokračovat.

Mně se epizoda líbila. Moc skepticismu škodí. Sám se s tím potkávám na poli alternativní medicíny. Dost dlouho sem studoval věci kolem čištění organizmu a stravy a strašně moc mi to pomohlo. Pozoroval sem i hodně objektivních zlepšení stavu. A narazil sem na spoustu haterů, kteří do mě ryli kvůli tomu, že to není vědecky podložený (protože z toho nikdo nevytříská prachy a nebude investovat peníze do provedení studie, která ho poškodí).

Někdy je prostě dobrý věřit, vyzkoušet a ověřit si ověřitelný. Slepá víra ve vědu je IMHO zrovna v tomhle odvětví zlo. A to na ni jinde nedám dopustit.

BTW třeba i ve vrcholný vědě se pracuje s jevy, o jejichž podstatě nic nevíme, ale jejichž projevy máme zdokumentovaný a pracuje se s nimi v různých teoriích, který úspěšně popisujou třeba fungování našeho světa. Jakej je rozdíl třeba mezi kosmologickou konstantou (Einsteinova berlička v OTR je kvůli zjištění, že se rozpínání vesmíru zrychluje, znovu ve hře a má to něco společnýho s temnou energií/hmotou, která tvoří většinu hmotnosti vesmíru a nevíme o ní vůbec nic) a Pinkie sense? Oboje funguje a můžeme sledovat jen projevy těch jevů. Náboženská interpretace epizody je jen jedna z několika možných a mám pocit, že ti co kvůli ní díl kritizujou prostě ignorujou ty ostatní. Lauren by díl jen upravila tak, aby eliminovala tu jednu interpretaci, jestli sem to správně pochopil.

[Obrázek: dec.jpg]
The zebra kingdom by bylo naprosto Rainbowkiss A vůbec, vše z 1. řádky S4 binga by bylo super. Snad jen ten joke bych oželel.

Scootaloo s RD je pro tvůrce povinnost, mluvící background pony vždycky potěší a je na čase udělat z RD Wonderbolta.

Star Swirl! Luna! Celestie! Derpy! FS s Discordem! All my YES!

Mimo bingo bych rád viděl Zecoru, Apple Bloom, zrod NMM, návrat napravený Trixie, novýho záporáka (vs. TScorn & Discord), nelétající Scootaloo na skútru, díl o magii (vše co ste chtěli vědět a báli ste se zeptat), trollícího napravenýho Discorda, MOAR BACKGROUND and DERPY, DERPY EVERYWHERE!
Vážně by mě zajímalo kdy a jak se Celestie dostala k moci a co bylo předtím. BTW co napravení Chrysalis a Sombry? [Obrázek: trollface453.jpg] Za pomoci Discorda, předpokládám.
Xeelee: Chrysal ani Sombru nenapravíš, Chrysal vysává lásku od přírody a Sombra je, jak bych to řekl; jo, aha! mrtvý.
Já bych teda chtěl vědět něco víc o Scootaloo. Taková epizoda o ní by neuškodila.
Feeling Pinkie je náhodou super epizoda, protože mám zkušenosti s tím věřit přátelům, i když to nechápu (hlavně ve škole při testech Rainbowlaugh)
(05.03.2013, 23:07)Xeelee Napsal(a): [ -> ]Mimo bingo bych rád viděl Zecoru, Apple Bloom, zrod NMM, návrat napravený Trixie, novýho záporáka (vs. TScorn & Discord), nelétající Scootaloo na skútru, díl o magii (vše co ste chtěli vědět a báli ste se zeptat), trollícího napravenýho Discorda, MOAR BACKGROUND and DERPY, DERPY EVERYWHERE!
Vážně by mě zajímalo kdy a jak se Celestie dostala k moci a co bylo předtím. BTW co napravení Chrysalis a Sombry? [Obrázek: trollface453.jpg] Za pomoci Discorda, předpokládám.

Derpy od MLP jednoducho neoddelíš, tá tam byť musí Twilightsmile (hoci len v pozadí). Pôvod Celestie a NMM by zaujímal aj mňa (padla niekde vôbec nejaká canon zmienka o rodičoch Celestie a Luny?), Sombra už je asi mimo hru a napraviť Queen Cheeselegs by podľa mňa nebol dobrý nápad. No "odnapravenie" Discorda by som teda uvítal Twilightsmile
Xeelee: Moc skepticismu neškodí, právě naopak, očišťuje objektivní fakta od nepodložených nesmyslů. A proto do tebe lidi ryjí zcela oprávněně, a já budu taky. Už to tvoje tvrzení, že studie by poškodila tohle odvětví alternativní medicíny naznačuje, že si myslíš, že by se ty metody při objektivním zkoumání ukázaly jako neúčinné. To, že by z toho nikdo nevytřískal peníze, je také dost mimo. Z ověřené a funkční medicíny se dají prachy vytřískat mnohem snáz než z medicíny závislé na víře v několik jedinců prohlašujících, jak jim to krásně fungovalo. Pokud jsem si ty věci v závorce špatně vyložil, prosím, oprav mě.
Možná bys taky mohl napsat, o čem vůbec mluvíš. Bylo by pošetilé, kdybych prohlásil veškerou alternativní medicínu za nesmysl, když třeba nějaké bylinky fungovat můžou, zatímco homeopatie není víc než placebo.

Někdy je prostě dobrý věřit, vyzkoušet a ověřit si ověřitelný. Slepá víra ve vědu je IMHO zrovna v tomhle odvětví zlo.
Slepá víra ve vědu není o nic lepší, než slepá víra v cokoli jiného. Věda samotná je však pravým opakem slepé víry - její základy spočívají na nedůvěře ve věci, které nebyly prokázány solidní studií. Alternativní medicína je velmi dobře a levně testovatelná, nepotřebujeme k tomu posílat družice na orbitu ani stavět gigantické urychlovače v podzemí. Stačí pro začátek nějakých třicet dobrovolníků a pokud výsledky nebudou testovanou metodu nějak silně vyvracet, bez problému se najdou prostředky na provedení větší studie. Koneckonců máme vysoké školy a granty, takže do toho ani nikdo nemusí investovat soukromé peníze.

Nevím, proč tady zmiňuješ zrovna kosmologickou konstantu, to je docela jiný problém. Nějakých arbitrárních konstant je ve fyzice kolem dvaceti, mimochodem. Rozdíl je právě v těch zdokomentovaných projevech. Alternativní medicína, jejíž projevy jsou zdokomentované a ověřené jako funkční, jaksi vypadne z množiny metod alternativní medicíny a stává se z ní cosi, co by se dalo nazvat legitimní medicínou. Proto v alternativní medicíně zůstávají z velké většiny jenom metody, které jsou buď zatím neověřené nebo vyloženě nefunkční. V té epizodě nejde jen o nějaký náboženský výklad, ale hlavně o zcela zbytečné popření zdravého uvažování. Přitom by se to dalo z velké části napravit třeba tím, kdyby dopis Celestii na konci zněl třeba takhle "Drahá princezno Celestie, dnes jsem se naučila, že i když neznáme příčinu některých jevů, neznamená to, že neexistují."

Sissi: Jsem rád, že sis to interpretovala způsobem, který není škodlivý. Doufám, že to takhle bylo u většiny lidí.
Možná by to bylo
Drahá princezno Celestie
Dneska jsem zjistila, že vrbová kůra je dobrá proti bolesti hlavy i když ani Zecora neví jak přesně funguje.
kotja: Heej, to je vlastně celkem dobré Twilightsmile
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41