Bronies.cz

Úplná verze: [diskuze] Migrace na nový systém
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7
Otestujte nový systém zde: https://test.bronies.cz/

Zjistili jsme, že nejsme schopni zmigrovat nase fórum z aktuálně již rok nepodporované verze PHP na PHP 7.3. Samotné fúorum je v pohodě, ale pluginy, co používáme jsou již hodně zastaralé, PHP 7.3 nepodporují a podporovat asi ani nebudou.Takže máme v podstatě jen jednu rozumnou možnost, a to kompletně zmigrovat na jiný systém.

Tímto bych chtěl otevřít na toto téma diskuzi.

Nejdřív bychom měli dát dohromady, co vlastně všechno potřebujeme?
  • Fórum
  • Možnost stanovit globální a lokální moderátory
  • CMS - statické stránky s adminem definovatelným obsahem
  • Mapa členů?
  • Kalendář?
  • ?

Pak se můžeme zamyslet nad tím, jaký systém by pro nás byl nejvhodnější:
Pak je tu otázka, jestli zmigrovat všechna data, nebo archivovat aktuální verzi pro read-only přístup na subdoméně a začít tvořit obsah na zelené louce (jen s migrací uživatelských účtů).
Já teda systému moc nerozumím, takže to nechám na vaší odbornosti  Twilightblush

Co se migrace dat týče tak navrhuji přenést část obsahu jako srazy, tvorbu, oznámení a zbytek nechat jen pro čtení aby mohli zajímavé diskuze začít nanovo (třeba by to i fóru vrátilo víc život).
Přenést vše imo
Ještě bych tam možná přihodil Simple Machines Forum může to být další z možností v minulosti jsem ho párkrát použil. Co se týče migrace stávajících dat určitě ano, v jakém rozsahu to si netroufnout říct. Asi v tom největším možném ale sám vím že to může být dost velký [spoiler: pain in the ass] proces.

Edit 20.1: Jak píše ještě MrMaidx, Mapa členu a Kalendář jsou prvky které fungují "fire & forget" a už roky tam nejsou aktuální data. To samé platí o chatu (IRC) a Mumble bych nahradil Czequestrijským discord serverem.
Na kalendář a mapu členů bych se vyprdnul. Ani oficiální akce se nedávaly do kalendáře a mapa je dost matoucí, protože pro spoustu členů je už neaktuální.
Dokud budou zachovana stara data, at uz prenesena nebo jako archiv, tak mi je ve finale jedno, jakou to bude mit podobu :] Je tu spousta tvorby, ktera by jinak byla ztracena
Osobně jsem pro přesun - viděl jsem několikrát ta Read Only řešení na subdoméně a většinou to zanedlouho bylo jak pěst na oko.

Pokud to jen trochu půjde, určitě bych přesunul uživatelské účty a jejich status (role, reputační systém, bany...), témata, příspěvky, přílohy. Tohle by snad mohlo jít snadno - pokud jde o "vyčištění", řešil bych to až po migraci (přesun některých témat do archivu, smazání uživatelů, co se více než rok nepřihlásili a mají 0 příspěvků... - je to trochu jiné téma než migrace samotná).

Mapu členů dneska imho už netřeba, kalendář bych taktéž v tuhle chvíli neřešil (nikdy to moc nefungovalo - někdo se o to totiž musí starat; aktuálně je ve vývoji trochu jiný systém, třeba se ho později povede integrovat i sem).
Bylo by dobré pokut by to šlo ten kalendář propojit s Brony-Google kalendářem (jehož autorem je Hladu357), kde jsou všechny velké a i některé menší akce, mapa členů je možná trochu zbytečná, ale možná kdyby se to trochu upravilo...
Díky za připomínky. Určitě budeme migrovat minimálně uživatelské účty, zase až tak na zelené louce jsem neplánoval začínat Pinkiesmile Spíše mi šlo o obsah fóra. Ale klidně to můžeme zmigrovat všechno, pokud to nějak rozumně půjde.

Přidal jsem do seznamu Simple Machine Forum. Taky použitelný systém.

Jinak nechybí vám tu třeba sekce na fotky nebo tvorbu členů? Myslím tím přímo specializované sekce na tohle, takže by se to nemuselo postovat do fóra.
Možnost výměny pluginů za jiné, nebo případně "osekání" funkcionalit aby pluginy nebyly potřeba, není? Příjde mi škoda přijít o fórum se zaběhnutým stylem a systémem v době kdy už tak není moc aktivní, mohlo by to odradit ještě další uživatele od nějaké aktivity.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7